Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Kwalitatieve informatie rond de gezondheid van onze poezels oa. (Erfelijke) Ziektes en Aandoeningen
Milan
Berichten: 144
Lid geworden op: di 25 feb 2014, 08:42

Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Milan » za 03 mei 2014, 10:40

We zijn de afgelopen 4 weken aan het tobben met Sophie haar wat dunnere ontlasting en gewicht.
Ze kwam maar niet aan ondanks dat ze goed at en dronk maar wel dunnere ontlasting bleef houden,ook na haar panacurkuur.
We hebben inmiddels 3 dierenartsen bezocht omdat ik geen goed gevoel had bij de eerste 2.
De eerste vond haar er goed uitzien en omdat hij zelf ook 2 sphynxen heeft zei hij dat het gewoon een rasprobleem is wat kakken
betreft.
Hij had nog geen eens een weegschaal,daar kwam ik achter omdat ik wou weten wat ze precies weegt.
Ik ging naar huis met RC gastro brok en zakjes er van,daar staan zijn katten ook op,dus dat was zijn enigste conclusie!
Ik zou na 3 dagen verbetering moeten zien,maar dat was dus niet zo,dus met een vreemd gevoel naar huis met het idee van nou dat is kort door de bocht van die da.
Toen ben ik naar onze eigen da geweest waar ik met de honden kom voor de kleine dingen,voor de ernstigere gevallen gaan we altijd naar sleeuwijk.
Heb hem eerlijk verteld over de vorige da en dat ik daar geen goed gevoel bij had.
Hij heeft wel een weegschaal en ze was in 4 weken maar 100 gram aangekomen,hij vond ze wel wat dun,
je ziet haar botjes achter op,en ook haar ruggengraat duidelijk,ik ging naar huis met RC tegen darm en alvleesklier problemen en
een diareeremmer Salazosulfapyr,daar moest ik een kwart per dag van geven,liefst door het eten maar als ze dat niet pakte dan in een spuitje toedienen.
Ik moest ook van 2 dagen ontlasting brengen voor onderzoek op giardia,had ook gevraagd of hij zou doorgeven om op tri te testen.
Het werd dus het spuitje in haar bekje maar het was zulke bocht dat ze een half uur liep te kwijlen,het medicijn druppelde er
zomaar uit.
Ik kon na 3 dagen bellen over de uitslag en daar kwam uit dat haar alvleesklier niet goed werkte,op zijn engels heet het starch,ze maakt een bepaald enzym niet aan?
dus weer er naar toe,ze had nog steeds geen dikke drol,en kreeg Zymoralpoeder mee voor over haar voer.
Dus weer wat mee gekregen en aan de slag er mee gegaan.
Ze wou niet eten met dit over haar voer,dus weer met een spuitje gewerkt,maar ik zou na 2 dagen verbetering moeten zien,
dus niet,het bleef hetzelfde,ik heb hem toen gebeld dat ik een bloedonderzoek wou en of ze wel getest was op Tri want ik zag daar niets van staan op de uitdraai die ik mee kreeg omdat ik die graag wou hebben.
Ik kreeg te horen dat een bloed onderzoek onzin was en dat er wel getest was op tri.
Dit zat me helemaal niet lekker want ik had nog steeds een dun kitten die wel actief is en goed eet en drinkt maar toch,mijn gevoel zei dat ik op zoek moest naar een andere da die wel bloedtesten wilt doen,enz.
Dan maar verder rijden want dit schoot niet op.
Ze stond onder tussen op carocat lam omdat ik hier zag dat veel sphynxen het er goed op doen,en ook carnibest kreeg ze,maar diaree bleef,ook met de carocat.
Ik heb veel op inet gezeten om me in te lezen over de alvleesklier omdat hij zei dat ze waarschijnlijk haar hele leven hier last van zou blijven houden.
Mijn hoofd stond hele dagen in het denken aan sophie,haar aandoening en een goede da vinden maar waar en wie.
Toen heb ik veel rond gevraagd en gebeld en kwam uiteindelijk bij een jonge vrouw die in Gent had gestudeerd voor da en gespecialiseerd is in katten.
Ik daar naar gebeld en eerlijk verteld dat ik al meerdere dierenartsen had bezocht maar dat ik er geen goed gevoel bij had.
Ik mocht s,avonds direct komen met haar.
Wat ben ik blij dat ik haar gevonden hebt,ze heeft haar goed onderzocht en gewogen en schoon gemaakt want ze had gepoept onderweg.
Ze heeft alle tijd genomen voor haar,ze heeft direct bloed afgenomen en bij hun nagekeken,ik moest daar 20 minuten op wachten.
Alle bloedwaardens waren goed,ook geen teken van ontstekingen en er kwam tot op heden geen aandoening van haar alvleesklier uit.
Ze had wel een iets te hoog glucosewaarde maar dat kon van de stress zijn.
Ik moest de volgende dag komen als ik een zo vers mogelijke ontlasting had.
S,middags had ik die en mijn ega direct er mee naar haar gereden want die staal moest met de koerier mee voor onderzoek.
Nu moet ze een maandagochtend al vroeg nuchter komen om weer bloed.
af te nemen en dit word opgestuurd om meer te weten te komen.
Ik heb van haar finidiar mee gekregen,dit houd ze goed binnen gelukkig.
Haar advies was om haar op alleen maar carnibest te zetten (gelukkig lust ze dit graag,ze gilt er zelfs om als het tijd is,
ik moet dit in meerdere porties per dag geven en een graanvrije brok erbij,voor als ze nog meer wilt eten.
We zijn nu 4 dagen verder en ze doet het er prima op,ik heb het idee dat ze aangekomen is!!!!
Ze is nu nog meer actiever dan anders en beeft minder wat ze eerst wel erg deed maar misschien pijn in haar buikje gehad?
Ze had trouwens ook geen koorts.
Ik ben meer dan een uur bij haar geweest en ze heeft meerdere sphynxen in haar praktijk,ze behandelde haar
als een prinssesje en was heel begaan met haar,ze heeft zelf 5 korthaar britten.
Het is een heel verhaal maar ik heb het gevoel dat we de goede kant op gaan met haar,
nu nog de uitslag van haar ontlasting afwachten,en nog een keer bloed prikken en daar de uitslag van afwachten,er word ook getest op Tri,hier kwam ze direct al zelf mee om op te testen.
Ik laat weten wat de uitslag is,maar ik bel al blij met haar iets gevulder lijfje en gedrag.
Er is veel tijd en energie bij me weggevreten maar ik kan er niet tegen als er door een da weinig actie word ondernomen,
maar we gaan gewoon door,net zo lang tot er alles onderzocht is bij haar.

Gebruikersavatar
Audrey
Berichten: 3566
Lid geworden op: za 17 aug 2013, 08:33

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Audrey » za 03 mei 2014, 11:31

Wat naar dat je zoveel da's langs moest voor je bij de goede terecht kwam sad2_sm . Kennelijk moest je een hoop kikkers kussen voor er een prinses tussen zat. Wat erg, niet eens een weegschaal in de da praktijk!!! Ongelofelijk what_sm En dat gedoe met zgn. diagnoses stellen zonder dat daarvoor de testen gedaan zijn, bah. Gelukkig lijkt het nu de goede kant op te gaan dry_sm

Het verhaal klinkt bekend: ook met George heb ik enorm gemodderd omdat de diarrhee steeds erger werd en hij steeds dunner. Bovendien poepte hij naast de bak en hoorde ik het rommelen in zijn buikje. De oplossing bleek uiteindelijk niet in allerlei kuren te liggen maar in het voer. Het enige wat bij hem werkt is Carnibest. En daarvan dan de diabetes variant, vanwege zijn suikerziekte. Hills MD blikjes kan ook wel een beetje, maar dan krijgt hij wel weer stinkdrollen. Dus er staan een paar blikjes Hills MD voor als ik vergeten ben de Carnibest te ontdooien, of voor als George weer eens besluit dat hij ineens geen Carnibest meer lust. Dan mix ik er Hills MD door en bouw dat langzaam af. Binnen een week eet meneer dan weer gewoon zijn Carnibest bord leeg. Het naast-de-bak (en op het afvoerputje van de douche) poepen was na de overstap op Carnibest gelijk voorbij. Inmiddels weegt George zo'n 5 kilo en heeft het figuur van een Bulgaarse worstelaar. Nu moet ik eerder opletten dat meneer niet al te ver boven zijn wedstrijdgewicht uitkomt rolleyes1_sm .

Snape-je is ook een beetje aan de slanke kant. Maar hij heeft geen diarrhee en hij eet zoals Wil het noemt "als een slootgraver". Binnenkort laat ik m wel even nakijken door de da maar gezien zijn verleden wou ik de eerste paar weken niet meer met hem slepen.

Heel veel sterkte en succes met Sophietje, en dat ze maar een tevreden, gevulde poes mag worden met zo'n zoenbuik waar vele forumdames van in katzwijm vallen wub_sm .

Gebruikersavatar
*bonnie*
Berichten: 626
Lid geworden op: zo 18 aug 2013, 13:22

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor *bonnie* » za 03 mei 2014, 11:40

Mijn kitten heeft ook diarree sinds begin van de week. Ik ben gisteren met een staal langs de dierenarts geweest en hij kon niks vinden in zijn ontlasting. Omdat hij verder totaal geen symptomen heeft, goed blijft eten en gewoon blijft aandikken heeft hij voorgesteld om ook eerst de gastro intestinal te proberen maar in geval dat niet moest aanslaan zei hij ook van een staal naar het labo te sturen voor onderzoek naar tritrichomonas omdat dat blijkbaar vaak voorkomt de laatste tijd.

Hopelijk komen ze er snel achter wat de diarree veroorzaakt maar wat een gedoe met die dierenartsen, dat is echt betreurenswaardig :(
Maar waarom moet er opnieuw bloed genomen worden ? Kan je daar niet beter mee wachten tot de uitslag van het ontlastingsstaal er is ?
Misschien hebben ze daar al iets in kunnen vinden en is een 3 keer bloedprikken en er mee naar de dierenarts lopen misschien onnodig ?
Afbeelding

ClioCleo
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 23 nov 2012, 12:45
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor ClioCleo » za 03 mei 2014, 11:47

Ik hoop dat je er snel achter komt, diaree is zo'n gedoe!

Ik heb vorig jaar hier ook tritri gehad bij Dex en in lichte mate bij Hebe. Gelukkig was ik er na 1 kuur af, maar mijn bevriende cattery had het bij 3 van haar poezen en die is wel een tijdje zoet geweest om er vanaf te komen.

Gebruikersavatar
zenga13
Berichten: 2419
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:55

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor zenga13 » za 03 mei 2014, 11:50

Mijn Miki heeft ook wekenlang last gehad van diarree.. dit n.a.v. een antibioticakuur die ze had gekregen.. Heb toen ook panacur gegeven, probiotica, enz.. maar niets hielp. Ik heb toen Sanofor veendrenkstof gekocht en door haar carnibest gedaan en toen was het binnen no time over. Ze heeft nu al bijna een jaar gewoon goede ontlasting.

Ik weet niet of het bij Sophie helpt, maar het is misschien het proberen waard?
Afbeelding

Milan
Berichten: 144
Lid geworden op: di 25 feb 2014, 08:42

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Milan » za 03 mei 2014, 12:00

Mijn kitten heeft ook diarree sinds begin van de week. Ik ben gisteren met een staal langs de dierenarts geweest en hij kon niks vinden in zijn ontlasting. Omdat hij verder totaal geen symptomen heeft, goed blijft eten en gewoon blijft aandikken heeft hij voorgesteld om ook eerst de gastro intestinal te proberen maar in geval dat niet moest aanslaan zei hij ook van een staal naar het labo te sturen voor onderzoek naar tritrichomonas omdat dat blijkbaar vaak voorkomt de laatste tijd.

Hopelijk komen ze er snel achter wat de diarree veroorzaakt maar wat een gedoe met die dierenartsen, dat is echt betreurenswaardig :(
Maar waarom moet er opnieuw bloed genomen worden ? Kan je daar niet beter mee wachten tot de uitslag van het ontlastingsstaal er is ?
Misschien hebben ze daar al iets in kunnen vinden en is een 3 keer bloedprikken en er mee naar de dierenarts lopen misschien onnodig ?
Het is idd een gedoe met die dierenartsen,
en dat bloed wat ze maandag gaat afnemen stuurt ze op voor verder onderzoek wat betreft haar alvleesklier,
ze wilt 100% zekerheid,en ook voor de uitslag van de glucose.
Ik ga er mee akkoord want ze wilt alles uitsluiten en ik graag ook want het blijft
anders maar spoken door mijn hoofd.

Ik hoop dat jou lieverd snel van zijn diarree af is,het is zo sneu,
heeft hij ook een rood anusje?
Bij Sophie was dat tot 2 dagen geleden wel zo maar ik durfde er niets op te smeren
omdat ik bang was dat als ze daar aan zou likken misschien nog meer aan de dunne ging.

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27320
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Clemmetje » za 03 mei 2014, 12:01

Wat een pech met die eerste twee dierenartsen zeg.
Gelukkig heb je nu wel een goede gevonden.
Diarree is toch wel een probleem vaak zoals hier te lezen valt.
Hopelijk gaat ze het goed doen op de carnibest en komt er verder niets raars uit alle testen.
Groetjes Clem
Afbeelding

Milan
Berichten: 144
Lid geworden op: di 25 feb 2014, 08:42

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Milan » za 03 mei 2014, 12:03

Mijn Miki heeft ook wekenlang last gehad van diarree.. dit n.a.v. een antibioticakuur die ze had gekregen.. Heb toen ook panacur gegeven, probiotica, enz.. maar niets hielp. Ik heb toen Sanofor veendrenkstof gekocht en door haar carnibest gedaan en toen was het binnen no time over. Ze heeft nu al bijna een jaar gewoon goede ontlasting.

Ik weet niet of het bij Sophie helpt, maar het is misschien het proberen waard?
Wat mooi dat dit heeft geholpen bij Miki.
Ik ga dit zeker opschrijven voor als het probleem blijft.
Heb je dit via inet besteld?

Gebruikersavatar
*bonnie*
Berichten: 626
Lid geworden op: zo 18 aug 2013, 13:22

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor *bonnie* » za 03 mei 2014, 12:04

heeft hij ook een rood anusje?
Nee voorlopig niet maar ik denk dat dat vooral komt als ze langdurig aan de diarree zijn
Afbeelding

Milan
Berichten: 144
Lid geworden op: di 25 feb 2014, 08:42

Re: Aan het uitzoeken van Sophie haar diaree probleem

Berichtdoor Milan » za 03 mei 2014, 12:07

Wat naar dat je zoveel da's langs moest voor je bij de goede terecht kwam sad2_sm . Kennelijk moest je een hoop kikkers kussen voor er een prinses tussen zat. Wat erg, niet eens een weegschaal in de da praktijk!!! Ongelofelijk what_sm En dat gedoe met zgn. diagnoses stellen zonder dat daarvoor de testen gedaan zijn, bah. Gelukkig lijkt het nu de goede kant op te gaan dry_sm

Het verhaal klinkt bekend: ook met George heb ik enorm gemodderd omdat de diarrhee steeds erger werd en hij steeds dunner. Bovendien poepte hij naast de bak en hoorde ik het rommelen in zijn buikje. De oplossing bleek uiteindelijk niet in allerlei kuren te liggen maar in het voer. Het enige wat bij hem werkt is Carnibest. En daarvan dan de diabetes variant, vanwege zijn suikerziekte. Hills MD blikjes kan ook wel een beetje, maar dan krijgt hij wel weer stinkdrollen. Dus er staan een paar blikjes Hills MD voor als ik vergeten ben de Carnibest te ontdooien, of voor als George weer eens besluit dat hij ineens geen Carnibest meer lust. Dan mix ik er Hills MD door en bouw dat langzaam af. Binnen een week eet meneer dan weer gewoon zijn Carnibest bord leeg. Het naast-de-bak (en op het afvoerputje van de douche) poepen was na de overstap op Carnibest gelijk voorbij. Inmiddels weegt George zo'n 5 kilo en heeft het figuur van een Bulgaarse worstelaar. Nu moet ik eerder opletten dat meneer niet al te ver boven zijn wedstrijdgewicht uitkomt rolleyes1_sm .

Snape-je is ook een beetje aan de slanke kant. Maar hij heeft geen diarrhee en hij eet zoals Wil het noemt "als een slootgraver". Binnenkort laat ik m wel even nakijken door de da maar gezien zijn verleden wou ik de eerste paar weken niet meer met hem slepen.

Heel veel sterkte en succes met Sophietje, en dat ze maar een tevreden, gevulde poes mag worden met zo'n zoenbuik waar vele forumdames van in katzwijm vallen wub_sm .

Dit hoop ik ook,het is nog zo,n dun muppetje (zo noemen we haar soms),
ze lijkt zo breekbaar vergeleken met Milan.
En begrijp dat je even wacht met Snape-je,en als je gaat hoop ik dat alles goed is bij hem.


Terug naar “Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron