Wat is wijsheid?

Hier kunt u alle vragen kwijt over o.a. niesziekte, chlamydia, herpes, calici, etc.
Esid
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 26 aug 2012, 14:53

Wat is wijsheid?

Berichtdoor Esid » ma 15 okt 2012, 23:29

Hallo allemaal,

Een paar weken gelden had ik me aangemeld bij dit forum en heb al veel bruikbare informatie eraf kunnen halen, dank daarvoor!
Ik zit met het volgende:
Na lang wachten en zoeken naar een geschikt huisdier ben ik helemaal verliefd geworden op de sphynx. Ik wilde het liefst een herplaatser en die dacht ik gevonden te hebben. Er was mij verteld dat dit een special care cat was met 'chronisch geïrriteerde sinus'. Ik heb lang getwijfeld of ik misschien niet beter een helemaal gezonde kat moest nemen, maar de eigenaar verzekerde me dat het niet erg was, dat het niet besmettelijk is en dat ze er alleen maar heel af en toe last van had als de stress haar teveel werd, want dan kon haar weerstand zakken en kon het opspelen. Dit zou betekenen dat ze dan bij tijd en wijle haar neus eens zou legen. Verder zou ik er nooit mee naar de dierenarts moeten, want dat had hij ook nog nooit gedaan. Behalve dan toen ze gesteriliseerd was een week voor ik contact opnam en toen was haar sinus door gespoeld omdat ze "toch onder narcose was" (dit vond ik een beetje vreemd)

Ik ben eerst gaan kijken en natuurlijk ben ik helemaal verliefd geworden op het beestje. Ik heb niet gelijk de beslissing genomen, maar wilde er nog goed onderzoek naar doen. Ik heb op internet gezocht, maar kon niks vinden onder de naam chronisch geïrriteerde sinus, dus dacht dat het een uniek geval zou zijn. Ook ben ik bij de dierenarts geweest en die heeft me aanbevolen om contact op te nemen met een homeopathische dierenarts. Die vertelden dat je de weerstand goed kon houden met speciale kuurtjes. Ik was dus een beetje gerust gesteld.

Toen ik de eerste keer ging kijken, ademde ze moeilijk door haar neus, omdat haar sinus net was doorgespoeld zei hij en dat zou overgaan. Dit geloofde ik. Toen ik een week later de beslissing had genomen haar toch op te halen (wat was ik blij!!) merkte ik dat ze onderweg eigenlijk nog steeds moeilijk ademde. Ze was ook aan het niezen. Dit vond ik ook vreemd, want zo snel kan je weerstand niet zakken van de stress lijkt mij. Eenmaal thuis bleek pas hoe erg het was. Ik was de hele dag groene klodders aan het opruimen. Ook rilde ze heel erg als ze rustig op schoot lag. Dit terwijl ze absoluut niet gestrest leek. Ze was de volgende dag eigenlijk al gewend, was niet van mn schoot af te slaan en liep me de hele dag achterna. At goed, dronk goed, speelde en zelfs visite vond ze helemaal geweldig. Ik had de man nog een mail gestuurd dat ik erg geschrokken was dat het zo erg was met haar. Na 5 dagen heb ik het moeilijke besluit genomen om haar terug te brengen. Ik trok het echt niet meer. Dit vond de man geen probleem en ben erg blij dat hij er zo makkelijk over deed. Als i van te voren had geweten dat ze er zo erg aan toe was, had ik haar niet genomen.

Maar ach wat hecht je je snel aan zo'n lieverd! Wat een leegte in huis ineens.. Na een zoektocht van een paar weken, heb ik een andere hele lieve herplaatser gevonden en zou hem over een paar dagen ophalen. Maar toen werd ik door iemand gewaarschuwd dat wat die zieke kat heeft gehad, nogal besmettelijk kan zijn. Ik heb gelijk naar de dierenarts gebeld en die zei dat ik inderdaad het beste nog een week kon wachten. De vrouw van de nieuwe herplaatser zei dat ze iemand kende die ook eens zoiets dergelijks had meegemaakt en die had 6 weken gewacht, kat was na 3 dagen alsnog ziek geworden. Van iemand anders hoorde ik dat het wel 3 tot 6 maanden kan duren voor je een andere kat in huis moet nemen. Ik weet nu niet zo goed wat het beste is. De nieuwe herplaatser is dus ook niet doorgegaan.

Heeft iemand hier ervaring mee, is er iets wat ik kan doen, of is het toch het beste om een half jaar te wachten? Ik vind t dus vervelend dat ik niet precies weet wat voor ziekte de kat nu had. Ik vind het niet erg om een half jaar te wachten, want wat is nou 6 maanden op een heel kattenleven, maar als er toch een mogelijkheid is, zou ik toch graag weer wat sneller gezelschap in huis hebben!

Gebruikersavatar
Nancy
Berichten: 4586
Lid geworden op: do 14 apr 2011, 19:13
Locatie: Brasschaat

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Nancy » di 16 okt 2012, 08:45

halo welkom eerst en vooral op het forum dry_sm
zo zeg wat een verhaal huh_sm wat een fokker weer ppffffffff
ja ik heb er alllemaal niet zo een ervaring mee , maar men eerste sphynxs is op heel joge leeftijd gestorven en werd me ook de raad gegeven om minstens 6 weken te wachten om een ander poesje aan te schaffen
speelgoed heb ik toen wel allemaal weggegooid voor alle zekerheid , maar de krabpaal zeiden ze me na 6 weken zou dat geen problemen meer geven

weet je trouwens hoe het ondertussen met dat katje gaat , vind dit zooooo zielig , ik had het denk ik toch niet meer kunnen terug brengen ze.zou er te verdrietig om worden , maar ja dat is voor iederen persoonlijk hé
ik hoop dat andere mensen je hier kunnen helpen
alvast heel veel succes
gr nancy
Afbeelding

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27329
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Clemmetje » di 16 okt 2012, 09:02

Welkom op het forum.
Wat een triest verhaal weer.
Wel netjes dat je haar nog terug hebt kunnen brengen.
Ik denk dat er meerdere meningen over zullen zijn over de duur dat er nog "besmettingsgevaar" zou kunnen bestaan.
Zes weken lijkt mij wel een goede periode.
Groetjes Clem
Afbeelding

Esid
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 26 aug 2012, 14:53

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Esid » di 16 okt 2012, 09:41

Ja vond het ontzettend moeilijk om haar terug te brengen. Ze was zo ontzettend lief! Maar ik bedacht me ook dat ik geen zin had in om minimaal 12 jaar groene klodders van mijn muren, bank en bed af te halen. Ik woon in een studio, dus de kat kan overal komen. Het was ook wel erg extreem. Als ik een paar uur weg was, dan zat letterlijk mn hele huis onder en als het een beetje opdroogt, krijg je het er bijna niet af. Plus het feit dat het chronisch is, dus het zal sowieso vaker terugkomen.

Ik heb ook nog nooit een kat gehad en het was echt een big deal dat ik na jaren eindelijk een huisdier kon nemen. Ik heb het daarom waarschijnlijk ook onderschat, in combinatie dat de man er zo luchtig over deed, heb ik toch de verkeerde keuze gemaakt. Dus hoe moeilijk ook, ik bedacht me dat ik op de lange termijn beter af zou zijn als ze bij iemand was die er geen problemen mee heeft. Visite vonden haar ook super lief tot ze er een groene klodder uitgooide, dan mocht ze niet meer in de buurt komen en ze is juist zo aanhankelijk. Zelf zat ik soms ook al ongemakkelijk, omdat ik wist dat mn kleren onder gingen zitten. Dus heb bij de keuze niet alleen aan mezelf gedacht. Is voor haar ook niet leuk, denk dat ze dat toch wel aanvoelen.

Ik weet niet precies hoe het met haar gaat nu, maar ze was al ruim 3 jaar oud en ze is nu gewoon terug naar de eigenaar die haar met alle liefde weer heeft opgevangen. Hij had nog meer katten rondlopen, een zieke(zelfde aandoening) en gezonde, dus hij zal er gewoon goed voor zorgen en proberen een andere eigenaar te zoeken.

Gebruikersavatar
Nancy
Berichten: 4586
Lid geworden op: do 14 apr 2011, 19:13
Locatie: Brasschaat

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Nancy » di 16 okt 2012, 11:13

aah dus de eigenaar is er dan toch goed voor? gelukkig dan toch maar hé
hopelijk komt alles weer goed met katje en met jullie , hou ons maar zeker op de hoogte hé
gr nancy
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25901
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Wil » di 16 okt 2012, 12:59

Hoi
Welkom op het forum ,fijn dat je hier al een hoop hebt opgestoken daar is het forum ook voor bedoeld ,jammer dat je dit mee hebt moeten maken ,
dat zijn altijd hele verdrietige dingen om mee te maken zeker doordat je er goed over nagedacht hebt een geen overhaaste beslissing genomen hebt .

Deze kat haar Ephitheel weefsel in haar neus is beschadigd door een niesziekte variant ,dat gaat nooit meer over Dat ze gespoeld wordt is al een teken dat de boel goed vol zit ,
Kan me voorstellen dat je haar terug gebracht hebt ,dit zijn dingen waar je niet makkelijk aan went .

Hoe lang is het geleden ,dat je haar terug gebracht hebt ? aan je mail te lezen heb je nu geen andere katten in huis ,hoe lang is ze al weg bij jou uit huis ?
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
Viktor
Berichten: 1309
Lid geworden op: vr 26 aug 2011, 22:40
Contacteer:

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Viktor » di 16 okt 2012, 14:24

De virussen leven doorgaand 21 dagen max, Calici´s ongeveer 10, Herpes is een natte omgeving een uur of 8. In verschillende Labáratori´s waargenomen.
Als je echt pech hebt kan het 6 maanden duren. Dat is wel een uiterst geval. Zonder PCR testen kan je eigenlijk niet inschatten, wat je op gokt dan. Wel is het zo dat je jou ruimte na een goede schoonmaak buurt met Chloor pure vorm, precies aangemaakt volgens de gebruiks aanwijzing (lees achterop de fles) en in koud water, alles dood is ))) Dus op je volgende huisdiertje hoef je niet zolang te wachten. Wel is de kans altijd groot dat je een katje pakt met niesziekte, aan de buiten kant zie je niet veel vooral bij een volwasse kat.. Veel succes! ohmy_sm
Afbeelding

Gebruikersavatar
fieken
Berichten: 1201
Lid geworden op: ma 03 okt 2011, 20:14
Locatie: Aalst Belgie
Contacteer:

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor fieken » di 16 okt 2012, 15:00

Wat erg is dit terug alweer. Ikzelf zou haar niet kunnen terugbrengen. Omdat ik dan constant zou zitten piekeren hoe het met het beestje zou zijn afgelopen. Zelf heb ik een katertje met chronische niesziekte omdat hij dat als kitten moet hebben gehad. Bij wijle krijgt hij ook niesbuien maar dat is waterig en dan geef ik hem een paar dagen veraflox en hij is weer een tijdje goed. Bij haar duid de kleur toch eerder op een ontsteking? Valt dat niet te behandelen? Ben je met haar niet naar je eigen DA geweest om haar laten na te kijken?
Ik vraag me juist af hoe dikwijls deze sukkel van huis naar huis gaat gaan en elke keer gaat terugkomen omdat ze iets heeft waar ze niet kan aan doen en of uiteindelijk iemand gaat vinden die haar kan en wil helpen of ze uiteindelijk nooit een definitief gouden mandje gaat vinden. Zou deze man haar uiteindelijk niet laten inslapen als ze altijd terugkomt? Ik stel deze vraag maar omdat hij haar zo makkelijk terugneemt. Ik wil zeker niet op je gemoed werken hé maar blijkbaar was j al goed aan haar gehecht.
Iets wat mij te binnen schiet is dat mijn deense dog ooit ook eens snot had dat na AB kuren niet overging en toen hebben ze via camera kunnen zien dat ze een aspergillus schimmel in haar neus had. Ze hebben dat in de univ in Luik weggeknabbeld want in Merelbeke deden ze enkel spoelingen. Ik begin zo een flauw vermoeden te krijgen dat het dit wel eens zou kunnen zijn. Misschien kun je dit aan die man laten weten en kan ze alsnog geholpen worden en een goed leven krijgen.Kwam ze van bij een fokker of particulier?

Esid
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 26 aug 2012, 14:53

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Esid » di 16 okt 2012, 19:15

Dank voor de reacties

Wil: Heb haar 19 september terug gebracht, dus pas bijna 4 weken geleden. Zou het betekenen dat als ze kat heeft wat jij zegt dat het inderdaad niet besmettelijk meer is? Wat jij beschrijft, is het meest in overeenstemming met wat de man mij vertelde (chronisch geïrriteerde sinus) K zal dan toch zeker voor het onzekere nog een paar weken wachten hoor.

Viktor: Dank voor de tips. Ik heb het huis al met dettol ontsmet, maar ik zal voor de zekerheid ook nog chloor doen.

Fieken: Ik maak me niet teveel zorgen daar over. Hij wilde gewoon wat inkrimpen omdat hij te druk kreeg met werk, maar de katten zijn al jaren bij hem, dus hij zal ze niet zomaar laten inslapen hoor. En ik denk dat hij volgende keer wat duidelijker zal zijn, zodat de volgende mensen zeker weten waar ze aan beginnen. Als ik had gedacht dat ik haar terug zou brengen naar een slechte eigenaar, dan had ik haar wel hier op het forum geplaatst

Gebruikersavatar
Viktor
Berichten: 1309
Lid geworden op: vr 26 aug 2011, 22:40
Contacteer:

Re: Wat is wijsheid?

Berichtdoor Viktor » di 16 okt 2012, 21:54

Je kunt ook altijd bij hele specialistische vragen, omtrent virussen etc altijd bellen naar bv faculteit dierengeneeskunde, daar werken mensen die bv onderzoek gedaan hebben op dieren, inzicht daarin hebben en of over ruime gegevens beschikken.

Met Chloor is de beste want, en dat precies volgens gebruiks aanwijzing die voorgeschreven is.
Dettol dood enkel een bacterie dus bv een Chlamdya en 101 andere, maar geen herpes of Calici deel. Verder doodt Dettol niets behalve bacterieen die op mensen voorkomen dry_sm
Afbeelding


Terug naar “Virale ziektes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron