is dit slecht?

Wat als je kat het ongeluk treft en een postieve test uitslag heeft.. Op huisnr. 13 van ons plein delen we hoe het met onze positief geteste katten gaat. Ook bespreken we vraagstukken rondom een kat met HCM, om hen toch een zo gelukkig mogelijk leven te geven
Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: is dit slecht?

Berichtdoor geertje » vr 01 okt 2010, 09:41

Och Nadine toch ...... hoe je het ook draait of keert, je kan het nooit helemaal goed doen, mijn moeke (oma) leerde me al heel jong dat het leven draait rond keuzes maken, en dat je altijd moet kiezen waar je op het laatst "vrede" kan mee hebben..... in die oude mensen hun uitspraken zit veel wijsheid!

De ene zou voor de spuiten kiezen, de andere voor het eten ....... doe waar JIJ jezelf het beste bij voelt, want als jij er vrede mee hebt dan heeft den Diddl dat ook, als jij gelukkig bent dan kan jij het ventje gelukkig maken
Helemaal mee eens ok_sm


Heb je al eens rauw gegeven, mag hij dat eten? Een diepvriesworst die helemaal is samengesteld in de juiste verhoudingen voor een kat? Misschien lust hij het ook niet, als onze katten konden kiezen dan aten ze alleen nog maar rauw.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

lathyrus
Berichten: 3036
Lid geworden op: di 20 apr 2010, 22:25
Locatie: Wichelen, België

Re: is dit slecht?

Berichtdoor lathyrus » vr 01 okt 2010, 17:20

clemmetje de anderen krijgen t zelfde droogvoer dus mogen ze ook t zelfde natvoer krijgen, maar ik dacht dan dat ik hen beter toch andere dingen gaf, dan zaten zij tenminste niet met dezelfde beperkingen van eten zoals diddl, daarom dat zij dus snoezepoes en intestinal krijgen
Ik heb vandaag iedereen van dat hert gegeven met wat intestinal doorgemengd (omdat er wat saus zou bij zijn, diddl is gek op saus) en ze hebben alles netjes opgegeten.
Onze yoshi heeft blijkbaar wat veel gegeten want die ging net met een knal op de bak gaan staan (daar kwamen nogal wat protten uit amai) en legde daar een hoop drets en ze heeft net ook beetje overgegeven, t was precies of ik had een zakje intestinal opengetrokken en uitgegoten op de vloer , zo een hoopje onverteerde brokken
Ik snap dat niet zunne, dat is kwaliteitsvoeder dat net dient voor spijsverteringsproblemen en dan moet ze overgeven.
Ik hou het in t oog en als ze nog eens moet overgeven of plat blijft afgaan toch maar bellen naar de dierenarts maar volgens mij heeft ze gewoon teveel geschrokt met haar eten

geertje, rauw, oei oei, ik heb dat eens gevraagd aan de dierenarts, die trok daar een gezicht precies alsof ik een buitenaards wezen was was en riep luidkeels uit "zijde gij zot geworden?Rauw?Dan kakt diddl hem zeker te pletter, dat gaat ge toch niet doen zekers"
Dus heb ik dat dan maar zo gelaten en ik durf het niet te proberen
Afbeelding

Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: is dit slecht?

Berichtdoor geertje » vr 01 okt 2010, 17:30

geertje, rauw, oei oei, ik heb dat eens gevraagd aan de dierenarts, die trok daar een gezicht precies alsof ik een buitenaards wezen was was en riep luidkeels uit "zijde gij zot geworden?Rauw?Dan kakt diddl hem zeker te pletter, dat gaat ge toch niet doen zekers"
Dus heb ik dat dan maar zo gelaten en ik durf het niet te proberen
Dat komt omdat we in België achterlopen op dit gebied. In Nederland en Duitsland wordt dit al vele jaren gegeven. Ook logisch als je er bij nadenkt, honderd jaar geleden aten katten alleen maar rauw.
Zo heb ik vorige week de diarée van Fly laten over gaan, het is geen vergelijk natuurlijk met de problemen van Didl, maar ik zou het toch eens een kans geven.
Als je hierover informatie wil kan je dit altijd aan Karen (Eranthe) vragen, zij is een specialist op dit gebied.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

Gebruikersavatar
jsphynx
Berichten: 7211
Lid geworden op: di 15 dec 2009, 20:25

Re: is dit slecht?

Berichtdoor jsphynx » vr 01 okt 2010, 21:26

Hoi Nadine ik snap dat je je zorgen maakt en kan me voorstellen dat je bang bent dat zijn hartje sommige dingen niet zal trekken. Dan moet je ook nog keuzes over het voer gaan maken, verdraaid lastig allemaal want voor allebei de opties valt wat te zeggen natuurlijk. Nu weet ik dat veel switchen voor jou helemaal niet gunstig is w.b. voer en iedereen is hier goedbedoelend allerlei opties aan het aandragen en ik ga er ook nog eentje noemen. Stoer heeft voedselallergie, ze kan sommige soorten voer niet verdragen en krijgt dan overal uitslag. Op de langere termijn krijgt ze ook problemen met haar darmen, stinkende winden, slappe breiige poep en bloed in de ontlasting. Ik merkte ook aan haar dat ze sloom werd en zo'n last had van haar darmpjes dat haar gedrag erdoor veranderde. Ze wilde bijvoorbeeld ook niet graag om haar buikje worden opgepakt. Ik heb ook van alles geprobeerd, ik eindigde met een eliminatie dieet van hertenbiefstuk wat ze dus allemaal moesten eten en wat gillend duur was en niemand wilde het grrr.... Uiteindelijk heb ik een tip van iemand opgevolgd ik had tenslotte niets te verliezen. Ik heb RC Sensible gekocht (wat officieel niet zou moeten helpen bij dit soort klachten) en ze doet het er prima op. Goede stevige drollen zonder bloed en geen uitslag meer. Ik heb toch best een tijd lopen klieren en ben heel blij dat het nu zo goed gaat. Bijkomend voordeel is dat het voor de rest ook geen kwaad kan om dit te eten (aangezien ik de hele dag voer heb staan) en Stoer zelf haar RC lekkerder vindt dan de Carocat die ook gewoon voor het grijpen staat. Ze eet dus altijd braaf uit haar eigen bakje en de rest pakt waar hij zin in heeft. Misschien eens het proberen waard?
Als je de beste plek in huis wilt, moet je de kat verplaatsen...
Groetjes Marjolein

lathyrus
Berichten: 3036
Lid geworden op: di 20 apr 2010, 22:25
Locatie: Wichelen, België

Re: is dit slecht?

Berichtdoor lathyrus » vr 01 okt 2010, 22:47

Marjolein, hartelijk bedankt voor de uitleg en de tip maar dat heeft hij al gekregen die sensibel van rc en dat deed bij hem geen goed aan de drollen.
We hebben al van alles geprobeerd van voeder en dat van hills met dat hert dat was de eerste keer dat er geen bloed in zijn drollen zat en het meeviel van het slijm (hij heeft voordien verschillende gewone voeders en dieetvoeders gekregen, we hebben gewoon met vanalles en nog wat geprobeerd)
Wat ik me wel heb zitten bedenken is dat het misschien toch toeval was en het misschien die vorige cortisonespuit nog was die nog een beetje werkte en die nu helemaal uitgewerkt geraakt en er daardoor toch terug bloed in zijn drollen zat, ik weet het niet.
Ik ben gewoon heel hard aan t twijfelen op de moment over wat we nu het beste doen, toch maar terug heel strikt zijn wat betreft dat eten en hem echt alleen maar dat hertending laten eten of toch maar een oogje dichtknijpen en hem verschillende andere dingen laten eten ook en dan misschien toch terug cortisone geven.
Als hij op dat hertenvoeder goeie drollen heeft heeft hij geen cortisone nodig natuurlijk
Ach, ik weet het gewoon even niet meer

geertje ik durf dat momenteel echt niet aan om diddl op rauw te zetten, als zijn toestand dan verslecht dan komt die cortisonespuit terug om het hoekje piepen en daar ben ik echt wel bang van
Ik heb de uitleg die hier op t forum staat met veel aandacht en interesse gelezen en ik vind het best moeilijk allemaal
Als je dan leest dat zij zich 1 jaar heeft moeten inlezen voor ze het aandurfde, dan durf ik dat toch niet.
Voorlopig laat ik dat toch maar zo
Ik denk dat onze dierenarts me gaat omverknallen ook als ik afkom met dat ik diddl rauw voeder, niet dat hij me te vertellen heeft wat ik aan mijn kinders moet geven maar ik hou toch rekening met wat hij zegt, uiteindelijk weet hij er allemaal een pak meer over dan mij en heeft hij al heel wat jaren ervaring en heeft hij in die jaren al heel wat gezien, ik voel me daar toch nogal ongemakkelijk bij dat ik zijn advies dan naast mij zou leggen
Misschien dat ik het later toch nog durf maar nu niet.

Wat voeder betreft, ik heb geprobeerd om kleine thor apart te eten te geven in de keuken omdat hij kittenvoeding moet krijgen.
Maar hij wil dus niet apart eten (de drie andere staan dan luidkeels te bleiten in de living en thor staat dan te bleiten in de keuken ook al sta ik er bij) en ik ben verplicht om zijn potje hier in de living te zetten
De drie oudste gaan daar ook wel eens van gaan eten.
Voor onze Ramses kan dat nog geen kwaad toch, hij is nu bijna 9 maand oud en op de zak staat dat ze tot hun 12 maand die kittenvoeding mogen eten (dat ik kittenvoeding van royal canin).
Maar yoshi en diddl gaan er ook af en toe een paar brokjes van gaan eten, als ik het zie zet ik hen aan hun eigen bakjes maar ik ben niet altijd snel genoeg en ik maak me daar nu toch ook weer zorgen over.
Ze staan niet een hele bak leeg te eten, ze gaan 1 tot 2 keer per dag een paar brokjes gaan eten uit dat bakje
Is dat nu slecht voor hun nieren of toch niet? (omdat er meer eiwitten zitten in die kittenvoeding)
Kan dat kwaad of maken een paar brokjes toch niet echt veel uit?
Thor gaat ook wel eens van hun hertenvoeding gaan eten, de dierenarts en de fokster hebben gezegd dat dat geen kwaad kan zolang hij zijn kittenvoeding ook voldoende binnenkrijgt.
Daar ben ik dus niet echt bezorgd over.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: is dit slecht?

Berichtdoor Anunaki » za 02 okt 2010, 09:39

Het kan geen kwaad nadine dat Thor volwassen voeding eet: hier staat momenteel alleen volwassen voeding en de kittens neem ik nog maar 2x per dag bij me om ze de kans te geven om kittenbrok te eten als ik de hele dag kittenbrok laat staan dan kan ik er een paar van mijn grote van de trap afrollen!

Het kan ook geen kwaad als gezonde katten af en toe wat kittenbrokken gaan eten, zolang het geen 24 op 24 kittenbrok maakt dat echt geen verschil.
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding


Terug naar “Huisnr. 13”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron