Freckels zoekt lotgenootjes... RCM

Wat als je kat het ongeluk treft en een postieve test uitslag heeft.. Op huisnr. 13 van ons plein delen we hoe het met onze positief geteste katten gaat. Ook bespreken we vraagstukken rondom een kat met HCM, om hen toch een zo gelukkig mogelijk leven te geven
Freckels
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 21 aug 2015, 10:46

Freckels zoekt lotgenootjes... RCM

Berichtdoor Freckels » vr 21 aug 2015, 16:02

Dag iedereen,

In mijn zoektocht naar meer informatie over deze aandoening ben ik hier terecht gekomen.

Ons sphynxkatertje, Freckels van 8 jaar is dinsdagnacht plots kortademig geworden. We zijn onmiddellijk naar spoed gereden en daar hebben ze foto's genomen en hem een spuitje tegen astma gegeven. Hij is die nacht in observatie gebleven en heeft extra zuurstof gekregen. Woensdag was het nog niet volledig voorbij dus hebben ze hem nog een nachtje laten blijven. Donderdag kwam namelijk de cardioloog en kon hij volledig onderzocht worden.

Gisterennamiddag hebben we dan de diagnose te horen gekregen: restrictieve cardiomyopathie. Mijn vriend en ik vielen uit de lucht...wat voor een beest??? Ons vrolijk en klein zot katertje heeft een hartaandoening en we hebben nooit iets raars gemerkt..? Ondertussen is hij terug thuis en vanmorgen heeft hij voor de eerste keer braafjes zijn dagelijkse dosis pilletjes geslikt. In september moet hij terug naar de cardioloog om na te kijken of de therapie goed aanslaagt.

Over HCM vind ik heel veel terug maar over RCM heel wat minder... Wie zit er in hetzelfde schuitje en aan wat mogen we ons verwachten?

Gebruikersavatar
Audrey
Berichten: 3577
Lid geworden op: za 17 aug 2013, 08:33

Re: Freckels zoekt lotgenootjes... RCM

Berichtdoor Audrey » vr 21 aug 2015, 16:29

Welkom op het forum laugh_sm

George had eerst al van jongsafaan diagnose HCM. Omdat zijn hartspier niet verdikt is dat is vorig jaar veranderd in diagnose UCM (Unclassified Cardio Myopathy) wat inhoudt dat ze niet precies kunnen zeggen wat het is. George zijn ene hart-kamer is veels te groot, de uitgang naar zijn aorta ook en er is iets met zijn hartklep. Zijn hart klopt veel te snel. Zijn ademhaling is ook aan de snelle kant maar niet dramatisch. Eerst is het een aantal jaren redelijk stabiel gebleven. Toen kreeg George ook nog diabetes wat slecht voor het hart is. Vorig jaar ging het niet goed met hem, geen extreme aanvallen maar eerder algehele sjachrijnigheid. Toen heb ik hem opnieuw laten testen en bleek dat zijn hart flink verslechterd was vergeleken met de test 2 jaar ervoor. Hij heeft sindsdien elke dag fortekor. Daar reageert hij goed op. Binnen een week was hij weer stukken vrolijker en dat is zo gebleven. Nu laat ik hem elk jaar testen omdat ik liever gelijk wil weten of zijn medicatie moet worden aangepast dan dat ik eerst ga wachten tot hij weer beroerd wordt. Hoe minder beroerd hoe beter, we gaan voor kwaliteit van leven ten slotte. Deze maand bleek uit de jaarlijkse echo test dat George het afgelopen jaar redelijk stabiel gebleven is. De fortekor doet het dus goed dry_sm Het is makkelijk toe te dienen: ik maak de pil fijn met de achterkant van een eetlepel en meng het dan door zijn voer. George eet alleen rauw voer dus daar kan het makkelijk doorheen gemengd worden.

Overigens is George inmiddels al 10 1/2 jaar laugh_sm

Wat ik doe is in de gaten houden hoe het met hem gaat. Bij twijfel, bv. bij benauwdheid, veel plassen, sjachrijnigheid of verminderde eetlust, gaan we naar de dokter. Elk jaar laat ik een echo maken van George zijn hart om te zien hoe het ermee is, zodat ik weet of de medicatie aangepast moet worden. Voor noodgevallen hangt het telefoonnummer van de dierenambulance en het telefoonnummer van de 24-uurs-spoedkliniek aan de muur.

Stress probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. George hoeft niet meer in bad (heeft hij een bloedhekel aan mad1_sm ) en als ik weg ga dan hoeft hij niet naar een pension maar er komt iemand hier logeren zodat George in zijn eigen omgeving kan blijven.

Verder probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de tijd die we nog samen hebben en zo min mogelijk te denken aan dat het een keer mis kan gaan. Dat is niet altijd even makkelijk, maar we doen ons best.

Knuffel voor Freckles wub_sm wub_sm en hopen dat die zich nog lang lekker voelt.

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27337
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: Freckels zoekt lotgenootjes... RCM

Berichtdoor Clemmetje » vr 21 aug 2015, 19:30

Wat erg dat jullie te horen hebben gekregen dat Freckles RCM heeft.
Mijn Joy had HCM en de laatste keer dat ik bij de specialist was had ze ook RCM.
Hij zei dat een kant van haar hart door littekenweefsel verstijfd was en daardoor niet meer goed pompte.
Om die reden kreeg het hart het vocht dat om het hart zat niet meer weggepompt.
Joy was al een aantal keren benauwd en zat al jaren aan medicatie voor haar HCM.
Op het laatst kreeg ze daar ook vochtafdrijvers bij.
Helaas heb ik haar twee dagen na het bezoek aan de specialist moeten laten inslapen omdat ze weer benauwd werd en de vochtafdrijvers haar niet meer konden helpen.
Groetjes Clem
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Freckels zoekt lotgenootjes... RCM

Berichtdoor Wil » vr 21 aug 2015, 19:46

Hoi Hoi
ik kan je hier niks zinnigs op antwoorden ,inderdaad is er wel heel vee; HCM ,,,helaas ;((
sterkte meid ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/


Terug naar “Huisnr. 13”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron