Pagina 1 van 6

Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:13
door zoeperzazke
Ik plaats dit topic namens een kennis van mij op een algemeen forum. Zij heeft recent een sphynx aangeschaft met een verleden. Ze is waarschijnlijk als een intensieve fokpoes gebruikt, mogelijk broodfok. Volgens de eigenaresse is het net alsof ze wat basisregeltjes nooit goed geleerd heeft, zoals drolletjes begraven in de bak. Ook knuffelen op schoot was nieuw voor haar, maar ze went er goed aan. Ze heeft overigens recent (bij de nieuwe eigenaresse!) een hcm-test gehad bij een goede kliniek en die was gelukkig negatief.

Nu poste ze dit filmpje van de kat omdat ze toch wel een heel rare houding/loopje heeft en ik vond het er heel moeizaam uitzien, maar kan er niet precies de vinger op leggen - zo'n ervaringsdeskundige ben ik nou ook weer niet. Wie van jullie kan er een mening geven over de motoriek van deze lieve dame (ze heet Momo)?


Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:19
door nonalize
Idd wel een apart loopje die in het begin van het filmpje. Als ze gaat rennen aan het eind van het filmpje vind ik nog wel meevallen, zo doet muggie ook altijd als hij wegrent (ontsnapt) maar dan gaat hij wel heel hard. Verder vind ik haar er wel goed uit zien, leuk poesje!

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:20
door Clemmetje
Weet je nog iets meer van haar, in wat voor omstandigheden ze heeft geleefd?

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:21
door manoe76
Hoi Saskia,

ze loopt inderdaad vreemd... Weet je hoe oud ze is? Het lijkt wel of ze last heeft van haar rug of zo... achterpoten zou ook nog kunnen...

Groetjes Manoe

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:22
door Marthe
Het lijkt wel alsof ze x-poten heeft aan de achterkant, haar achterpoten staan voor mijn gevoel vanaf haar knieën in een knikje naar buiten. Maar als ze er zorgen over hebben, is er eigenlijk maar 1 advies: ga naar de dierenarts! Ik heb met Miaula ook lang gedokterd omdat ik vond dat ze raar liep (en loopt, want ze doet het nog steeds). helaas ben ik nog steeds niet achter de oorzaak ervan, omdat ik op aanraden van een specialist besloten heb om geen onderzoeken van minstens 600 euro te doen.
Wel zielig als echt zoveel met haar gefokt is, maar zo te lezen krijgt ze nu een goed en fijn leven! Overigens hoeft het niet ondergraven in de bak helemaal niet te zijn dat ze geen 'basis' hebben, het kan ook nog onzekerheid zijn. Er zijn meerdere katten in huis, ze moet haar plekje misschien nog vinden en geeft haar geur af om territorium aan te geven door haar ontlasting niet onder te graven.

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:24
door Wil
Hoi Saskia
Wat fijn dat deze poes bij een gewone liefhebber terecht is gekomen .
Het lijkt of haar voeten niet recht onder haar lijfje staat ,maar schuin dat dat de reden is dat ze zo swingend loopt ik weet niet hoe je het anders moet zeggen .
Kan ze wel normaal op en van dingen afspringen ??

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:28
door belinda64
ik vind het bijna lijken op bekkeninstabiliteit....waardoor ze soort xbeentjes heeft gekregen, of wellicht mee geboren...
Blij dat ze nu mensen woont die haar goed behandelen en veel liefde geven, ze is een prachtig meisje wub_sm

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:38
door zoeperzazke
Ik dacht zelf ook aan zoiets, Belinda....

Ze is nu een jaar of 5. Voor zover ik weet kan ze wel goed springen, al heeft ze dat de laatste twee maanden bij haar nieuwe baasje ook steeds beter geleerd, arm stakkertje. Het is zeker een mooi meisje :) Een gewoon fotootje:

Afbeelding

Dierenarts zal haar zeker niet worden ontzegd, maar haar baasje twijfelde eigenlijk op grond van wat dus vandaar dat ik jullie uitnodig mee te denken :)

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:44
door Hildeke
Ik ben ook wel blij dat ze nu en rustig leven tegemoet gaat.
Ze loopt wat raar , maar als ze er geen last van heeft , anders even
raad vragen aan de dierenarts
Ze is wel heel mooi

Re: Sphynx met vreemde houding - iemand ideeën?

Geplaatst: ma 13 aug 2012, 21:47
door manoe76
Ik zou inderdaad toch even met haar naar de da gaan, dan weten ze misschien wat er is en wie weet is er wat aan te doen, of misschien iets om erger te voorkomen in de toekomst. Als er in haar gewrichten iets niet goed zit kan ze ook sneller arthrose gaan ontwikkelen en dan kan je er maar beter vroeg bij zijn.
In elk geval heel fijn dat ze nu een rustig leventje tegemoet gaat dry_sm