Help deze moeder met kittens!!!

peggy72
Berichten: 1623
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 14:53

Re: Help deze moeder met kittens!!!

Berichtdoor peggy72 » do 18 jul 2013, 16:33

Het is in Duitsland niet te vergelijken met Nederland. Zelfs levende diertjes worden uit een rijdende auto gegooid. Laat staan vergiftigd. En dan heb ik het niet over de sporadische berichten die je in NL hoort in het nieuws maar gewoon dagelijkse kost.

Hoeveel katten wij hier wel niet langs onze straat vinden, half dood achtergelaten wil je niet weten.

In Duitsland kennen ze geen dierenbescherming zoals in NL en geen dierenasiel zoals in NL. Er is ook geen marktplaats zoals in NL waarop mensen hun dieren aan kunnen bieden. Als er al een site bestaat zijn het polen die dieren aanbieden.

Er is in Duitsland niks geregeld......de stad doet er ook niks aan en de dierenartsen zijn heel makkelijk in het afspuiten.

Sterker nog.....als jij een gewond dier aanmeld ben jij verantwoordelijk en moet jij de rekening betalen. Dat is ook de reden dat veel gewonde dieren blijven liggen op straat.

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27338
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: Help deze moeder met kittens!!!

Berichtdoor Clemmetje » do 18 jul 2013, 20:29

Dit stukje stond in een mail die ik vandaag van de Sophia-Vereeniging heb gekregen:

Sophi@-Nieuws -

Verbod internethandel voorkomt ernstig dierenleed

18 juli 2013
AMSTERDAM - Er moet zo snel mogelijk een verbod komen op het verhandelen van dieren via het internet. Dat stelt de Sophia-Vereeniging, in reactie op het bericht over de Hagenaar die kittens overnam via Marktplaats.nl en ze vervolgens voor de lol martelde en doodde. "De internethandel werkt bedoeld en onbedoeld dierenleed in de hand", aldus de vereniging.De online handel biedt geen enkele controle op waar een dier vandaan of terecht komt. Daardoor kunnen kwaadwillende kopers en verkopers gemakkelijk hun gang gaan.


'Minder goede bedoelingen'
Een 44-jarige man uit Den Haag werd de afgelopen week aangehouden omdat hij meerdere jonge kittens doodde die hij online had verkregen. Dat zou hem 'een goed gevoel' hebben gegeven, zo meldde het Openbaar Ministerie. De man haalde de diertjes op bij mensen die ze 'gratis af te halen' aanboden op Marktplaats.nl. Vervolgens schopte en sloeg hij ze thuis dood. "Verschrikkelijk", zo reageert een woordvoerder van de advertentiewebsite op de gebeurtenis. "Veel dieren vinden via Marktplaats een goed nieuw thuis. Maar net als in de echte wereld komt het helaas ook op Marktplaats voor dat iemand minder goede bedoelingen heeft." De verkoopwebsite geeft aan bezoekers erop te attenderen waar zij op moeten letten bij de aanschaf van een huisdier via het internet, maar zich niet te bemoeien met het uiteindelijke contact tussen koper en verkoper.
Drempel te laag
"Het is jammer dat Marktplaats geen verantwoordelijkheid neemt als het gaat om dierenwelzijn en de verkoop van dieren blijft toestaan", zo stelt Steffie van Horck van de Sophia-Vereeniging. "Dat dieren via dergelijke websites verhandeld kunnen worden, brengt alleen maar dierenleed met zich mee. Hetzelfde geldt voor de verkoop van dieren in dierenwinkels en tuincentra. De drempel om een dier aan te schaffen is veel te laag, waardoor talloze dieren ernstig lijden." De Sophia-Vereeniging zou graag zien dat er een verbod komt op de online handel in dieren en dat mensen alleen een gechipt huisdier kunnen aanschaffen bij een opvang, asiel of een bonafide fokker. Van Horck: "Ten eerste betaalt de koper voor het dier, wat preventief werkt. Met een verplichte chip kan de eigenaar gemakkelijker achterhaald worden en kunnen misstanden beter bestreden worden. Bovendien screenen asielen en goede fokkers de kopers van hun dieren, om er zeker van te zijn dat ze goed terecht komen."
Geen controle
De internethandel biedt geen enkele controle op waar een dier vandaan of terecht komt, waardoor kwaadwillende kopers en verkopers gemakkelijk hun gang kunnen gaan. Zo is het risico groot dat het dier afkomstig is van iemand die enkel fokt uit winstbejag, met zo veel mogelijk nestjes per moeder, geen medische zorg en jongen die veel te vroeg bij de moeder worden weggehaald. Het gevolg laat zich raden: de dieren zijn zwak, ziek en lastig opvoedbaar. Soms is euthanasie de enige redding. "Maar ook mensen die het goed bedoelen, gaan veel sneller de mist in doordat een dier zo gemakkelijk verkrijgbaar is", aldus Van Horck. "Men denkt niet na over hoeveel tijd, geld, energie en aandacht een huisdier vergt en schaft een dier impulsief aan. Het gevolg: men krijgt spijt en het dier gaat in het gunstigste geval van baasje naar baasje, maar meestal belandt het op straat of in het asiel. Als het dier toch gehouden wordt, dan kwijnt het weg van eenzaamheid."
Overvolle asielen
Een verbod op het handelen in dieren via het internet zou ook het enorme aantal dieren in asielen verminderen. Veel mensen nemen bewust (want het is schattig) of onbewust (het huisdier is niet gecastreerd en raakt per ongeluk zwanger) een nestje dieren, met de wetenschap dat er online volop afnemers voor te vinden zijn. "Dagelijks worden duizenden jonge dieren aangeboden op Marktplaats.nl, terwijl de asielen overvol zitten met huisdieren waar niemand voor wil zorgen. Zij hebben zo geen enkel perspectief op een baasje dat hen een goed thuis biedt", zegt Van Horck. "De Sophia-Vereeniging is groot voorstander van verplichte castratie van huisdieren. Wie toch een nestje dieren wil, moet dan eerst een ontheffing aanvragen. Ondertussen roepen wij huisdiereigenaren op om zelf verantwoordelijkheid te nemen: neem geen nestje en castreer uw huisdier. Daarmee geeft u asieldieren een kans en wordt dierenleed pas écht voorkomen."
Groetjes Clem
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Help deze moeder met kittens!!!

Berichtdoor Wil » do 18 jul 2013, 20:52

Hoi Peggy
Dat is echt te gek voor woorden ,ik dacht dat Duitsland altijd voorliep op ons ,walgelijk als mensen zo met dieren omgaan ;((

Ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen en dit soort praktijken stoppen ,
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

peggy72
Berichten: 1623
Lid geworden op: wo 03 apr 2013, 14:53

Re: Help deze moeder met kittens!!!

Berichtdoor peggy72 » do 18 jul 2013, 21:32

ehhh duitsland voorop lopen ?? kun je mij dan vertellen waarin ?? ohmy_sm

internet gaat hier nog gewoon via de telefoonlijn......lekker snel en ligt er geregeld uit. Gelukkig boeken ze op sommige plekken al vooruitgang.

De telefoonlijn komt bij het dak van het huis naar binnen via een paal langs de straat....zo ook de stroomkabels zitten nog bovenaan het huis....

kabel is er dus niet en ben je aangewezen op de schotel.....

waterhardheid 23 dus verdunde melk uit de kraan.

maar goed dat zijn ook niet de redenen waarom we er naartoe verhuist zijn

Gebruikersavatar
asielkat
Berichten: 4025
Lid geworden op: ma 20 sep 2010, 19:14

Re: Help deze moeder met kittens!!!

Berichtdoor asielkat » vr 19 jul 2013, 22:13

Nou Peggy dan kunnen we jou ook eens steunen met de loterij voor de Duitse diertjes die jij bij de dierenarts brengt
laatst nog die van de bermmaaier

liefs An


Terug naar “Sphynx”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten

cron