Pagina 1 van 1

Handige site met alle adviezen die je nodig hebt

Geplaatst: za 17 aug 2013, 23:10
door Viktor
http://www.felcandag.nl laugh_sm

Stichting FelCan

Missie

Stichting FelCan streeft kennisoverdracht na tussen instellingen, veterinaire specialisten en diersoortgericht practici en het publiek Het gaat hierbij om actuele wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op het gebied van ziekte en gezondheid, gedrag en welzijn van hond en kat.

Voor het uitdragen van verworven kennis organiseert FelCan jaarlijks een katten- en hondendag. Op deze symposia worden de laatste inzichten van de katten-en hondengeneeskunde op een toegankelijke wijze gepresenteerd voor zowel dierenartsen,paraveterinairen en gedragstherapeuten als asielhouders, fokkers en overige dierverzorgers. FelCan brengt van elk symposium een handout uit, die via de website voor een breed publiek beschikbaar wordt gesteld.

De stichting kent elk jaar de FelCan studenten Award toe voor de beste onderzoekstage naar Katten- of Hondengeneeskunde Hiermee willen wij het onderzoek naar katten- en hondengeneeskunde stimuleren.Visie

Voortdurend worden nieuwe onderzoeksresultaten verkregen bij allerlei universiteiten en onderzoeksinstellingen op de wereld. Deze worden doorgaans door specialisten op een bepaald vakgebied gevolgd, maar bereiken daarbuiten slechts een beperkt publiek. Voor ons taalgebied wordt een centrale rol vervuld bij de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht, maar ook daarbuiten, zoals in Wageningen, Lelystad, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Gent, etc. is de benodigde kennis te halen.

Voor het uitdragen van verworven kennis neemt FelCan deel aan het organiseren van katten- en hondendagen voor dierenartsen, dierenartsassistenten, fokkers en diereigenaren, en draagt zij zorg voor voorlichtingsmateriaal in de vorm van handouts van lezingen.

Momenteel wordt jaarlijks een zogenaamde katten- en een hondendag gehouden. Hier worden wetenschappelijke lezingen verzorgd en zijn informatieve stands aanwezig. Doordat FelCan bemiddelt bij het verwerven van sponsoring zijn deze inschrijvingskosten voor deelname aan de bijeenkomsten laag, zodat een groot publiek bereikt kan worden. Bovendien garandeert FelCan een hoog niveau van de sprekers en lezingen door de toekenning van studiepunten voor het bijwonen van deze (bijscholings)dagen.

Re: Handige site met alle adviezen die je nodig hebt

Geplaatst: zo 08 sep 2013, 14:30
door asielkat
NU staat er een oproepje plaveiselcelcarcinoom-patienten-gezocht

http://www.felcandag.nl/sitedata/index. ... nieuws/49-

Re: Handige site met alle adviezen die je nodig hebt

Geplaatst: zo 08 sep 2013, 19:41
door Wil
Hoi Hoi
daar moeten wel katten voor te vinden zijn ,het is iets wat je vaker hoort ,