Pagina 1 van 2

De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 13:55
door Marthe
Mijn broer was eind vorig jaar op zoek naar een soortgenootje voor zijn poes Bibi. Na enig zoeken kwam hij terecht bij een fokster die een slipnestje Selkirk Rex - Maine Coon had. Hij viel voor een black smoke katertje, dat de naam Nero kreeg.
Nu, 5 maanden later, was het de hoogste tijd om Nero van zijn mannelijkheid te ontdoen. Vanmorgen zou hij bij onze dierenarts gecastreerd worden, aangezien mijn broer en zijn vriendin fulltime werken en vanmiddag niet thuis zouden zijn om op hem te letten. Sinds afgelopen woensdag is Nero al bij ons in huis, waar hij lekker vertroeteld werd. Ik heb hem nog goed gekamd, geaaid, met hem gespeeld, etc.
Mijn moeder heeft Nero vanmorgen naar de dierenarts gebracht. Daar aangekomen ging de assistente vast even zijn ballen voelen (vraag me niet waarom). In de draagmand kon ze het niet zo goed voelen, dus hij werd even op een onderzoekstafel gezet. Zij kijken, en kijken.. De dierenarts erbij geroepen.. Wat blijkt: Nero heeft helemaal geen ballen! Nero is dus geen kater, maar een poesje! l1 Wat een blunder van die fokster! Hahahaha! Verklaart denk ik wel waarom ik 'zijn' miauw zo verwijfd vond:lol:. Dus: vandaag is de poes van mijn broer gesteriliseerd. We gingen met een ongecastreerde kater naar de dierenarts, en komen straks thuis met een gesteriliseerde poes.... b4 Alles is gelukkig goed gegaan, ze mag over een uurtje weer opgehaald worden hahaha!

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:04
door geertje
Dat komt mij heel bekend voor, alleen ging ik mijn poes laten steriliseren en bleek het een kater te zijn. De dierenarts kwam daar pas echter op de operatietafel tafel achter. Resultaat een kater met een opengesneden buik....ik heb nog nooit een kat geweten die achteraf zo ziek geweest is van een castratie.

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:07
door Clemmetje
Zo heb ik een keer mijn konijn weggebracht om te laten castreren.
Zij bleek dus ook een vrouwtje.

De DA had haar onder narcose gebracht toen hij erachter kwam.
Hij vertrouwde blind op mijn kundige geslachtsbepaling van konijnen, niet dus........... o3

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:16
door Wil
Hoi Hoi Marthe
Wat een giga grap ,dan sta je wel even met een bek vol tanden he ;))) maar ze is nu geholpen in ieder geval ;)
Groetjes Wil

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:34
door Marthe
Ja, je staat inderdaad wqel even raar te kijken, en dan is het nog niet eens mijn eigen kat. M'n moeder had het nieuws uiteraard ook aan mijn broer gesmst. Die is echter aan het werk, maar had even heel snel 1 woord teruggesmst: Waaaaaaat?????!!! c7

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:37
door geertje
Je had ook nog met een nest kittens naar huis kunnen komen natuurlijk.
Nu kan je broer een nieuwe naam bedenken...

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 14:44
door Tanja
HAHAHA, het kan zo maar gebeuren. tja je broer moet inderdaad wel een andere naam voor het poesje verzinnen.

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 15:39
door maria
ha ha wat een verhaal.. maar wat slordig van de fokster.. een kater verkopen en dat blijkt een poes te zijn.. zet je nog wel even een foto van Nera op het forum.. en wat een identiteitscrisis moet ze hebben.. zo lang een kater gedacht.. en blijkt een poes te zijn..

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 16:19
door zenga13
Oeps! Dat is wel heel "lullig".. of juist niet D8
Gelukkig dat ze het voor de ingreep ontdekten.

Ik was er ook van overtuigd dat ik 4 poesjes had, maar heb het bij de 1e enting toch nog even voor de zekerheid gevraagd aan de dierenarts. En inderdaad, 4 poesjes.. Had ik het gelukkig in 1x goed.

Re: De grote wisseltruc van Nero

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 16:22
door Tanja
Nora vind ik wel een leuke naam, Noortje