Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Dit subforum is speciaal voor onze DierenHomeopaat Manoe.
Zij is afgestudeerd homeopaat voor dieren en zal ons regelmatig van interessante onderwerpen over homeopathie voorzien.
Verder kunt u haar algemene vragen over homeopathie stellen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Faysterr
Berichten: 300
Lid geworden op: zo 24 jun 2012, 01:21

Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Faysterr » di 27 nov 2012, 12:57

Hoi Manoe,

Ik heb een vraag aan jou.. en ik dacht; kan het wel via PB doen, maar als ik het in een topic gooi kan ik er wellicht andere mensen met poezels met vergelijkbare klachten nog mee helpen?

Op dinsdag 5 september is Zootje bij ons gekomen. We hadden toen al twee maanden Zinzel in huis en die heeft nooit klachten gehad. De vrijdag daarop, dus 3 dagen nadat Zootje kwam, begon Zinzel te kwakkelen, hij was schor en duidelijk niet in zijn hummetje.
Hij knapte in het weekend weer wat op, maar die dinsdag er begonnen ze beide te niezen en te kwakkelen!

Al gauw werd het genies erger en begon de ellende...
Inmiddels zit (met name Zootje) sindsdien eigenlijk al bijna continu aan de AB om het genies en haar ontstoken oogjes te verhelpen. Maar elke keer als we stoppen met de AB kuur en het zalven (En haar klachten volledig over zijn!) begint mevrouw een paar dagen later weer te kwakkelen en steekt na een paar dagen Zinz ook weer aan.

Nu ben ik totaal geen voorstanden van (zoveel!!!) AB.. (ze zit er a.s. donderdag alweer 3 weken non stop aan, en heeft dan nog een andere AB kuur en tubetje oogzalf liggen voor 12 dagen omdat ze nog steeds niest en haar oogjes ook nog niet over zijn) en dan is het hopelijker over. Maar zijn hier ook andere (homeopatische middelen) voor?

Overigens zitten ze inmiddels ook al 5 weken 2x per dag aan de L-Lysine en B6 en dat leek in het begin wel wat te helpen, maar zwakte de werking vervolgens ook weer af. En toen Zinzel 2,5e week geleden dus echt weer ziek werd toch maar weer naar de DA gegaan. Toen bleek hij 'n flinke keelontsteking te hebben, die al naar zijn bronchiëen was gezakt, 39,8 graden koorts te hebben en twee onstoken oogjes. En Zootje dus (chronsich?) verkouden en twee ontstoken oogjes. Gelukkig geen koorts en/of keelontstkeking. Toen kreeg Zinz dus een kuur voor 15 dagen, en Zootje voor 10, welke ik mocht verlengen. Dat heb ik toen dus ook gedaan, en nog is het dus niet voldoende en heb ik er gisteren weer een kuur bijgekregen.

....*zucht*!!!....

Mijn vraag is dan ook; kan jij hierin iets betekenen?

Gebruikersavatar
Tilly
Berichten: 2585
Lid geworden op: ma 26 jul 2010, 20:17
Locatie: Firdgum

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Tilly » di 27 nov 2012, 13:52

Jeetje, wat een ellende. Wellicht steken ze elkaar steeds aan.

Ik heb 4 van de 5 als kitten gekregen en helaas was ik ook iedere keer de pineut! Bij mij hadden ze alleen ontstoken oogjes.
Eerst Clint en Lloyd uit verschillende nestjes dezelfde tijd, zij staken elkaar ook steeds aan. Half jaar later kwam Buck, ook hij ontstoken ogen.
Als laatste Jayda en ook zij kreeg ontstoken ogen.

Ik hoop dat Manou je kan helpen. Sterkte ermee sad1_sm
Groetjes, Tilly >^.^<

Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor manoe76 » di 27 nov 2012, 17:56

Hoi Fay,

Vervelend dat het maar niet over wil gaan zeg.
Er zijn wel verschillende middelen die wat kunnen doen voor voor verkoudheden. Ik zal thuis even voor je kijken, dan kan ik er ook een korte beschrijving bij geven. Dat wordt vanavond of morgen denk ik.

Groetjes Manoe
Afbeelding

Gebruikersavatar
Viktor
Berichten: 1309
Lid geworden op: vr 26 aug 2011, 22:40
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Viktor » di 27 nov 2012, 18:48

Duidelijk niesziekte, jammer te zien en horen. Je moet met antibioticum net zo lang door gaan tot dat de kachten ophouden, goed eenten dat ze weer afweer opbouwen tegen de ziekte, het liefst als ze aangesterkt zijn. Met AB is ook de kans dat ze drager blijven verminderd..

Ik zou gewoon onder de DA consult blijven want ze zijn zo chronisch en kunnen door de langduurig hoesten en niezen, long elasticiteit verliezen en dan zullen ze blijven niezen en
hoesten ook al worden ze beter en dat heet dan rest schade van een ziekte in dit geval klassieke kat en niesziekte.

Antibiotica help niet tegen niezen, en L/lysine helpt enkel iets de vermeenvulldiging van Herpes cellen tegen te houden waardoor de klachten iets afnemen. Dus enkel bij Herpes!De nies wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door Calici, Chlamdya, Toxoplasma (via vliegen) en Herpes. Antibioticum helpt
wel om geen bacteriele infectie verder te krijgen door een verzwakt immuniteit. WEL is ook de zaak om ze ook beter te eten te geven daarvoor kan je met dit vraag bij de Homeopaat terecht behandelingen vragen ook heel wat van een lichaam en de beste zou zijn als je een combinatie zou maken van de alternatieve middelen van de Homeo met AB, met goed voer..
Afbeelding

Gebruikersavatar
Faysterr
Berichten: 300
Lid geworden op: zo 24 jun 2012, 01:21

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Faysterr » di 27 nov 2012, 23:36

Bedankt voor jullie antwoorden!

@ Tilly, hoe is het nu met de ontstoken oogjes dan? Is het nu wel rustig?

@ Manoe; doe maar rustig aan hoor! Ik ben allang blij met elke vorm van tips smile7_sm

@ Viktor, dat het niesziekte is was ik al wel soort van achter maar ik vind het zo bizar dat het pas begon een week nadat Zoë hier kwam. Daarvoor heeft Zinzel nooit klachten gehad en ook geen een van de katten bij Zoë waren aan het niezen, evenals Zoë zelf. Dat is echt pas een week na aankomst gekomen.
En wat is beter voer volgens jou? Ze zitten nu nog op Royal Canin kitten 34 (zo heet ie meen ik?) en die zak is bijna op.

Vers vlees aten ze beide graag, maar zijn er beide abrdupt mee gestopt toen Zoë hier kwam.. stelletje mafkeessies!

En wat raad jij dan verder aan qua behandeling? Als je aangeeft dat de L-lysine alleen het niezen iets beperkt en de AB niet tegen het niezen werkt? Dan ga ik daarmee naar mijn DA.

Gebruikersavatar
Viktor
Berichten: 1309
Lid geworden op: vr 26 aug 2011, 22:40
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Viktor » wo 28 nov 2012, 01:23

Is eigenlijk heel logisch, want uitbraak van virussen etc heeft altijd paar dagen tot 1 week nodig om tot klachten te komen, besmetting vindt onmiddelijk plaats maar er gaat paar dagen over heen en dat heet dan incubatie tijd.

Babycat 34 is uitstekend. Heeft lekker veel kcal. AB helpt niet direct tegen niezen, maar helpt wel via een omweg om geen bacteriologische infectie te krijgen en te verergen. Als het niet verergert en geen bacteriologische infectie bij komt herstel je sneller dus heeft wel nut en bedoeling! Die zou ik standaard geven en blijven geven. Wat wel help tegen virussen is Fenline Inteferon, dat is wel vreselijk duur geloof 0,1 ml 12 euro per spuit 120 ongeveer. 0,1 per dag geven spuit je miljarden virus killers onder de huid. 10 weken 3 maanden geven van AB komt ook voor, wat ook de eigen Inteferon receptor actief maakt natuurlijk in mindere mate ivm de middel is bv Echinacea, die kan je in gevriesdroogte vorm kopen in capsule van bv een Biologische kwaliteit dat weet je zeker dat er geen verontreinigd spul in zit. Mijn advies dus is om beide behandelingen aan te houden naast elkaar, en even afwachten wat de Homeopaat zegt, je zou ook kunnen overwegen om ze specifiek te testen door welke virus de nies wordt veroorzaakt, dat kan je ook na vragen bij je DA.. Heel veel succes met ze!!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tilly
Berichten: 2585
Lid geworden op: ma 26 jul 2010, 20:17
Locatie: Firdgum

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Tilly » wo 28 nov 2012, 10:47

Nou Fay, het is hier nu wel onder controle.
De oudste twee zijn nu bijna drie en ik weet dat ik wel even zoet was met zalven en AB kuurtjes. De andere twee hadden het licht dus een kuurtje AB en zalf was voldoende.
Jayda heeft nu wel tranende oogjes. Dit kan zijn overgebleven van een verwaarloosde niesziekte waardoor de traanbuisjes verstopt zijn, lijkt me niet logisch want ik ze is gewoon behandeld of door niet goed aangelegde buisjes. Ik heb geïnformeerd voor operatie maar hiervoor een kleine kans van slagen dus dat doe ik niet.
Ze heeft er geen last van en door het geven van multivitamine is het bij haar goed onder controle.
Groetjes, Tilly >^.^<

Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor manoe76 » do 29 nov 2012, 15:03

Hoi Fay,

Hierbij zoals beloofd een overzichtje van middelen die kunnen helpen bij dit soort klachten. Ik zou het inderdaad als ondersteuning gebruiken omdat je niet wilt dat het chronisch wordt. Als je een van deze middelen wilt gebruiken zou ik kiezen voor een lage potentie: een D4 of D6, dat kan je als het nodig is ook wat langer gebruiken, maar als er geen verbetering optreedt moet je stoppen. Je moet echt met een paar dagen wel iets van verbetering gaan zien.

Allium Cepa
Overvloedige waterige oog- en neusuitvloei, rode ogen, frequent niezen. Het linker neusgat is meer aangedaan dan het rechter. De neusuitvloei irriteerd en voelt branderig aan de neus en lippen. De toestand wordt vaak veroorzaakt door koud vochtig weer en in de lente. De patiënt voelt zich slechter in een warme ruimte.

Arsenicum album
Uitvloei is waterig, maar irriteert de huid en slijmvliezen. De neusgaten zijn pijnlijk bij aanraking. De uitvloei kan rechts erger zijn dan links. De arsenicum patiënt is rusteloos, dorstig en kouwelijk en vaak erg angstig. De dieren zijn erg schoon op zichzelf.

Calcarea sulphurica
Dikke, gele samenklonterende uitvloei, voornamelijk uit ogen en neus. Oogontstekingen bij jonge dieren. Veel gebruikt bij kittens met rhinovirus of calicivirus. Bij de neusuitvloei kan ook bloed zitten en is meestal rechtszijdig. De tong kan ook een gele kleur hebben. De dieren voelen zich slechter in een warme ruimte en klachten kunnen ontstaan bij koud, vochtig weer.

Hepar sulphuris
Deze staat ontstaat vaak later bij een voorste luchtweginfectie. De infectie is op een punt gekomen dat de neusgaten pijnlijk zijn en ulceratief. Er komt vieze, naar oude kaas ruikende uitvloeiing uit de neus. Ook komt er vaak bloed bij de uitvloei. De ontsteking is vaak pijnlijk bij aanraking. De dieren kunnen erg geirriteerd raken en bijten of krabben bij aanraking van het aangedane gebied. De dieren zijn kouwelijk en voelen zich slechter bij kou.

Hydratis
Dikke, gele, draderige uitvloei. Dieren zijn vaak erg ziek en voelen zich slecht en kunnen afvallen. De uitvloei is bijtend en plakkerig, ze hebben moeite om de neus leeg te krijgen en het slijm verzamelt zich in de sinussen. Goed middel bij chronische sinusitis. Dieren kunnen lusteloos zijn. Voelen zich slechter in koude lucht waardoor de uitvloei overvloediger wordt.

Kali Bichromicum
Een belangrijk symptoom is het ontwikkelen van stevige korsten aan de buitenkant van de neusgaten, die moeilijk weg te halen zijn. Het weghalen kan de huid beschadigen waardoor het kan gaan bloeden en pijnlijk is. De uitvloei is geel-groen en dik. Ademen door de neus kan bemoeilijkt worden of zelfs onmogelijk. Hierdoor kunnen heftige niesbuien ontstaan. Vaak hebben ze ook een pijnlijke keel waardoor slikken ook moeilijk wordt. De keel zal heel rood zijn. De dieren voelen zich slechter in de ochtend en in koud, vochtig weer.

Kali sulphuricum
Ze hebben veel gele waterige uitvloei die in een later stadium dikker wordt. Hierbij kan het ook groener worden. Ook kunnen ze een wat gele tong hebben. Ze voelen zich slechter in de avond en in warme ruimtes, en voelen zich beter als ze in de koude buitenlucht zijn.

Mercurius
De ziekte is vaak al voortgezet, neusboedingen, roodheid, ulceratie. De uitvloei is vies en ruikt kaasachtig en groenig en tast de huid en slijmvliezen aan als het er wat langer mee in contact is. De dieren kunnen geirriteerd raken en voelen zich slechter in warmte en zonlicht (wat niezen kan veroorzaken)

Pulsatilla
Dikke gele of groen-gele uitvloei die de neus en de ogen vult. Dit middel wordt vaak gebruikt bij het einde van de ziekte, waar de infectie al afgelopen is , maar de uitvloei geproduceerd blijft worden. Het lichaam heeft hulp nodig de ziekte tot een einde te brengen. De dieren zijn vaak vriendelijk, dorstloos en houden niet van warme stoffige ruimtes. Ze willen veel aandacht en verzorging. Ze kunnen erg eisend zijn als ze aandacht willen. De uitvloei kan binnen verergeren en verbeteren als ze buiten zijn. Klachten zijn meer rechtzijdig dan linkszijdig.

Sepia
Produceert ook dikke groenige uitvloei. De dieren zijn wat onverschillig en doen triest aan. Ze zijn erg kouwelijk. De linker zijde is meer aangetast.

Silicea
Silicea heeft vaak een slechte reactie (op geneesmiddelen) en niet zo’n goed reagerend immuunsysteem. Ze zijn wat zwak en kunnen daardoor zelf niet goed opboksen tegen ziekten. Ze hebben moeite om de neusuitvloei weg te krijgen en infecties te elimineren. Ze hebben vaak de ene infectie na de andere, en soms ook een slechte huid, slechte tanden, slecht tandvlees. Ze zijn kouwelijk, gevoelig voor aanraking en geluiden en hebben vaak een historie met veel vaccinaties. Ze zijn vaak dun.

Sulphur
De uitvloei is waterig, overvloedig en irriteert. Soms is de uitvloei wat gelig. Ze niezen veel en de dieren wrijven met hun neus en ogen langs dingen vanwege het branderige gevoel. Rode ogen, rode neusgaten, rode anus. Ze zijn vaak dorstig en hebben vaak een slechte eetlust. In de vroege ochtend voelen ze zich slechter. Deze dieren bekommeren zich er meestal niet zo om als ze vies zijn. Met sulphur wel altijd uitkijken als er ook huidklachten zijn!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25897
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor Wil » za 01 dec 2012, 16:04

Hoi Manoe
wat goed van jou ;) sorry ik mis de laaste 2 weken steeds topic's sorry
Wil je dit ook in jou hoekje plaatsen ? hier sneeuwt het onder

Fay gaat het nu wat beter ?
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Chronische snotterende sphynxjes met onstoken oogjes!

Berichtdoor manoe76 » za 01 dec 2012, 21:13

Hoi Wil, dat geeft toch niks... je hebt wel andere dingen aan je hoofd he! Dit staat wel in mijn hoekje, maar ik kan er wel een apart topic van maken zodat het makkelijk vindbaar is.
Afbeelding


Terug naar “Onze DierenHomeopaat”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron