Pagina 1 van 2

Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 09:43
door jsphynx
Morgen vertrekken wij voor een week naar Duitsland. Mijn moeder komt in huis voor de katjes. Goede timing maar sinds een dag of twee krijgt Tjamp ineens uitslag op één oor, heb dit al eens vaker gezien bij een sphynx gaat denk ook wel vanzelf weer weg maar het was vanmorgen ineens wat erger en hij heeft er ook aan gekrabt, denk dat het wat jeukt of brandt. Wat smeren jullie erop? Ik heb er nu wat calendulanzalf opgesmeerd alhoewel ik normaal gesproken niet zo snel ergens mee ga smeren. Beetje jammer dat hij dit net krijgt nu we weg gaan. Mijn mams is een lieverd en zorgt altijd goed voor de katjes maar verder dan eten en drinken en een kroel geven gaat haar kattenkennis niet. Hoop niet dat dit nog erger gaat worden.
Afbeelding

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 09:51
door Hildeke
Het lijkt erop alsof het kleine blaasjes waren die dan opengekrabt zijn.Het is ook niet gezwollen en ook niet aan de binnenkant oor.
Ik gebruik vetramil zalf voor pukkeltjes of wondjes en helpt wel.
Misschien weet Manoe wel wat.

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 09:55
door Clemmetje
DjiDji heeft ook wel eens zoiets gehad ten gevolge van een allergische reactie.
Ik heb daar toen niets aan gedaan.
Calendula kan sowieso geen kwaad.
Balen dat dit nu net gebeurt wanneer jullie op vakantie gaan.

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 10:19
door Marthe
Zoiets heeft altijd een slechte timing he! Anders gewoon eens even de dierenarts bellen, en eventueel telefonisch zeggen dat je de foto wil doorsturen? Bij de praktijk waar ik zit, kunnen (en willen) ze me telefonisch ook gewoon helpen en advies geven, is het nodig om langs te komen of kun je zelf iets doen en het nog aankijken.

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 12:12
door manoe76
Calendula kan idd geen kwaad en voorkomt in elk geval dat het gaat infecteren. Inderdaad balen dat jullie nu net op vakantie gaan!

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 12:20
door Wil
Hoi Mar
gewoon smeren ,durft je moeder dat ?? Hij kan ook door iets geprikt wezen ,of een plant in de tuin waar hij niet tegen kan ,balen altijd he net als je er zelf niet bent ,
hele fijne vakantie!!!!

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 15:37
door zenga13
Ik deed eerst ook altijd Calendula overal op, nu heb ik eens Vetramil gekocht.. Ben over beide tevreden en ik zou dus zeker een van deze 2 gebruiken hierop.

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 16:45
door jsphynx
Moeders nog even drilinstructie gegeven net ohmy_sm die gaat het in de gaten houden. We smeren dus nog maar even door met de calendula.

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 03 aug 2012, 17:35
door Bridget
Toen ik Akiko juist bij mij had gebruikte ik Mustella baby schampoo om hem te wassen en toen kreeg hij ook zulke plekjes in zijn nek. Ik had het toen met de DA besproken en die had mij dan aangeraden om Akiko met gewone honden/katten schampoo te wassen. Nu ik vind dat die schampoo stinkt dus ik doe gewoon een heel klein beetje Mustella of Zwitsal badschuim in het bad water en verder gebruik ik dan nu de honden/katten schampoo. Akiko riekt fris en krijgt ook geen uitslag meer!!!!
Ik weet nu wel niet welke schampoo je gebruikt, maar ik gok gewoon op een allergie.
Maar ja een allergie kan verschillende oorzaken hebben.
Dat is iets wat je zelf zal moeten uitzoeken.

Ik hoop alvast dat Tjamp snel verlost is van de uitslag!

Re: Wat zal ik hierop doen?

Geplaatst: vr 10 aug 2012, 09:20
door Hildeke
Hey Mar
Hoe gaat het nu met het oortje van Tjamp , is de uitslag nu weg?