WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Omdat wij een open en vrij forum zijn en respect hebben voor ieders mening ... is speciaal dit subforum opgericht voor de mensen die het nut niet inzien van het HCM-testen.
Veel plezier ... heb respect voor ieders mening en blijf beleeft.

Karin01
Berichten: 31
Lid geworden op: zo 11 apr 2010, 10:08

WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Karin01 » zo 11 apr 2010, 17:40

De meeste van onze testen op HCM, want we hebben als doel om er voor te zorgen dat positief geteste katten uit de fok worden gehaald c6 .

We testen bij erkende radiologen die daarvoor heel wat geleerd hebben.
We testen bij verschillende radiologen omdat we ons nu eenmaal prettig voelen bij een radioloog die wij zelf hebben uitgezocht.
Dus is het zo dat we voor hetzelfde doel bij verschillende radiologen gaan.
Deze uitslagen worden in de database van Wil weergegeven.
Tot zover snap ik het D5

Hoe is het dan mogelijk dat alleen Gerritsen uit Ommen en Putcuys uit Belgie op dit forum als de Messias (de verlosser) worden weergegeven en dat alle test resultaten van andere als onbetrouwbaar worden afgedaan.
Hoe durft een fokker die geen Universitaire achtergrond heeft te zeggen dat Tiemerse uit Amsterdam of andere radiologen uit Nederland flut radiologen zijn en de test uitslagen van deze in twijfel durft te trekken.
Sommige fokkers denken dat ze door diverse testen inmiddels ervaringsdeskundige zijn geworden daarom bekruipt mij steeds meer het gevoel dat sommige fokkers op de stoel van de specialist durven te zitten.

Petra
Berichten: 1085
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 12:40
Locatie: Deventer
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Petra » zo 11 apr 2010, 18:13

Ik ben geen fokker en heb me hierin ook nooit goed verdiept.
Maar eigenlijk ben ik hier ook benieuwd naar.

Want inderdaad, elke specialist moet een goede opleiding hebben gehad.
Er schijnen verschillen te zijn in meten: onder narcose of niet...daar zijn voor en tegenstanders van.

Eigenlijk zou er een eenduidige meting moeten komen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Anunaki » zo 11 apr 2010, 20:39

Ohhhh dit wordt veel gelezen en niemand post (weer) wat ;)

Nu het toch om het testen draait en de manier waarop,... ja na wat ik al allemaal gehoord heb en ook meegemaakt heb, heb ik daar soms wel vragen bij, ben ik té emotioneel, ach misschien wel .... misschien komt dat ook omdat ik 2 HCM'ertjes heb en weet hoe het voelt als je daar staat als het hamertje op je kop geklopt wordt.

Ik zou nu voor de moment een gat in de lucht springen als elke cardioloog/radioloog wereldwijd volgens een vastgelegd protocol zou testen zodat we bij elke specialist dezelfde metingen zouden kunnen krijgen.

Mocht ik altijd bij dezelfde radioloog geweest zijn, zou ik me misschien niet deze bevinding gemaakt hebben.

Mijn verhaal begint bij mijn eerste HCM pos. kater ... ik liet hem testen bij een dr. die ook in de praktijk werkte waar ik 7 jaar geleden werkte ... Dus hij zei: "sorry Wendy, deze jongen heeft HCM" ... ik of kan je verzekeren, dat was een heel raar gevoel ... maar ik heb nooit getwijfeld dat het niet waar zou zijn!
Toen belde ik zijn fokster .... deze kon het niet geloven en ze vroeg of ik bij een andere radioloog wou gaan testen, nu ja, geen probleem, zij had het ventje gefokt en ik ging hem testen bij de radioloog van haar keuze ... gelukkig (en ja ik zeg gelukkig) bleef de diagnose hetzelfde, .. maar als je naar de metingen kijkt, is het precies een andere kat en dat op zeer korte tijd.
Nou mooi voor mij nog geen probleem want het resultaat blijft gelijk!

Ik kocht een andere kater ... een jaar ging voorbij en het tijdstip was bijna aangebroken om opnieuw te gaan testen, ondertussen had ik al contact met wat andere fokkers en zo hoorde ik ook het volgende verhaal: een poes was tijdens de dracht positief bevonden, resultaat, baarmoeder met kittens en al eruit :( ... het meiske ging na een hele tijd op controle met de kat om te zien of ze evt. medicatie nodig had en ze kreeg het shockerende nieuws van een andere radiologe dat die kat helemaal niet positief was .... ze werd "verdacht" gezet ... dat meiske natuurlijk over haar toeren ... en ze vertelde het me.
Ik vroeg of ze nu niet wou weten wat haar kat nu was .... ziek (HCM positief) of gezond (want verdacht is "voorlopig"gezond!) ... lang verhaal kort.
Ik moest toch met mijn kater (mijn nieuwe hoop) gaan testen, ik zou Toddels ook meenemen voor opvolging en ik zou dan die kat ook meenemen voor een derde onafhankelijke opinie ... het zou of het één of het ander zijn (dus positief of verdacht!)

Karin en alle anderen, .... wat daar die dag gebeurde is HORROR, ik bedoel op emotioneel vlak.
Mijn HCM kater was nog steeds positief (yesss een mens wordt er al blij om dat hij dezelfde diagnose krijgt)
Mijn grote hoop, mijn nieuwe kater was verdacht maar zou volgens de radioloog binnen de 6 m toch al positief gezet worden (BANGGGG mijn 2de klop) .... maar het verhaal wordt nu echt eng.
Het bewuste poesje waarvan haar kittentjes er levend uitgesneden zijn dat bij controle niet meer positief bleek maar verdacht .... bleek nu bij de derde radioloog NEGATIEF te zijn.
Dat meiske heeft geweend, gehuild tot en met en ik stond daar volledig van de wereld met mijn voeten aan de grond genageld!

En het verhaal gaat door ... ik nam contact op met de fokster van mijn katertje ... ook zij kon het niet geloven (ouders testen goed: dus vanwaar zou het komen?) en ze vroeg begrijpelijkerwijze om een second opinion ... die liet ik 3 dagen nadien doen, en van verdacht werd hij direct positief gezet..... 3 dagen verschil!!!!!

Nu gaat het er mij niet om dat mijn katten positief waren, ja dat is erg, dat is om je haren uit je kop te trekken, je gaat me niet horen beweren dat ik daar blij van word .. maar goed ik ben nog elke dag dankbaar dat ze positief bevonden zijn voor ze nog maar de kans hebben gehad om een nakomeling op de wereld te zetten (dat is mijn troost)
Maar het verhaal van een positieve kat, die bij controle verdacht gezet wordt en dan vervolgens kerngezond bevonden wordt DAT hakt er bij mij emotioneel wel op in.

Want dat zou niet mogen kunnen.... die kittentjes zijn dood voor niks!!!!!!!!!!!!!!!

Noem me simpel van geest, maar als je met kat 1 bij radioloog A gaat en die is ziek dan moet die dat bij radioloog B en C ook zijn!

En als ik het goed gevolgd heb hier op het forum dan is de hetse rond het testen in gang gestoken door de testresultaten van Sir Noah .... allez geef nu toe, ... de kat test in Amerika goed, verhuist naar Europa en test dan positief en verdacht (Dat staat in Pawpeds) en dan in Amerika weer goed???
Dan stel ik me wel vragen bij het testen ja ... gezonde vragen? Vooral 1 prangende vraag stel ik mezelf dan, de enige vraag die eigenlijk van tel is .... is dat manneke nu ziek en moet hij medicatie, of is hij gezond?

Soms kan ik begrijpen dat er mensen zijn die zeggen, FOERT we testen niet meer ... maar dat is de oplossing niet, want wat dan?

De oplossing ligt bij de radiologen/cardiologen, niet bij ons de fokkers!
Maar als wij fokkers wat meemaken moeten/mogen we dat ook delen, het draait tenslotte om de gezondheid van onze katten, de katten met wie we samenleven, de katten waarmee we onze kindjes laten spelen/opgroeien!
Ik geef toe dat ik schrik heb dat mijn kater plots in elkaar gaat storten terwijl mijn kinderen ermee spelen, dat is iets wat ik niet wil dat ze zien!

En daar draait het bij mij om!

Ohhhhh als er iemand mijn testen wil zien .... je mag naar Wil mailen bij deze geef ik toestemming om al mijn testresultaten door te sturen ... Wil haal je wel het adres eraf en de facturatiegegevens?
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Wil » zo 11 apr 2010, 22:06

!! Wijziging origineel bericht ... Voor alle duidelijkheid heb ik de quotes van Karin in het blauw geplaatst (Mac P)


Hoi Karin
De meeste van onze testen op HCM, want we hebben als doel om er voor te zorgen dat positief geteste katten uit de fok worden gehaald .

We testen bij erkende radiologen die daarvoor heel wat geleerd hebben.We testen bij verschillende radiologen omdat we ons nu eenmaal prettig voelen bij een radioloog die wij zelf hebben uitgezocht.
Dus is het zo dat we voor hetzelfde doel bij verschillende radiologen gaan.
Deze uitslagen worden in de database van Wil weergegeven
.En bij Pawpeds en in de Franse database
Tot zover snap ik het

Hoe is het dan mogelijk dat alleen Gerritsen uit Ommen en Putcuys uit Belgie op dit forum als de Messias (de verlosser) er zit nog iemand hier die ook voor Pawpeds mag testen )worden weergegeven en dat alle test resultaten van andere als onbetrouwbaar worden afgedaan.

&&Omdat dat degene zijn die al veel fouten gemaakt hebben ,waarvan veel met veroudere apparatuur werken ,die dus niet de juiste metingen kunnen doen ,Niet genoeg kennis van zaken hebben ,anders hadden ze wel voor Pawpeds mogen testen ,


Hoe durft een fokker die geen Universitaire achtergrond heeft te zeggen dat Tiemerse uit Amsterdam of andere radiologen uit Nederland flut radiologen zijn en de test uitslagen van deze in twijfel durft te trekken

&&&&&.Omdat er al bij veel katten lekkende hartkleppen ,geen kleine lekjes ,en metingen die totaal niet kloppen uit de bus zijn gekomen ,er katten met 2 of 3 man vasgehouden moeten worden om ze te kunnen testen ,,Als in 10 de van mm gemeten moet worden, ,begrijpt toch iedereen dat dat niet kan met een tegenstribbelende kat ????&&&

Door die fouten ,er gewoon met de katten gefokt werd en er HCM katten op de wereld werden gezet ,katten die met 1 jaar al zware HCM hebben ,waarvan beide ouders vrij getest zijn ,Het voorbeeld wordt toch al gegeven met Noa ,daar wordt getest zonder Dopler ;( is in de USA maar gebeurd, hier ook ,er zijn hier DA ,die de testen doen ,die wij niet in de database zetten trouwens ,
&&&&


Tiemessen schrijft haar uitslagen ,zonder komma achter het cijfer ,hoe kan jij zien of de waarde van jou katten oplopen ,niet dus ,dat is het belangrijkste wat er is ,
Wat houd haar 5 in ??? is dat 5,3 is dat 5,4 .
is het 4,1 of is het 4,9 ? Jou zegt dat misschien niet veel .mij wel ,Als de kat van 4,1 naar 4.9 gaat is dat wel 1 mm ,

Is het normaal ,dat een specialist op de papieren zet ,
Volgens Wil is dit ,de kat PIETJE ,
Geen chip nummer niks zit er in de kat is gewoon niet verplicht ,
Er is gehandeld naar kunnen ,tja mooi is dat ,
Hoe weten wij dat Wil Pietje bij zich had ,HCM is een kwestie van leven of dood ,wij testen om duidelijkheid te krijgen in de dieren waar wij mee fokken ,
Terwijl de specialist niet eens de moeite neemt om te kijken of hij Pietje op de tafel heeft ,we hebben het niet over een kleur he van de kat die naderhand veranderd ,
We hebben het over een dodelijke hartafwijking die nog erfelijk is ook ,

Kom je in de Kompaan binnen Of bij Putcuyps
Dan gaat je kat eerst op de weegschaal ,dan wordt de kat zijn Chip gecontroleerd ,heb je die niet ,willen hun hem erin doen ,wil je dat niet ,dan wordt er niet getest klaar ,
Dus daar staat HEEL DUIDELIJK Pietje op de tafel ,aantoonbaar door zijn chip ,Pietje word daar op dat moment getest voor HCM ,
Niet omdat ik zeg dat hij Pietje heet ,Sommige fokkers denken dat ze door diverse testen inmiddels ervaringsdeskundige zijn geworden daarom bekruipt mij steeds meer het gevoel dat sommige fokkers op de stoel van de specialist durven te zitten.

&&Ik denk ,dat dit een punt is van normaal nadenken ,heeft niks met inteligentie te maken toch ? &&&&
Groetjes Wil
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Wil » zo 11 apr 2010, 22:15

Hoi Wendy
Ik weet dat dat gebeurd ,
Ik koop 3 katers achter elkaar ,alle 3 met GOED geteste ouders ,
Hoe is het mogelijk ,dat binnen de 2 1/2 jaar alle 3 de katers HCM hebben ?????? omdat er zo goed getest was ?????

1 van de katers had zware HCM met 14 maanden ,gelukkig geen nakomelingen ,
Van de 2 de , zijn er al kinderen dood aan HCM en ook verdacht ,en van de 3 kater ook ,
De 3 de kater zijn de broers zussen en nog meer goed te volgen ,die fokkers werken niet in het geniep ,of laten dieren verdwijnen ,
ja ook daar komt de HCM naar boven ;(
Groetjes Wil
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Karin01
Berichten: 31
Lid geworden op: zo 11 apr 2010, 10:08

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Karin01 » zo 11 apr 2010, 22:39

Wendy,

Als ik jou verhaal zo lees dan is het heel vervelend allemaal gegaan.
Ik zelf heb ook te maken gehad met en HCM kat.

Karin01
Berichten: 31
Lid geworden op: zo 11 apr 2010, 10:08

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Karin01 » zo 11 apr 2010, 23:04

Wil,

Dit bedoel ik nu.
Het antwoord is een opsomming van JOUW feiten zoals jij ze beleefd.
Het blijft een verhaal dat de Messias in Ommen en diegene in Belgie alleen goed zijn.

Het is toch wel zeer merkwaardig dat er vanuit de forum of vanuit het bijhouden van de database vreemd is dat er nog nooit contact opgenomen is en de discussie is aangegaan met bv Cardioloog Tiemessen.
Deze dame heeft naast de studie Dierengeneeskunde nog eens jaren over de Specialisatie gedaan.
En deze wordt nu maar afgedaan als niet goed c9

Ik heb jou eerder gezegd dat ik bij de laatste keer dat ik Bill ging testen uitvoering ben ingegaan over de vader van Bill.
Ik heb dan ook de testen die op dat moment in mijn bezit waren laten zien.
Zij heeft Bill wederom goed getest. Zij heeft de testen doorgenomen van zijn vader en vertelde dat zij deze kat niet zelf gezien had en dat zij er niets over kon zeggen.
Nadat ik haar had gezegd, jou advies, om Bill uit de fok te nemen verklaarde zij mij als dwaas.

Ik jou dit ook verteld en ik heb ook gevraagd daar jij goed om gaat met Gerritssen uit Ommen en of hij contact wilde opnemen met zijn collega in Amsterdam. Zeg eerlijk voor beide een leermoment.

Daar heb ik helaas niets meer over gehoord.


IK moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over Tiemissen en ik heb grote twijfel over de praktijken van Gerritsen uit Ommen.
Want zeg eerlijk wie zeg mij dat hij eigenlijk wel goed test. Schiet deze man niet veel te veel door h5

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Anunaki » zo 11 apr 2010, 23:09

Hoi Karin,

Ja het was op zijn zachtst gezegd vervelend ... vooral pijnlijk, nu na een jaar is de hevigste pijn eraf en dan word je weer wat rustiger ;), maar ja het heeft me allemaal ook heel erg laten nadenken over het hoe dat in hemelsnaam allemaal mogelijk is.

Hoe is het bij jou verlopen als ik dat mag vragen?
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Babsiej
Berichten: 2062
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 21:06

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Babsiej » ma 12 apr 2010, 08:14

Ook ik heb ervaringen waarbij Thiemessen als specialist toch aardig door de mand is gevallen.

Tevens heb je nog geen antwoord gegeven op de vragen. Hoe kun je je kat in de gate houden wanneer de waardes worden afgerond? Een 4,5 is namelijk een 5 op je uitslag, maar ee 5,4 is dat ook! Terwijl daar toch een wezenlijk verschil in zit, en je dit ook niet in de gaten kan houden.

Ik heb zelf de proef op de som genomen en ben gaan testen. Met 2 katten. En met beide 2x bij Thiemessen, en 2x bij Gerritsen. Hoe verklaar jij het dat Gerritsen bij 2x katten een lekkage vindt ( die heb ik overigens zelf gezien !! ) die Thiemessen NIET heeft opgemerkt. Beide keren niet. Hoe verklaar jij het, dat Gerritsen mij laat zien, dat de poes toch wel heuwl erg vergrote papillairspieren heeft, verder geen mooi hart, maar bij Thiemessen perfect wordt getest ? ( nee er mag nu niet mee gefokt worden tot er duidelijkheid is na een half jaar )....

Dat zijn toch allemaal dingen die zelfs IK heb kunnen zien, maar Thiemessen zwijgt erover...

En dan zwijg ik over de waardes, daar ben IK namelijk van overuigd dat dat bij Thiemessen ook niet deugd gezien mijn testrapporten van die 2x maar daar valt over te discussieren, over bovenstaande feiten gewoon NIET.

Om maar niet te zwijgen over dat Thiemessen gewoon MIJN testen bespreekt met derden.... :o

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: WIE ZIJN NU EIGELIJK DE SPECIALISTEN???

Berichtdoor Anunaki » ma 12 apr 2010, 09:46Om maar niet te zwijgen over dat Thiemessen gewoon MIJN testen bespreekt met derden.... :o

Oei Barbara ... eigenlijk behoort dat etisch niet te mogen want dat is schending van het beroepsgeheim als er informatie van andere patiënten besproken wordt.

Maar langs de andere kant, en ik loop daar al een hele tijd over te denken, waarom mogen die testresultaten van fokdieren niet publiek gezien worden?
Ik bedoel niet het adres van de eigenaar en de kostprijs en facturatiegegevens ... maar de gegevens betreffende de fokkatten ... ik heb daar geen problemen mee en ik kan me echt niet bedenken waarom andere mensen daar wel aarzelend over zijn?
Over sommige katten gaan de wereldpraatjes rond ... maar als je de papieren kan zien dan is het klaar ... punt aan de lijn!
Of zie ik dat té simpel?
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding


Terug naar “Waarom niet testen ?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten

cron