Voermijt en huismijt allergie

Gebruikersavatar
asielkat
Berichten: 4025
Lid geworden op: ma 20 sep 2010, 19:14

Voermijt en huismijt allergie

Berichtdoor asielkat » wo 10 jul 2013, 20:56

Voermijt zit vaak in de zakken van brokvoer met graan wat me toen is verteld maar wij zijn toen al op vers vlees over gegaan muv lam dat levert te veel energie en wordt lichaam warm van dus we mochten geen voer waar lam in zat voeren dan kreeg ie ook meer jeuk door de warmte uit zijn lijf

Dit is wel een oud artikel maar geeft wel de voermijt aan:
Twee adviezen: verse granen en ongedierte in het voer (informatie uit 2005)


bron: http://www.aviornis-fryslan.nl/Informat ... rief-1.htm

Regelmatig ontvangen we een Nieuwsbrief van één van onze sponsoren, GARVO. Daarin staan heel veel, voor onze hobby interessante, zaken over voeren, voer en hoe daar mee om te gaan. We hopen dat andere sponsors het voorbeeld van Garvo gaan volgen. Een greep uit de adviezen uit de laatste Nieuwsbrieven:

Verse granen voeren aan kippen en duiven
De nieuwe graanoogst komt binnenkort weer beschikbaar. Voor particulieren met veel dieren is het soms verleidelijk om goedkoop een hoeveelheid graan bij akkerbouwers te halen om dat aan hun dieren te voeren. Vaak komen ze van een koude kermis thuis! Verse granen hebben namelijk een aantal nadelen. Pas geoogste granen zijn nog niet goed afgerijpt en in de verse graankorrels is nog een proces gaande. Dit proces kan in de darmen van dieren zorgen voor een verhoogt aandeel zwavel in de voeding. Dit verhoogde aandeel zwavel belemmert de werking van verteringsbacteriën. De voedingsstoffen kunnen daardoor niet goed opgenomen worden. Ca. 6 tot 8 weken na het oogsten zijn graankorrels voldoende afgerijpt en kunnen ze zonder problemen gevoerd worden.

Bij duiven is bekend dat ze van verse tarwe dunne mest en daarmee vormverlies kunnen krijgen. Kippen kunnen de effecten van verse granen ervaren als een sterke voerwisseling en als gevolg daarvan in de rui komen en / of stoppen met leggen. Met name de nekrui lijkt met verse granen te worden gestimuleerd. Dit is voor u als fokker nu onwenselijk. Het voeren van verse granen kunnen we u dan ook gegrond afraden, het prijsvoordeel weegt niet op tegen de nadelige effecten. Garvo tracht voorafgaand aan de oogstperiode altijd een buffer “oude” granen op te bouwen zodat de dieren de overgang naar de nieuwe oogst niet zullen merken.

Ongedierte in het voer
Misschien is het u al wel eens overkomen dat u een zak voer open maakte, waar ongedierte in zat. De meest voorkomende soorten ongedierte in voeders zijn klander, voermijt en voedermot. Met name graanmengsels zoals kippengraan en duivenvoer zijn gevoelig voor deze diertjes. Voer is en blijft natuurlijk een natuurproduct en al is bovengenoemd ongedierte niet voor alle dieren direct even nadelig, ze horen simpelweg niet in het voer! Graag vertellen wij wat meer over deze diertjes en hoe het risico erop te beperken is.

Klander
Dit is een zespotig roestbruin tot zwart kleurig kevertje met een lengte van ca. 4 mm, die met zijn scherpe kaken een gaatje in het voer vreet. Klander behoort tot de meest gevreesde voorraadinsecten. Dit komt omdat de larven van deze kever de kiemen van graan opeten en ze in ongehoord grote aantallen kunnen voorkomen (tot 4000 per kilo graan). Het eitje overwintert in het voer of in voerruimtes en komt uit wanneer het vochtigheidsgehalte en de temperaturen hoog zijn. Het is dan volop zomer of nazomer en het voer zit verwerkt in grote silo’s of in de voerzak. De kleine kevertjes vermeerderen zich snel en leggen vooral in naden en kieren hun eieren. Klandereitjes kunnen dus onopgemerkt op voer of in uw opslagruimte aanwezig zijn. Klander kan worden bestreden met de spuitbus, maar de eieren niet! Als er eenmaal eieren in kieren en naden zitten, komen ze het volgende jaar weer tevoorschijn als de temperaturen binnen hoger zijn als buiten (dus na de warme zomer). De kevers willen overleven en zullen het voer wat er ligt gaan opzoeken.
Het is verstandig de voerruimte steeds goed schoon te houden en bij de geringste besmetting de naden en kieren uit te branden. De eieren gaan alleen kapot na verhitting boven 100 graden C. Indien de fabrikant de granen zou verhitten tot boven de 100 graden, zou dat ten koste gaan van de kiemkracht. Het voer is dan dood. Dit kan natuurlijk niet en dus moeten we deze ellende proberen te voorkomen.

Voedermijt of meelmijt
Mijt is een spinachtig klein diertje dat met het blote oog nauwelijks te zien is. Het diertje houdt zich vooral op in stof of meel. De eitjes komen uit bij hoge temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Ze komen vaak voor in oude voerresten die veel stof bevatten en verspreiden een vieze zoete geur. Vaak zitten ze in stoffig oud voer. Meelmijt kan zich ook bij een lage temperatuur ontwikkelen, het gaat dan niet zo snel, maar het gebeurt wel. Meelmijt ontwikkelt zich van ei en larve via twee nymphe-stadia (jonge mijtjes) tot een volwassen mijt. In het tweede nymphe-stadium kan de mijt in het zogenaamde hypopus-stadium overgaan, ze houden dan een soort "winterslaap" die ze beschermt tegen uitdrogen, als de luchtvochtigheid hierna toeneemt, kunnen ze er weer tegenaan.

Mijten komen in vele granen voor en kunnen omdat ze in voedsel leven, heel moeilijk bestreden worden met een insecticide (bestrijdingsmiddel), het enige juiste dat men kan doen is dan ook het zo droog en koel mogelijk opslaan van het voer. Heeft men voermijt ontdekt, dan moet het direct worden verwijderd en de voerplaats moet ontsmet worden. Het voer kunt u eventueel verpakken in kleinere hoeveelheden en daarna in de diepvries gooien. Na enkele dagen eruit halen en heel goed zeven, zodat er geen „stofje“ (dode mijten) meer in zit. U kunt dit doen, u hoeft dit niet te doen. Ieder zijn eigen keuze.

Voorkomen van een ongedierteplaag
Indien u voeders bewaart in een vochtige omgeving, waar de temperaturen hoog kunnen oplopen is dat vragen om moeilijkheden. Bewaar voer daarom altijd op een droge, koele, stofvrije en mogelijk donkere plaats en sluit open zakken altijd goed af. Orde en netheid is het behoud van uw voer en dan zult u ook de minste problemen hebben. Bewaar geen oude kliekjes voer en neem niet te veel in voorraad. Indien u geen koele droge plaats kunt vinden, is het verstandig het voer in een goed ventilerende ruimte te plaatsen. Als je 2 raampjes tegen elkaar een heel klein beetje loszet, ontstaat er een luchtstroom (tocht) waar mijten een enorme hekel aan hebben. De eitjes ontwikkelen zich dan niet of nauwelijks. Uiteraard doen wij als voerfabrikant ook ons uiterste best om voeders vrij van ongedierte te leveren!

Schadelijk voor dieren?
Het zal u wel duidelijk zijn dat ongedierte altijd ongewenst is. Bij duiven bijvoorbeeld gaat het zelfs ten kosten van de conditie De duiven zullen er niet direct dood aan gaan, maar de conditie is weg, de ontlasting vaak dun. Het ongedierte kan de duif verzwakken en daardoor kunnen weer andere darmbacterie een kans krijgen om duiven ziek te maken. Een lichte besmetting kan heel snel een zware besmetting worden, bij duiven dus absoluut ongewenst. Voor kippen is een klanderbesmetting geen ramp, maar ideaal is het beslist niet. Voorkomen is beter dan genezen, en daar gaan we als voerfabrikant ook voor!
******


Mijn idee zou zijn (wat we dus voor Broes ook moesten doen) vers vlees of blik en dat dan in de duurdere vorm almo nature ofzo of onze tonijn op water.
En brokken zonder granen maar in hoofdzaak rauw vlees of kwalitatief blikvoer, Bij voorkeur ook niet de smaak kip want kip zit in de meeste brokken is relatief goedkoop.

En als ie in de slaapkamer komt en onder bed kan daar eerst eens goed zuigen en dweilen en dan stoomreiniger
en wij hebben de stoomreiniger ook op ons matras gezet
en veel wassen.

Je kan een bedrijf laten komen voor bv uitroken met koudijs maar dan nog kom je niet van de huisstofmijt definitief af, probeer met iets zijn weerstand hoog te houden. En zoek uit wat hij lekker vind qua merk versvlees en of vis.

sterkte want dit is niet de makkelijkste allergie.

je zou advies in Oisterwijk kunnen vragen en ook nog Utrecht
maar wie weet heeft Manoe iets wat tegen Maximus zijn jeuk kan doen

en je hebt http://www.huisdierendoter.nl
ALLERGIE, VOEDSEL (kijk in linker kolom)
Voedsel allergie bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.
Voedselallergie betekent overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in de dagelijkse voeding van uw huisdier. Een goed functionerend afweersysteem reageert niet op deze relatief onschuldige stoffen omdat ze geen schade aan het lichaam toebrengen. Een verstoord/verzwakt afweersysteem reageert daarentegen wel sterk op deze stoffen met alle gevolgen van dien.

In principe kan een voedselallergie op alle leeftijden voorkomen, maar ze lijkt vaker voor te komen bij jonge dieren. Het kan voorkomen dat een kat jeuk krijgt, terwijl het dier al jaren achtereen hetzelfde voer krijgt, een allergie wordt meestal langzaam opgebouwd. Omdat verschillende merken voeders vaak bestaan uit dezelfde basiscomponenten en eiwitbronnen, kan een allergie ook voorkomen bij dieren die steeds verschillende voeders krijgen.
De voedingstoffen die vaak de allergie veroorzaken zijn:
melk maïs
eieren pinda's
kip paardenvlees
schaaldieren sojabonen
noten chocola
tarwe
Symptomen bij een voedselallergie
De eerste tekenen van een voedselallergie is meestal een huidprobleem, bijvoorbeeld een huiduitslag die lijkt op eczeem. De huidproblemen kunnen echter van huisdier tot huisdier anders zijn:

Een huidprobleem die gepaard gaat met kleine korstjes. Bij de hond en de kat ontstaat dan met name jeuk op het kruis en de rest van het achterlichaam, met als gevolg een ontstoken huid en veel kleine korstjes in dit gebied. Bij de kat ziet men soms over het hele lichaam, dus ook in het kop- en halsgebied, deze kleine korstjes. Dit wordt miliaire dermatitis genoemd.
Een huidprobleem die gepaard gaat met de vorming van een reeks langwerpige knobbeltjes op een rij op de huid of als ronde, goed begrensde, verhoogde plekken met een geel tot roze kleur.
Deze plekken en/of knobbeltjes wordt een eosinofiel granuloom genoemd. De genoemde knobbeltjes komen vaak voor in de knieholte, maar ze kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Als ronde plekken kunnen ze voorkomen bijvoorbeeld op de voetzolen, lipranden, mondholte en kin.
Omdat deze plekken meestal geen pijn of jeuk veroorzaken en de haren erover vallen, worden ze vaak bij toeval ontdekt. Een eosinofiel granuloom in de mondholte kan aanleiding geven tot overmatig speeksel en slechte voedselopname. Het is niet alleen mogelijk dat uw huisdier een eosinofiel granuloom ontwikkelt, maar -gepaard gaand met jeuk- ook kale plekken door het vele likken. De verschillende beelden kunnen naast elkaar voorkomen bij uw huisdier. Als er wel jeuk aanwezig is, dan is in een groot deel van de gevallen de jeuk gelokaliseerd aan de kop, oorschelpen en nek. Ook wordt er wel jeuk over het hele lichaam gezien.
Een huidprobleem t.g.v. een voedselallergie kan in een klein deel van de gevallen samen gaan met maagdarmklachten (zoals braken en diarree) en kan soms gepaard te gaan met jeuk.

Behandeling voeselallergie
Klinisch kunnen de huidproblemen tengevolge van een voedselallergie lijken op die van een vlooienallergie en daarom moet een voedselallergie worden vastgesteld via diëten. Voor het aantonen van een voedselallergie is een commercieel hypoallergeen dieet niet betrouwbaar. Deze diëten bevatten te veel verschillende voedselbestanddelen, waardoor een negatief testresultaat nog geen voedselallergie uitsluit. Een goede diagnose kan alleen worden gesteld met behulp van een eliminatiedieet. Indien hiermee is aangetoond dat de allergie wordt veroorzaakt door een stof in het voedsel moet uiteraard als eerste deze stof niet meer gegeven worden aan uw huisdier. Dit lost meestal de huidaandoening niet direct op, maar kan een nieuwe allergische reactie voorkomen.

Een goed eliminatiedieet moet zelf worden bereid en bestaat uit een vleessoort die uw huisdier nooit eerder heeft gekregen (en er dus ook nog niet overgevoelig voor is geworden) en gekookte rijst of macaroni als koolhydraatbron. Het dieet moet minstens 6 weken achtereen worden verstrekt. Er mogen geen andere voedselbestanddelen worden gegeven, dus geen melk, snoepjes, worst of andere tussendoortjes. Om te voorkomen dat uw huisdier buiten op straat iets opeet, moet uw huisdier in deze testperiode binnen worden gehouden of alleen onder begeleiding worden uitgelaten.

De behandeling bestaat, kortweg gezegd, uit het vermijden van de oorspronkelijke voeding waarin de bestanddelen voorkomen waar uw huisdier allergie voor heeft opgebouwd. Maar deze voeding moet uiteindelijk wel worden vervangen door een commercieel hypoallergeen voer. Om er achter te komen welk voer wel geschikt is voor de patiënt, kan na de diagnose vaststelling met het eliminatiedieet, een testperiode met verschillende hypoallergeen voeders worden ingevoerd.

Belangrijk is dat bij de behandeling van de voedselallergie, behalve het voorkomen van een nieuwe reactie, ook parallel daaraan het afweersysteem behandeld wordt. Een symptomatische behandeling van de jeuk met corticosteroïden heeft bij een voedselovergevoeligheid vaak geen effect. Belangrijk is dat het voedsel waar het huisdier gevoelig voor is niet meer wordt gegeven en de behandeling kan zeer goed ondersteunt worden met de Chinese kruidenformule Resilium, deze werkt direct op het verstoorde afweersysteem.

Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten 90 tabletten € 29,50
Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 56,50

TM= Trade mark(merknaam)

→ Dosering Resilium

→ Bijsluiter Resilium (o.a. samenstelling)
Resultaat: totale traject 1 - 3 maanden.


of
COLLOÏDAAL ZILVER
Colloïdaal zilver inzetten bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.
Colloïdaal zilver vloeistof en zalf wordt ingezet als alternatief antibioticum voor het chemische antibioticum van de reguliere diergeneeskunde. Speciaal bij de bestrijding van bacteriën, virussen, parasieten en schimmels is het zeer effectief gebleken.

Begin 1900 is door de reguliere wetenschap bewezen dat zilver een sterk antibioticum bleek is. Door menig arts werd colloïdaal zilver aangewend tegen bacteriële infecties. Destijds was colloïdaal zilver te duur om te patenteren en tegelijkertijd ontwikkelde de reguliere geneeskunde (farmaceutische industrie) haar eigen antibiotica, waardoor het klinische gebruik van zilver minder onder de aandacht kwam.

Tegenwoordig is geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen een immuniteit hebben opgebouwd tegen de werking van de reguliere antibiotica. Bovendien blijkt dat de meeste reguliere antibiotica ook de nuttige darmbacteriën vernietigen. Hoewel colloïdaal zilver vele schadelijke bacteriën opruimt, blijft: de darmflora intact. In de praktijk gebleken, dat de nuttige bacteriën niet door het zilver worden opgeruimd en de schadelijke echter wel.

Colloïdaal zilver is ook in zalf verkrijgbaar, deze wordt gebruikt bij huidaandoeningen.

Voor het behandelen van een schimmel met zilverzalf, dient de huid lokaal ingemasseerd te worden. De zilverzalf dient minimaal 5 minuten in te trekken. Dit 4-6 keer per dag herhalen, na enkele dagen is resultaat zichtbaar.

Bestel dit artikel Colloïdaal zilver, druppels 30 ml € 9,50
Bestel dit artikel Colloïdaal zilver, druppels 100 ml € 26,50
Bestel dit artikel Colloïdaal zilver, zalf 30 ml € 14,90

30 ml = 600 druppels

Dosering:

Cavia, rat, hamster en konijn 6 maal daags 2 druppels in de keel van het dier brengen of vermengen met de voedsel.
Kat en hond 6 maal daags, afhankelijk van de conditie 8 druppels per 10 kg lichaamsgewicht in de keel van het dier brengen of vermengen met het voedsel.

Resultaat: 2 - 3 dagen.

→ Bijsluiter Colloïdaal zilver (o.a. samenstelling)

of

IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN
Immuunsysteem versterken bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Hond en kat hebben (net als andere hogere diersoorten en de mens) een immuunsysteem dat hen beschermt tegen onder andere ziekteverwekkers. In het immuunsysteem werkt een groot aantal cellen en moleculen samen om te voorkomen dat ziekmakers doen wat ze van plan zijn: een infectie veroorzaken. Er is een basaal algemeen immuunsysteem dat is aangeboren, en er zijn delen die specifiek op bepaalde aandoeningen "getraind" zijn door het eerder doormaken van een bepaalde ziekte of vaccinatie daartegen.

Bekende ziekteverwekkers zijn bacteriën en virussen, die overal in de omgeving aanwezig zijn en door direct contact (bacteriën) of door de lucht (virussen) van het ene op het andere dier worden overgedragen.

Het kost hen moeite het lijf binnen te komen want de huid van lichaam, longen en ingewanden vormt een barrière. Maar lukt het een ziekteverwekker die hobbel toch te nemen en een infectie in gang te zetten dan komt het immuunsysteem in actie.

Is een dier in goede conditie dan is het immuunsysteem tot heel wat verweer in staat, de natuurlijk weerstand is dan goed en de kans dat het dier ziek wordt is gering. Omgevingsfactoren of lichamelijke oorzaken kunnen de weerstand echter tijdelijk verminderen.

Factoren die de natuurlijke weerstand kunnen verzwakken zijn o.a.:

Stress
Vaccinaties
Geneesmiddelengebruik (antibiotica, prednison, steroïden)
Slechte voeding
Genetische aanleg
Ouderdom (degeneratie)
Giftige stoffen
Ziekte en uitputting

Mogelijke infectieziekten die door een verzwakt immuunsysteem een kans krijgen te ontstaan zijn luchtwegaandoeningen en huidgerelateerde aandoeningen.

Luchtwegaandoeningen zijn bijvoorbeeld kennelhoest en niesziekte. Speciaal ter ondersteuning van deze luchtwegaandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Echinacomplex ontwikkeld. Dit bevat het kruid Echinacea maar ook de kruiden Cats Claw en Plantago. De kruiden zijn biologisch zuiver gekweekt. Bij kennelhoest is het aan te bevelen Echinacomplex te combineren met de Chinese kruidenformule Respire, bij niesziekte met de Chinese kruidenformule Liseng.

Huidgerelateerde aandoeningen zijn demodex, allergie al dan niet met jeuk, eosinofiel granuloom en een groot aantal huidziekten. Speciaal ter ondersteuning van deze huidgerelateerde aandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Immuuncomplex ontwikkeld. Bij demodex is het aan te bevelen Immuuncomplex te combineren met Demodex-olie. Bij allergie en jeukende huidaandoeningen bevelen we de combinatie Immuuncomplex met de Xie Tang formule aan en bij eosinofiel granuloom Immuuncomplex met Sical.

Bestel dit artikel Echinacomplex™ 30 ml € 8,00
Bestel dit artikel Immuuncomplex™ 30 ml € 16,50

TM= Trade mark(merknaam)

30 ml = 600 druppels
Dosering Echinacomplex
In de mond of door het voedsel:
Tot 5 kg, 2 maal daags 5 druppels.
Tussen 5 - 10 kg, 2 maal daags 10 druppels.
Tussen 10 - 20 kg, 2 maal daags 15 druppels.
Zwaarder dan 20 kg, 2 maal daags 20 druppels.

Bij acute gevallen verdubbelen of meer, daarna afbouwen naar normale dosering. U mag de Echinacomplex ook rustig mengen met een beetje kattenmelk.
Resultaat: zichtbaar 2-4 weken, maar minimaal 2-3 maanden geven.

→ Bijsluiter Echinacomplex (o.a. samenstelling)
Dosering Immuuncomplex

In de mond of door het voedsel.

Aantal druppels per dag dat in een keer gegeven mag worden.
Dag 1-2 Dag 3-4 Dag 5-6 Daarna
Cavia, konijn 1 1 2 3
kat 1 2 2 3
hond 2 3 4 6

De aanbevolen hoeveelheid Immuuncomplex mengen met een paar milliliter(ml) water en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk gemengd worden.
Onderhoudsdosis:

Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis langzaam verlagen tot op het niveau van dag 3 en 4.
Resultaat: zichtbaar na 1 - 2 weken, maar minimaal 4 weken geven.

Nb. Bij ernstige aandoeningen, zoals hartkwalen, de dosering verhogen.

→ Bijsluiter Immuuncomplex (o.a. samenstelling)

&

Verse rauwe vlees/ vis maaltijd voor uw hond, kat en fret. Het zijn tenslotte vleeseters (carnivoren), en geen graan(rijst) eters.
Waarom rauw vlees/ vis

Als we als huisdierendokter aan een klant de vraag stellen, als een dier ziek is, wat voert U, dan is eigenlijk altijd het antwoord: brokken of blikvoer.
Vraag menig hondenbezitter wat deze zijn honden en katten voert en merendeel zal antwoorden: brokken of blikvoeding. Misschien doet u dit nu ook wel. Toch voert niet iedereen op deze manier en is het lang niet meer zo vanzelfsprekend als een aantal jaren terug. We zijn zelf steeds meer na gaan denken over ons eigen dieet en nemen het dieet van de hond daarbij graag mee onder de loep. Verse voeding zijn we immers allemaal van mening, is gezond!

Er zijn meerdere redenen om rauwe voeding aan je hond te gaan geven. Allereerst is het wellicht belangrijk om uit te leggen, waarom commerciële brok- en blikvoedingen ongeschikt zijn voor een hond die van nature een carnivoor is in hart en nieren. Je hebt 3 verschillende soorten brokken. Je hebt droogvoeding in de vorm van geperste brokken, gebakken brokken en je hebt geëxpandeerde brokken wat inhoudt, dat die brokken op zeer hoge temperatuur vervaardigd zijn. Deze 3 soorten voedingen hebben twee overeenkomsten. Ten eerste zijn ze gemaakt voor het gemak van de mens. Wat is er immers simpeler dan een handje brokken in de voerbak te gooien. Je hoeft niet na te denken over wat je hond binnenkrijgt want op de verpakking staat immers compleet.

De tweede overeenkomst is, dat het lichaam van de hond met lichaamsvreemde stoffen moet werken. Dat is dan ook de reden dat veel honden er allergisch op reageren. Brokken worden zo verhit dat ze steriel worden en daardoor darmen van de hond lui maken. Doordat brokvoeding zo verhit wordt, moet men achteraf nog kunstmatig vitaminen en mineralen toevoegen om er voor te zorgen dat een hond nog wel alle benodigde stoffen binnenkrijgt. Ook de weerstand van de hond gaat omlaag, doordat deze een dood gekookte en kunstmatig gemaakte voeding krijgt. Het feit dat dood voedsel organismen laat aftakelen is ook al bevestigd door het kattenonderzoek van Dr. Francis Pottenger, die tussen 1932 en 1942 werd uitgevoerd op 900 katten. Al in de eerste generatie kwamen er miskramen en afwijkingen voor. Dit onderzoek heeft men later herhaald met ratten en varkens en wederom kregen de dieren op gekookt, dood voedsel, gezondheidsproblemen en bleven de dieren op "levend vers voedsel" gezond.
Verder kan aangeven worden dat blikvoeding veel industrieel vet en slacht afval bevat, welke nu niet vernietigd hoeft te worden. (bron: http://www.voernatuurlijk.nl)
Immunsysteem (natuurlijke weerstand) bij hond en kat

Een gezonde kat/ hond, die gezond moet blijven dient als eerste een sterk immuun systeem hebben, dit is zoals bij mensen. Bent U moe, veel stress etc dan heeft U meestal een verminderde weerstand tegen griepvirussen en bent U sneller verkouden als een persoon die een sterk immuunsysteem heeft. Dit is bij dieren niet anders, een sterk immuunsysteem geeft een geringer kans op ziekten. Dit wordt ook steeds meer aangehaald bij fabrikanten van brokken, zoals Farmfood, deze firma heeft zelfs een speciaal vers vlees voeding op de markt gebracht, om dit te compenseren van hun eigen brokken. De volgende tekst komt letterlijk van hun site.

Tijdens het ontstaan van Farm Food HE in 1984 is gebleken dat een regelmatige "onderhoudsbeurt" met versvlees, op basis van vuile groene pens, noodzakelijk is voor de instandhouding van een gezonde darmflora. Droogvoeding en andere verhitte voeders (blikvoer en andere "buiten de diepvries houdbare producten") zijn steriel. Daarom is droogvoeding niet in staat de benodigde bacteriën te leveren die nodig zijn om een gezonde darmflora op te bouwen en te onderhouden. Bron: http://www.farmfood.nl
We zien in de praktijk dat honden/ katten die structureel gevoerd worden met brokken regelmatig de volgende aandoeningen hebben.

Allergie-en huidaandoeningen, door alle granen (koolhydraten) die brokken bevatten. Brokken bevatten vele chemische middelen om de brokken langer te kunnen bewaren. Deze stoffen worden vaak aangeduid met de term "met de in de E.U. toegestane anti-oxydanten" waardoor veel klanten worden misleidt. En met die toegestane anti-oxydanten worden dan vaak de stoffen BHT, BHA en Ethoxyquine bedoelt. Dit zijn o.a. landbouwgiffen en rubber stabilisatoren. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stoffen zelfs tot onvruchtbaarheid kunnen leiden. BHA, BHT, Ethoxyquine en Propylgallaat zijn allen carcinogenen (kankerverwekkende) stoffen. In sommige brokken worden er ook kleurstoffen aan het voer toegevoegd, om het voor de baas aantrekkelijk te maken. Een hond zal het immers weinig kunnen schelen wat de kleur van zijn voedsel is. Als het maar lekker smaakt en ruikt! Dieren met een verzwakt immuunsysteem reageren hier anders op. Hierdoor kunnen de allergie en huidaandoening symptomen eventueel met jeuk gaan ontstaan. Dit kan een zodanige vorm aannemen, meestal over een periode van enkele maanden of nog langer, tot zeer ernstige huid en jeukklachten. Wat men vervolgens, uitsluitend middels de dierenarts, kan kopen zijn andere brokjes, tegen de allergie- en huidaandoeningen. De producent (veroorzaker van de aandoening) brengt nog een tweede soort brok op de markt, om de eerste brok te compenseren. U kunt het vergelijken met een glazenzetter, eerst gooit de glazenzetter met een baksteen uw ruit in en vraagt vervolgens of hij een nieuwe ruit mag plaatsen.
Gebitsproblemen, een van de problemen die je bij honden en katten ziet is de vorming van tandplak, deze ontstaat speciaal bij honden en katten die brokken als voeding krijgen. Door de aanwezigheid van koolhydraten, die komen uit granen, groenten en aardappelen etc., ontstaat deze tandplak. Fabrikanten van brokjes zijn hier goed van op de hoogte en bieden daarom vervolgens allerlei kauwproducten aan om dit te gaan reduceren.

Zoal b.v. Pedigree, zijn Dentastix in pagina grote advertenties aanprijst, met teksten als:

Zoals je misschien al weet krijgen 4 van de 5 honden ouder dan drie jaar last van gebitsproblemen. Daarom is preventie, in de vorm van dagelijkse gebitsverzorging, enorm belangrijk. Lees daarom alles over het gebit van honden, waar je op kunt letten en hoe je het beste problemen kunt voorkomen én tegengaan.
PEDIGREE® DentaStix heeft een reinigende werking op het gebit van je hond. De unieke x-vorm verwijdert vuil aan de oppervlakte en de ingrediënten maken tandplak onschadelijk. Bij dagelijks gebruik helpt DentaStix de vorming van tandplak met 80% te verminderen. Bron http://www.pedigree.nl.

Maar als U uw hond of kat gewoon natuurlijke voeding geeft zoals vers vlees/ vis dan hebben ze tot zeer hoge leeftijd nagenoeg geen problemen met tandplak/ tandvleesontsteking. In de praktijk zien we dan ook dat dieren die overgaan van brokken naar verse vlees/ vis, de tanden weer schoon gaan worden en de tandvlees problemen vanzelf verbeteren.
Dikke dieren, regelmatig komt het voor dat honden en katten te dik worden van de brokjes. Dit komt hoofdzakelijk omdat het lichaam niet goed kan omgaan met de onnatuurlijke stoffen uit het voedsel, deze worden vervolgens onnodig opgeslagen in het lichaam. Hierdoor kunnen weer allemaal aandoeningen ontstaan als suikerziekte, gewrichtsproblemen etc..
Blaas-en nieraandoeningen, komen regelmatig voor bij honden en katten. Dit zijn meestal dieren die gevoelig zijn voor de vochtbalans in het lichaam. Honden en katten moeten voedsel krijgen met een vochtpercentage van 60-70%. Rauw diervoedsel bevat 60-70 % vocht, brokken bevatten 4-5% vocht en dan zie je ook vaak dat dieren last krijgen van de blaas (blaasgruis/ ontsteking). De blaas krijgt eigenlijk te weinig "spoeling", waardoor de problemen ontstaan. Nierfalen, hetzelfde als bij de blaas, de nier wordt te weinig gespoeld. Dierenartsen geven dan juist speciaal brokken voor de blaas of nier, maar deze bevatten ook weer bijna geen vocht. Brokkenfabrikanten zeggen ook niet altijd voor niets, zorg dat uw dier over voldoende vers water beschikt, omdat men zelf hiervan goed op de hoogte is. Maar er zijn nog al wat honden en katten die geringe hoeveelheden water drinken, hetgeen een medeveroorzaker is voor deze aandoeningen. Wij raden altijd aan dieren met blaas-nieraandoeningen op rauwe voeding te gaan zetten.
Anaalklierproblemen. Tegenwoordig bestaat de diervoeding voor het grootste gedeelte uit plantaardige bestanddelen (granen), in vroegere tijden bestond de voeding echter grotendeels uit vlees en beenderen. De aanwijzingen worden steeds duidelijker dat, door het hedendaagse gewijzigde voedingspatroon van de katten en honden, de hardheid van hun ontlasting te gering wordt. De anaalklieren worden hierdoor niet meer voldoende leeggeperst. In de overvolle anaalklieren ontstaat daardoor niet alleen een "druk", maar de opgehoopte anaalkliervulling gaat ook als het ware gisten en er gaat bacterie groei plaatsvinden, hierdoor kan uiteindelijk een ontsteking ontstaan. Honden kunnen zelf niet met hun bek bij de anaalklieren komen en hierdoor gaan ze in de omgeving rond de staart likken en bijten, soms tot bloedens toe. Ook het zogenaamde "sleetje rijden" is een poging van de hond om van de irritatie en jeuk af te komen. De hond schuift hierbij met z'n achterste plat over de grond, vaak met de achterpoten omhoog. Katten kunnen daarentegen wel zelf bij hun anaalklieren komen. We zien in de praktijk de aandoening dan ook vaker optreden bij honden dan bij katten.

Ideale voedsel voor hond en kat

In de meest ideale situatie zou U uw hond of kat een compleet dier als voedsel moeten aanbieden. B.v. een complete kip met veren, poten, kop, ingewanden etc.. Dan krijgt uw dier automatisch de goede vochtbalans, voedingsstoffen, vitaminen, mineralen binnen op dierlijke basis en niet op graan basis.

Het is alleen niet erg praktisch, maar er zijn ook nogal al wat mensen die er moeite mee hebben een complete kip, konijn, kwartel, eend, vis in de voerbak te leggen. In de natuur eet de wolf ook niet elke dag kip of konijn, maar een mix van diverse dieren. Voor het verkrijgen van een goede variatie is het zinvol minimaal 4 soorten dieren te voeren.
allanimal

In Nederland zijn een aantal bedrijven die rauwe voedsel voor hond en kat op de markt brengen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van restanten van slachtdieren, b.v. stukken van de kip die niet voor de menselijke consumptie gebruikt worden en vullen dit aan met vitaminen en mineralen. Een aantal mengt het zelfs met graan als vulstof, waardoor alsnog de koolhydraten gevoerd worden.
Dit is de reden dat we besloten hebben om zelf een voer te laten maken, maar dan uitsluitend van complete diersoorten. Laten maken, omdat dit een apart vak is, en hiervoor ook ervaring vereist is. Na overleg met de AID zijn we op zoek gegaan, naar een bedrijf dat voedselveiligheidsprocedures heeft opgesteld volgens de principes van HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) en hiervoor officieel erkend is. Zie voor meer uitleg hierover de site van de Voedsel en Waren Autoriteit, http://www.vwa.nl. In Nederland wordt de spoeling dan dun. Verder moet het betreffende bedrijf ook aan voldoende oudere dieren kunnen komen, ook deze toeleveranciers moeten weer voldoen aan de HACCP. Het moet een gesloten keten zijn. Oudere dieren zijn belangrijk, omdat deze een goede voedingswaarde hebben t.o.v. jonge dieren. Een kip die U koopt in de supermarkt van 1000 gram is slechts 6 weken oud. Hierdoor bevat het ook weinig voedingswaarde, dit zijn eigenlijk gewoon "plofkippen".
Bij het verwerken van complete dieren bij kamertemperatuur kunnen zich altijd bacteriën ontwikkelen. Daarom is gekozen om de dieren te verwerken bij een temperatuur van − 4 graden Celsius. Dit is uniek, omdat vele "concollega's", het vlees bij kamertemperatuur verwerken. Door de − 4 graden Celsius blijven alle sappen in het product en is de bacterie groei minimaal. Hierna wordt het product direct weer naar − 18 graden Celsius terug gebracht. Om alles uit te sluiten laten we het complete product onderzoek bij een gecertificeerd laboratorium op de aanwezigheid van bacteriën en parasieten. Getest wordt op E.coli, Samonella, Campylobacter, Clostridium, Giardia en Coccidia.
We hebben als naam bedacht: http://www.allanimal.nl. De naam zegt alles over de samenstelling. Het bedrijf http://www.gelukkigdier.nl is bereid gevonden AllAnimal op de markt te brengen. Het is niet verkrijgbaar in dierenzaken, maar Gelukkig Dier heeft door het grootste gedeelte van het land een eigen bezorgdienst. Zelfs in een stuk van Noord Duitsland wordt het bezorgd.

All Animal is leverbaar in de volgende 5 varianten:

Kip
Konijn
Haring
Kwartel
Eend, speciaal voor dieren met allergie aandoeningen.


De producten zijn te koop bij:

http://www.gelukkigdier.nl (Schoonebeek)
http://www.lupa-diervoeding.nl (Budel)
http://www.versvoer.nl (Zoelen)
http://www.eerlijkdierenvoer.nl (Barneveld)
http://www.prooidier.nl (Hilversum)
http://www.just-nature.nl (Roswinkel)
http://www.dierenboer.nl (IJmuiden)
versvoeding.cats-dogs.nl (Vleuten)
http://www.natulistic.nl (Almere)
http://www.natuurlijkgezondedieren.nl (Amsterdam)
http://www.foreverfriendsdierenshop.nl (Neede)

Avado, natural pet food (Antwerpen, België)

Verder informatieve fora:

http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl
http://www.voernatuurlijk.nl
http://www.barfplaats.nl

hier de email en vraag tel aan voor je vraag of stel je vraag in de email info@huisdierendokter.nl

& lees en zoek hier DIT IS EEN ANDER
anders blijf ik kopieren ohmy_sm
http://www.dierendokter.nl/contents/nl/ ... ieren.html

maar lees deze even specifiek ivm huisstofmijt
Allergie voor huisstofmijt

Natuurlijke behandeling van allergie voor huisstofmijt bij hond kat en andere huisdieren.Aller'g Free, bij allergie en jeuk bij hond en kat en andere huisdieren

Problemen die ontstaan door een allergie voor huisstofmijt bij een hond of kat zijn bijvoorbeeld jeuk aan de voeten, poten, oren, haren uittrekken, overmatig likken aan de huid, rode plekken, korstjes en er kunnen ook ontstekingen ontstaan.

Bij een allergie voor huisstofmijt richt de natuurlijke holistische benadering richt zich op het helpen wegnemen van de jeuk, het lichaam helpen haar reacties op huisstofmijt te verminderen, mogelijke ontstekingen aanpakken en het lichaam te reinigen en dan specifiek dé zuiveringsorganen van het lichaam de lever en nieren en het bloed en de lymfen. De natuurlijke producten die op deze gebieden goede hulp bieden zijn Aller'g Free voor de jeuk, Aller'g Skin & Pimple D'Tox om het lichaam te helpen haar reactie te verminderen op de stoffen waar zij gevoelig voor is en Yucca Intensive voor ondersteuning van het reinigen van lever en nieren en mogelijke ontstekingen aan te pakken.Aller'g Skin & Pimple D'Tox bij allergie met huidproblemen bij hond, kat en andere huisdieren.

*Allergie voor huisstofmijt heeft veelal jeuk tot gevolg en het hebben van jeuk hebben is uiteraard erg vervelend. Een dier kan hier knap van uit zijn doen raken, stress ontwikkelen, humeurig worden en zijn huid of pootjes kapot bijten, likken. Hulp om de jeuk weg te nemen is dan ook erg belangrijk. Het natuurlijke product Aller'g Free geeft goede hulp bij jeuk als gevolg van een overgevoeligheid voor huisstofmijt.

*Aller'g Skin & Pimple D'Tox helpt het lichaam bij haar reactie op die stoffen waar zij gevoelig voor is en het zuiveren van het bloed en de lymfen.

*Yucca Intensive helpt de lever en nieren me hun zuiverende functie. De lever speelt een belangrijke rol bij Yucca Intensive, bij (huid)ontsteking en allergie bij hond, kat en andere huisdieren.huidproblemen en hoe schoner zij is, hoe beter zij haar werk kan doen. Samen voeren de lever en nieren afvalstoffen af waardoor het lichaam schoner is. Een schoner lichaam is een krachtiger lichaam en beter in staat problemen aan te pakken. Veel dieren die last van allergie voor huisstofmijt hebben zullen vaak al veel reguliere medicatie als bijvoorbeeld prednison of antibiotica hebben gehad. Yucca Intensive helpt ook om de resten van deze stoffen uit het lichaam te verwijderen. Yucca Intensive werkt dus ook reinigend. Ook richt Yucca Intensive zich krachtig op het aanpakken van ontstekingen.

De producten van http://www.dierendokter.nl zijn geheel natuurlijk, zonder kleur, geur en smaakstoffen,

zuinig in gebruik en effectief.

Aller'g Skin & Pimple D'Tox, Aller'g Free en Yucca Intensive bij allergie voor huisstofmijt bij honden en katten en andere huisdieren. De combinatie van deze producten is hieronder ook als voordeliger pakket te bestellen. Het Allergie Huidproblemen Pakket.

de 'Dierendokter'
Postbus 146
8330 AC Steenwijk
Nederland
Telefoon: 0561-441241 (telefonisch bereikbaar van 11.00 tot 13.00)
E-mailadres: info@dierendokter.nl
KvK nummer 01084763
B.T.W. nummer 025882569
http://www.dierendokter.nl/
http://www.dierendokter.nl is onderdeel van The Nature Company
Bankgegevens : NL70RABO 0304683361 t.n.v. The Nature Company

Ik hoop zo dat je hier wat mee kan en dat dit voor Maximus helpt
ik ga me rot duimen want ik wens je het niet toe zoals bij onze Broes.
Jeuk is het aller ergste

Terug naar “Dermatologie/Huidproblemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron