Homeopathische middelen bij Niesziekte/snotteren

Dit subforum is speciaal voor onze DierenHomeopaat Manoe.
Zij is afgestudeerd homeopaat voor dieren en zal ons regelmatig van interessante onderwerpen over homeopathie voorzien.
Verder kunt u haar algemene vragen over homeopathie stellen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Homeopathische middelen bij Niesziekte/snotteren

Berichtdoor manoe76 » za 01 dec 2012, 21:19

Naar aanleiding van de vraag van Faysterr een apart topic over homeopathische middelen bij niesziekte en snotteren. Dit zijn middelen die bij dit soort klachten veel gebruikt worden, maar er zijn er nog veel meer, maar daarvoor heb je toch de hulp van een homeopaat nodig. Gebruik dit als ondersteuning naast de medicatie van je dierenarts of als de klachten niet zo erg zijn. Wees er wel op bedacht dat niesziekte bij katten chronisch kan worden waardoor een goede aanpak belangrijk is. Als je (zonder ondersteuning van een homeopaat) een van deze middelen in wil zetten kies dan voor een lage potentie: D4 of D6, dit werkt op de fysieke klachten.

Allium Cepa
Overvloedige waterige oog- en neusuitvloei, rode ogen, frequent niezen. Het linker neusgat is meer aangedaan dan het rechter. De neusuitvloei irriteerd en voelt branderig aan de neus en lippen. De toestand wordt vaak veroorzaakt door koud vochtig weer en in de lente. De patiënt voelt zich slechter in een warme ruimte.

Arsenicum album
Uitvloei is waterig, maar irriteert de huid en slijmvliezen. De neusgaten zijn pijnlijk bij aanraking. De uitvloei kan rechts erger zijn dan links. De arsenicum patiënt is rusteloos, dorstig en kouwelijk en vaak erg angstig. De dieren zijn erg schoon op zichzelf.

Calcarea sulphurica
Dikke, gele samenklonterende uitvloei, voornamelijk uit ogen en neus. Oogontstekingen bij jonge dieren. Veel gebruikt bij kittens met rhinovirus of calicivirus. Bij de neusuitvloei kan ook bloed zitten en is meestal rechtszijdig. De tong kan ook een gele kleur hebben. De dieren voelen zich slechter in een warme ruimte en klachten kunnen ontstaan bij koud, vochtig weer.

Hepar sulphuris
Deze staat ontstaat vaak later bij een voorste luchtweginfectie. De infectie is op een punt gekomen dat de neusgaten pijnlijk zijn en ulceratief. Er komt vieze, naar oude kaas ruikende uitvloeiing uit de neus. Ook komt er vaak bloed bij de uitvloei. De ontsteking is vaak pijnlijk bij aanraking. De dieren kunnen erg geirriteerd raken en bijten of krabben bij aanraking van het aangedane gebied. De dieren zijn kouwelijk en voelen zich slechter bij kou.

Hydratis
Dikke, gele, draderige uitvloei. Dieren zijn vaak erg ziek en voelen zich slecht en kunnen afvallen. De uitvloei is bijtend en plakkerig, ze hebben moeite om de neus leeg te krijgen en het slijm verzamelt zich in de sinussen. Goed middel bij chronische sinusitis. Dieren kunnen lusteloos zijn. Voelen zich slechter in koude lucht waardoor de uitvloei overvloediger wordt.

Kali Bichromicum
Een belangrijk symptoom is het ontwikkelen van stevige korsten aan de buitenkant van de neusgaten, die moeilijk weg te halen zijn. Het weghalen kan de huid beschadigen waardoor het kan gaan bloeden en pijnlijk is. De uitvloei is geel-groen en dik. Ademen door de neus kan bemoeilijkt worden of zelfs onmogelijk. Hierdoor kunnen heftige niesbuien ontstaan. Vaak hebben ze ook een pijnlijke keel waardoor slikken ook moeilijk wordt. De keel zal heel rood zijn. De dieren voelen zich slechter in de ochtend en in koud, vochtig weer.

Kali sulphuricum
Ze hebben veel gele waterige uitvloei die in een later stadium dikker wordt. Hierbij kan het ook groener worden. Ook kunnen ze een wat gele tong hebben. Ze voelen zich slechter in de avond en in warme ruimtes, en voelen zich beter als ze in de koude buitenlucht zijn.

Mercurius
De ziekte is vaak al voortgezet, neusboedingen, roodheid, ulceratie. De uitvloei is vies en ruikt kaasachtig en groenig en tast de huid en slijmvliezen aan als het er wat langer mee in contact is. De dieren kunnen geirriteerd raken en voelen zich slechter in warmte en zonlicht (wat niezen kan veroorzaken)

Pulsatilla
Dikke gele of groen-gele uitvloei die de neus en de ogen vult. Dit middel wordt vaak gebruikt bij het einde van de ziekte, waar de infectie al afgelopen is , maar de uitvloei geproduceerd blijft worden. Het lichaam heeft hulp nodig de ziekte tot een einde te brengen. De dieren zijn vaak vriendelijk, dorstloos en houden niet van warme stoffige ruimtes. Ze willen veel aandacht en verzorging. Ze kunnen erg eisend zijn als ze aandacht willen. De uitvloei kan binnen verergeren en verbeteren als ze buiten zijn. Klachten zijn meer rechtzijdig dan linkszijdig.

Sepia
Produceert ook dikke groenige uitvloei. De dieren zijn wat onverschillig en doen triest aan. Ze zijn erg kouwelijk. De linker zijde is meer aangetast.

Silicea
Silicea heeft vaak een slechte reactie (op geneesmiddelen) en niet zo’n goed reagerend immuunsysteem. Ze zijn wat zwak en kunnen daardoor zelf niet goed opboksen tegen ziekten. Ze hebben moeite om de neusuitvloei weg te krijgen en infecties te elimineren. Ze hebben vaak de ene infectie na de andere, en soms ook een slechte huid, slechte tanden, slecht tandvlees. Ze zijn kouwelijk, gevoelig voor aanraking en geluiden en hebben vaak een historie met veel vaccinaties. Ze zijn vaak dun.

Sulphur
De uitvloei is waterig, overvloedig en irriteert. Soms is de uitvloei wat gelig. Ze niezen veel en de dieren wrijven met hun neus en ogen langs dingen vanwege het branderige gevoel. Rode ogen, rode neusgaten, rode anus. Ze zijn vaak dorstig en hebben vaak een slechte eetlust. In de vroege ochtend voelen ze zich slechter. Deze dieren bekommeren zich er meestal niet zo om als ze vies zijn. Met sulphur wel altijd uitkijken als er ook huidklachten zijn!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27327
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: Homeopathische middelen bij Niesziekte/snotteren

Berichtdoor Clemmetje » za 01 dec 2012, 21:39

Bedankt Manoe, heel handig dit. toppie_sm
Groetjes Clem
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25901
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Homeopathische middelen bij Niesziekte/snotteren

Berichtdoor Wil » za 01 dec 2012, 22:02

Hoi Manoe
TOP TOP bedankt ,
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
MaaikeV
Berichten: 1687
Lid geworden op: ma 16 apr 2012, 19:18
Locatie: Groningen

Re: Homeopathische middelen bij Niesziekte/snotteren

Berichtdoor MaaikeV » za 01 dec 2012, 22:39

Super goede info! Dank je wel Manoe dry_sm


Terug naar “Onze DierenHomeopaat”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron