Pagina 1 van 14

Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:33
door Wil
Hoi Hoi
Hier ben ik weer met in de ogen van velen gezeur maar voor degenen die wel serieus bezig zijn met fokken en niet testen voor een goed papiertje heel erg belangrijk.Voor mij is HCM geen gezeur en nog steeds een hele erge serieuze kwestie.
Ook voor het testen op HCM zijn wij afhankelijk van het wel of niet goed kunnen testen van een radioloog. We hebben de gekste dingen meegemaakt in die 9 jaar dat wij nu testen. (niet bij de cardioloog waar wij testen ;)

3 katers die we geïmporteerd hebben, uit goed geteste ouders, die alle 3 binnen 2 jaar HCM hadden en de ouders goed bleven.
We weten dat dat toch ergens vandaan moet komen.

Maar deze dingen gebeuren ook in Nederland.

Jullie weten dat mijn troetelkind onze database is . Ik voel mij daar dan ook zeer verantwoordelijk voor en voor de informatie die erin komt. Deze database is ervoor om inzicht in het hele HCM gebeuren te krijgen. Om te kijken bij welke katten de HCM vandaan komt om zo verder te kunnen bouwen aan een gezond ras.

Na dik 9 jaar testen en dagelijks met HCM bezig te zijn geweest weet ik vaak wel welke katten risicogevallen kunnen zijn of zeker zijn.
Wat mij op een gegeven moment opviel was dat we in de database een radioloog hebben die in al die tijd maar 1 kat op verdacht heeft gezet. Dit is in mijn ogen een godswonder oftewel bijna onmogelijk.
Dit is constant door mijn hoofd blijven malen.
Ik vroeg mij af wat er gedaan kon worden om te kijken of dit onmogelijke klopt. Het is niet mogelijk om uit zulke katten alleen maar goed geteste katten te krijgen en dan ook nog met zulke lage waardes.

Er kwam toen een reddende engel op mijn pad die een kat heeft met HCM.


Deze kat is getest door Rob Gerritsen van De Kompaan te Ommen.
Hij heeft bij deze kat HCM geconstateerd en tevens een hartruis.

We hebben een afspraak gemaakt bij de radioloog die naar ons inziens niet goed test. Deze was niet op de hoogte van het feit dat bij de kat HCM geconstateerd is door dr. Gerritsen.

Natuurlijk is deze kat gechipt en heeft een stamboom.

De kat was bij de radioloog, waar wij onze twijfels bij hebben, HCM vrij met lage waardes. De radioloog dacht dat de kat misschien een hartruis heeft maar kon dit zelf niet horen.
Waardes Rob Gerritsen Kompaan
IVSD 6.6
LVWD 5.8

Waardes andere Radioloog
IVSD 4.2
LVWD 4.6

Kunnen jullie je onze kwaadheid voorstellen ,deze kat die HCM HEEFT kan nu gewoon voor de fok ingezet worden. Wat voor nut heeft zo het testen nog ?
En hoe makkelijk is shoppen voor een goede test betaal € 80,= of zo en je kunt weer een jaar verder fokken met een hcm vrije kat (die eigenlijk positief is) ;(

We hebben toen voor een derde, onafhankelijke uitslag een afspraak gemaakt bij de Universiteitskliniek te Utrecht. Op verwijzing van de DA van de kat zijn wij bij Specialist Cardiologie Victor Szatmari terecht gekomen. Hij is een autoriteit op dit gebied. Tijdens het onderzoek bleek dat de Kat HCM heeft en een hartruis. De papilairspieren waren zeer fors.


Voor alle duidelijkheid NIEMAND wist dat het om hertesten ging. Dit is ook niet nodig. De radiologen moeten hun werk goed doen en niet extra kijken omdat jij aangeeft dat het een hertest is. Zij moeten testen zoals ze dat altijd doen en niet met informatie vooraf. Dit zou hun uitslag kunnen beïnvloeden.

We zijn met dit hele gebeuren nog bezig en maken nog niet de naam van de Radioloog bekend. Zo gauw alles rond is komen we hier op terug.
Uiteraard worden de testen van deze Radioloog dan uit de database gehaald om de betrouwbaarheid van de database zo groot mogelijk te maken en te houden.
Ik wil de kat en eigenaar die mee wilde helpen hieraan bedanken. Mijn dank hiervoor is giga groot, je bent een TOPPER, bedankt namens velen van ons.
Groetjes Wil

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:44
door Anunaki
't verwonderd mij niks ..... ik heb het in het verleden al gezegd en ik zeg het opnieuw, ..... zo lang de eigenaars geen officiële klacht neerleggen bij de orde van de geneesheren en gewoon de testen blijven betalen en gewoon van achter hun computers blijven, zeuren en morren zonder de testende arts officieel aan te geven, dan gebeurd er toch niks!

Ja zij liggen in het zonnetje op de Bahama's een cocktail te drinken van het geld dat "wij" betaald hebben aan de HCM testen!
De enige waardevolle testen zijn momenteel de positieve testen en dat is DOODZONDE!

Het mag en kan niet mogelijk zijn dat je wereldwijd maar bij een paar dokters terecht kan! Ze hebben allemaal hun diploma behaald en ze ontvangen allemaal geld .... of het nu 60 euro, 80 euro of 144 euro is, ze ontvangen het om hun werk GOED te doen!
En niet naar eigen kunnen zoals er gezegd wordt.

Ik ben eens benieuwd of de eigenaar ook officieel klacht gaat neerleggen want dat is het enige wat echt kan helpen!

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:46
door zenga13
Mijn mond valt gewoon weer open van verbazing!

Wil, het is geen gezeur.. Je bent een topper!
Dat die radioloog maar flink onderuit mag gaan. Wat een klojo!

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:47
door miepie
Jezus Wil

Ik schrik hier echt van...Weet wel dat er rare dingen gebeuren...maar dit slaat echt alles
Was het ook een erkende radioloog die bekwaam is met echografie en het testen van HCM...

Ongeloofelijk dat dit kan..Zo gaan er heel veel sphynxen goed gekeurd worden,terwijl ze letterlijk doodziek zijn...

Echt vreselijk...En mn complimenten voor jou en de eigenaar van de HCM kat

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:49
door Anunaki
Oh ja nog een aanvulling ;..... het omgekeerde gebeurd dus ook ..... katten die geen HCM hebben toch maar verdacht bestempelen om toch maar op "zeker" te spelen.

Dat is al een evengrote schande, want de kleine gezonde genenpoel die we nu hebben gaan ze dan nog eens inkrimpen .... en dan komen er die andere ongezonde katten bij die een positieve test zouden moeten hebben maar gewoon door de een of andere "dokter" een vrijbrief krijgen om er weer een jaar mee verder te fokken...... probeer het ras maar eens gezond te krijgen op deze manier!!!!!!!!!!!!!!

En hier ga ik het bij laten ..... ik heb er me al veel te druk in gemaakt ;)

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:50
door Wil
Hoi Wendy
DAT is ook de reden waarom we niks kunnen zeggen ,,We gaan hiermee naar het Veterinair tuchtcollege ,en zijn er nu spugziek van ,
Deze waarde scheelt niet een heel klein beetje ,maar 1/3 verschil van de echte waarde ,

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:52
door Wil
Hoi Milanda
ja het is een erkende radioloog ,staat gewoon in de database ;((diep triest

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:52
door Petra
Kan dit verhaal niet naar een overkoepelende organisatie van dierenartsen?

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:56
door geertje
Toch niet voor te stellen!!!!! En het is al zo moeilijk heel de problematiek rond HCM.
Knap Wil, dat je dit ontdekt hebt en er ook achteraan gaat.

Re: Undercover HCM test

Geplaatst: wo 11 mei 2011, 21:58
door Clemmetje
Dit kan toch niet waar zijn.
Dit zou betekenen dat als ik met Joy naar die radioloog zou gaan zij geen hcm zou hebben.
En dan zou zij ook geen medicijnen krijgen.
Ik hoop echt dat jullie hiermee bereiken dat die radioloog niet meer mag testen.
Dit is belachelijk.
Hebben jullie van die radioloog in Utrecht geen waardes gekregen?