Scooter moet naar de tandarts.

Kwalitatieve informatie rond de gezondheid van onze poezels oa. (Erfelijke) Ziektes en Aandoeningen
Gebruikersavatar
Raaf
Berichten: 2756
Lid geworden op: zo 27 apr 2014, 14:38
Contacteer:

Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Raaf » vr 31 okt 2014, 11:38

Yep, het is een feit......Scooter moet naar de tandarts.
Toen hij laatst zo ziek was constateerde de dokter wel wat tandvleesproblemen maar zag dat gelukkig los van zijn ziektebeeld.
Nu zie ik echt beschadigingen aan een hoektand, en ja, ik merk het ook met eten.

Gister dus een afspraak gemaakt voor volgende week vrijdag........en ik vind het best eng.
Het klinkt misschien stom, maar ik moet écht op mijn uitgaven letten en besparen op mezelf vind ik niet erg, maar besparen op mijn dieren...........maar toch kom ik er niet onderuit.
Dus een hele tijd aan de telefoon gezeten met de assistente, om alles te laten voor rekenen.
Alleen de zere tand eruit halen doen ze niet sad1_sm ( mijn eigen tandarts doet ook alleen maar alles wat echt moet, voor mij geen luxe in mijn mond ) dan is het hele gebit aan de beurt en de tandarts berekend de tijd dat hij er mee bezig is.
Toch moet ik dat doen ( van mezelf )ze begon bij 64 euro ( dat valt mee ) tot als er meerdere elementen verwijdert moeten worden kon het oplopen tot net over de 100 euro.
Ook dán zeg ik; Wat moet moet......al ben je natuurlijk wel al als een dolle aan het rekenen........welke potjes zijn er nog en welke kosten kómen er nog.
Wordt ik even later gebeld.......gezien de leeftijd van Scooter willen ze eigenlijk toch nog een algemeen bloedonderzoek doen ( bijna 12 jaar ) i.v.m. het risico van het roesje.
En daar heb ik vanaf gezien, en echt met pijn en schaamte in mijn hart.
Mijn Scooter is mijn held, die zou ik alles moeten kúnnen geven........en stel dat het nu fout gaat????
Dan gaat hij dood omdat ik te lam was om die extra 50+ rekening te betalen.
Ik báál hier zó van en twijfel of ik niet moet verder kijken of er helemaal van af moet zien.

Ik denk aan het verhaal van mijn zus, waarbij de buurvrouw helemaal overstuur aan de deur staat met haar kat en een jaap in zijn poot.
Of mijn zus hun even naar de dierenarts kon rijden met haar auto.
Nou zit de buurvrouw in dezelfde situatie als ik, én zij kwamen nog eens buiten de regulieren spreekuren met een spoedje aan.
Poot onderzocht , antibiotica en pijnstillers ( maar de röntgenfoto hebben ze niet laten maken om kosten te sparen )
Toen de vrouw moest afrekenen moest ze 280 euro neertellen!!!!!!
Natúúrlijk had die vrouw dat niet, maar net zoals bij mij was haar kat haar alles.
Toen werd keihard in haar gezicht gezegd dat de dierenkliniek gráág alles voor de kat wou doen om hem beter te maken......als de buurvrouw de afstandspapieren even wou ondertekenen.
Zowel bij mijn zus als bij mij nu wéér keerde de maag om.
Hoe wálgelijk kan het zijn en hoe vér kan een dierenkliniek gaan.
Hoe keihard die dierenassistent het hun even duidelijk maakte wat het beleid van de kliniek was, terwijl de buurvrouw helemaal in paniek was.
Uiteindelijk heeft mijn zus de rekening betaald love3_sm, zodat de kat met de buurvrouw mee kon en inmiddels gaat het weer een heel stuk beter met haar.

Eerlijk is eerlijk.......als ik zo met jullie verhalen mee lees vraag ik me af hoe jullie het allemaal voor elkaar krijgen om de uitgaven aan jullie katten te betalen.
En er spookt nóg zo een misselijk zinnetje door mijn kop; Als je het je niet kan permitteren moet je er ook niet aan beginnen.......
Graag jullie ervaringen in deze.
CATHOUSE-ART; EEN UNIEK PORTRET VAN JE HUIS/DIER/WILDLIFE.
http://www.cathouse-art.nl/

Gebruikersavatar
Renevo
Berichten: 757
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 22:18
Locatie: Bergen LB

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Renevo » vr 31 okt 2014, 11:50

Tja, zoms kan de kosten behoorlijk oplopen. Er zijn maanden waar het ergen is dan andere. Zelf hebt ik een bankrekening alleen voor de katten, daar uit betaal ik dierenarts kosten, vaccinaties, test en cattery benodigdhede. Iedere maand plaatst ik er een paar euros bij, zoms meer, soms gaat er meer eruit dan er in.
Zelf probeer ik ze zo gezond mogelijk te houden, dat scheelt weer een besoek aan de dierenarts, maar ook dat is geen garanti dat er niet iets gebeurde, die veel gaat kosten.
Het blijft moeilik met een beperkte inkomen, maar wij geeft zo veel voor ze!

Veel sterkte met de tandarts bezoek, bij mij ging het erg fout met de laatste tandarts bezoek, ik ben echt doods bang dat er weer eentje voor hun tande naar de dierenarts moet...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Marthe
Berichten: 7664
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 14:53
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Marthe » vr 31 okt 2014, 12:41

Heel lastig inderdaad. Uit eigen ervaring weet ik dat de kosten ook enorm kunnen oplopen.
De bedragen voor gebitssanering die jouw dierenarts noemt, vallen mij echt enorm mee. Ik was vorig jaar voor Lotus echt iets van 300 euro kwijt voor sanering. Misschien dat daar ook wel seniorencheck bij zat, maar weet ik niet zeker. Ze kreeg in ieder geval wel speciale narcose omdat ze een souffle bij haar hart heeft gekregen.

Ik snap je dilemma enorm, het lijkt me heel moeilijk als je de kosten zo moet afwegen. Ik weet niet hoe bekend en vertrouwd jij bent bij de dierenarts, maar zou je niet evt. een betalingsregeling kunnen afspreken? Of doen zij dat niet?
Wat betreft het algemeen bloedbeeld, tja, lastig. Ik heb het bij Lotus wel gedaan, maar omdat ik het zelf wilde. Mijn dierenarts doet voor een operatie altijd een pre-operatieve check. Dus kort lichamelijk onderzoek, waarin o.a. geluisterd wordt naar het hart en ademhaling. Volgens mij kunnen ze aan de hand daarvan ook best al wel wat bepalen.
Ik zou me geloof ik niet al te druk maken over het afwimpelen van het algemeen bloedbeeld. Volgens mij is voor roesje en narcose vaak juist het hard belangrijk, en dat beluisteren ze als het goed is voor de operatie. Maar misschien zit ik er wel helemaal naast.

Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor manoe76 » vr 31 okt 2014, 13:01

Ik zou me niet te druk maken over dat bloedonderzoek. Sommige DA's doen dat standaard bij oudere dieren, maar veel ook niet. Wij doen het ook niet, tenzij er aanleiding toe is. Voor een ingreep wordt het dier natuurlijk wel helemaal nagekeken en het hart wordt goed beluisterd. Bloedonderzoek wordt voornamelijk gedaan om te zien of de organen nog goed functioneren en dan met name de nieren. Het probleem met de nieren is alleen dat je daar pas verandering in ziet als die nog maar 25% functioneel zijn en dan zie je meestal ook wel veranderingen bij de kat.
Verder vind ik de bedragen die ze rekenen voor de behandeling ook erg meevallen maar het blijft een hoop geld natuurlijk.
Misschien moet je je afvragen of het nu al echt nodig is of dat het ook even kan wachten, dan kan je wat geld apart leggen zodat je het wat meer spreid, of idd vragen of je het in delen mag betalen.

Dat verhaal van de buurvrouw van je zus vind ik echt schandalig!!! Ik zou dat zelf echt nooit over m'n lippen kunnen krijgen. Wat een kil gedoe. Tuurlijk er zijn best wel wat wanbetalers, die hebben wij ook. En in sommige praktijken is het heel erg waardoor ze strenger worden, maar dit vind ik echt niet kunnen! Bah!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Raaf
Berichten: 2756
Lid geworden op: zo 27 apr 2014, 14:38
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Raaf » vr 31 okt 2014, 14:03

Dankjullie wel zover.
Op de manier dat er tot nu toe gereageerd is durf ik ook wel de rest te vertellen......ik ( en puur toevallig dus ook de buurvrouw van mijn zus ) hebben PTSS.
Dat is een posttraumatische angst/stress stoornis.
Daarvoor krijg ik al jaar en dag medicatie en heb verschillende hulpverleners om me heen ( zo ook mijn buddy Eric )
Maar het uit handen moeten geven van Scooter is voor mij dus al dusdanig dat ik op dit moment al met tranen zit, gewoon bij het idee dat ik hem zo maar eens niet levend terug zou kunnen krijgen als er iets fout gaat.
( Vandaar ook dat ik per sé bij de castratie van Paul aanwezig wou zijn )

Omdat Scooter zichtbaar moeite heeft met eten en regelmatig ook tijden over zijn bek kan wrijven geven mij aan dat hij echt last heeft van die tand.
Veel langer wachten wil ik dus eigenlijk niet.
( Het is zo wie zo de eerste keer in al die tijd dat het gebeurt......ik ken mensen die met een véél jongere kat al bij de dokter zijn geweest voor het schoonmaken van het gebit. )
Bovendien denk ik hoe langer dat je wacht, hoe groter ook de schade ( dus de kosten ) zal zijn.

Maar bij mij gebeurt er nu dus van alles in mijn kop.
Het moeten achterlaten van Scooter waardoor ik er niet bij ben als het fout zou gaan, het eventuele nieuws dat ik krijg als het fout ís gegaan, de extra controle die IK weigeren moet, terwijl dat katje zo veel voor me betekend.
Dit is niet mijn eigen dierenkliniek, maar een groepspraktijk die in meerdere plaatsen een vestiging heeft en toevallig volgende week vrijdag in Boxtel opereert.
En mij vallen de kosten ook mee........in vergelijking wat ik bijvoorbeeld in Best zou moeten betalen, maar dan nog.
Alles bij elkaar is dit voor mij gewoon héél veel!!
CATHOUSE-ART; EEN UNIEK PORTRET VAN JE HUIS/DIER/WILDLIFE.
http://www.cathouse-art.nl/

Gebruikersavatar
manoe76
Berichten: 5934
Lid geworden op: di 15 nov 2011, 16:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor manoe76 » vr 31 okt 2014, 15:15

Ja, als hij echt last heeft met eten en over zijn bek wrijft zou ik inderdaad ook niet willen wachten. Jammer dat het niet je eigen DA is, want dat maakt het afspreken van een betalingsregeling vaak wat lastiger natuurlijk. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk.

Ik snap je angst heel goed hoor. Ik ben dierenartsassistente en zie dus heel veel dieren onder narcose gaan en gewoon weer wakker worden, maar als het om mijn eigen dieren gaat vind ik het doodeng. En voor jou is het natuurlijk nog moeilijker... Heb je al gevraagd of je erbij mag blijven? Of in elk geval misschien in de wachtkamer mag wachten voor het geval er wat gebeurt? Misschien dat als je je verhaal uitlegt aan ze dat ze het dan wel toestaan. Ik begrijp dat het niet makkelijk is om te vertellen, maar dan zullen ze wel meer begrip hebben voor je angst denk ik.
Afbeelding

Gebruikersavatar
zenga13
Berichten: 2419
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:55

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor zenga13 » vr 31 okt 2014, 15:32

Ik heb helaas al meerdere katten gehad met problemen aan hun bekkie.. Ik heb er al een stel die geen tand meer over hebben. Gelukkig is het altijd goed gegaan met narcose..

Ik begrijp dat je het bloedonderzoek niet doet vanwege de kosten en als je het geld niet hebt, dan heb je het niet.
Ik vind een bloedonderzoek nog niet een danig iets dat zo belangrijk is in deze situatie dat je het perse zou moeten doen. Er kan helaas altijd iets gebeuren tijdens een operatie/narcose, of je dat bloedonderzoek nu wel of niet laat doen. Dat geeft geen garanties.

Misschien kun je vragen of je erbij mag blijven? Ik ben bij de sterilisatie van onze Aussie ook bij de operatie gebleven. Dit omdat zij een gen draagt dat ze slecht kan reageren op narcose. Ik wilde er dus perse bij blijven en dat was geen probleem. Ik heb zelfs nog mogen filmen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Raaf
Berichten: 2756
Lid geworden op: zo 27 apr 2014, 14:38
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Raaf » vr 31 okt 2014, 16:19

Woensdag komt Eric, misschien kan hij verschil maken in deze.
Ik vind het heel moeilijk mezelf te accepteren met deze stoornis, dat is altijd al een gevecht geweest.
Laat staan er mee naar buiten te treden.
CATHOUSE-ART; EEN UNIEK PORTRET VAN JE HUIS/DIER/WILDLIFE.
http://www.cathouse-art.nl/

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25901
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Wil » vr 31 okt 2014, 19:41

Hoi Raaf
ik denk dat iedereen net zo zit in deze tijd als jij ,in ieder geval 80% van de mensen ,ook wij gaan geregeld de pindakaas tijd in ik schaam me er niet voor ,
dat moet jij ook niet doen ,
Ik zou ook dat bloed onderzoek niet doen of er moet een duidelijke reden wezen ,net wat Manoe zegt ze kijken ze heus wel van tevoren na .
Vraag gewoon of je erbij mag wezen ,of nog beter zeg dat je erbij blijft ,met bluffen bereik je het meest ;) heb ik uit eigen ervaring,

Een dierenarts doet het in deze tijd niet alleen nog maar uit liefde voor zijn beroep ,,kijkt ook de mensen niet aan en het grootste probleem ze denken bijna allemaal dat je verzekerd bent ;(((
Dat wij met Face naar de oogspecialist moesten ,dat is alleen even kijken waren we ...ben het kwijt veel geld kwijt ,operatie was 700€
Heb toen met onze DA gebeld en was dacht ik 150€ kwijt ,Face ziet er perfect uit

Raaf ga je niet in je hoofd halen omdat je niet rijk bent dat je dan geen dieren mag nemen he ,!!! Hadden ze op straat moeten blijven zwerven ??zijn ze bij jou toch een heel stuk beter af ;)
Raaf spreek van tevoren een bedrag af waar ze niet overheen mogen gaan ,dan hoef je helemaal niet bang te wezen,

Wij kregen voor 1 zieke kat waar ze een stuk darm weggehaald hadden een rekening van 1750,00 5 dagen opname ,dit is wel 4 jaar over langer terug ,nee dat had ik niet liggen ;(en ook niet op gerekend , maar heb altijd goede vrienden die me daarbij helpen en dan betaal ik het terug in mijn tempo ,
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
Raaf
Berichten: 2756
Lid geworden op: zo 27 apr 2014, 14:38
Contacteer:

Re: Scooter moet naar de tandarts.

Berichtdoor Raaf » vr 31 okt 2014, 21:03

Hoi Wil, Dankjewel voor je lieve woorden.
Zeker waar het mijn katten en het hebben daarvan betreft.
Maar dat ik dat soort gedachten heb heeft alles met mijn aandoening te maken.
Het beheerst mijn keuzes en het beheerst mijn leven en ik kom van ver en heb al een hoop overwonnen, maar mijn dieren en mijn werk zijn nog hete hangijzers.

Voor nu moet ik het gewoon even los laten, tot woensdag.
Waar ik in ieder geval al blij mee ben is dat ik me niet meer zo schuldig voel over de bloedtest op dít moment.
Alles zal afhangen van het verloop de volgende week vrijdag.

Maar ik ben toch blij dat ik het even van me af geschreven heb en ik ben blij met de reacties.
Ook van Dani die me even een pb stuurden.
CATHOUSE-ART; EEN UNIEK PORTRET VAN JE HUIS/DIER/WILDLIFE.
http://www.cathouse-art.nl/


Terug naar “Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron