Seminar over het interpreteren van bloed-waarden en metingen

Gebruikersavatar
asielkat
Berichten: 4025
Lid geworden op: ma 20 sep 2010, 19:14

Seminar over het interpreteren van bloed-waarden en metingen

Berichtdoor asielkat » di 08 okt 2013, 22:22

Seminar over het interpreteren van bloed-waarden en metingen”
met Dr. Ing. Peter J. Voshol op zaterdag 7 december 2013”Dr. Ing. Peter J. Voshol (14 Februari 1969) is een biochemische, fysiologische wetenschapper aan de Universiteit van Cambridge, Engeland met meer dan 17 jaar ervaring in integratieve medische fysiologie. Zijn interesse en expertise ligt op het gebied van lichaamsglucose- en vetmetabolisme binnen de pathofysiologie van obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen en heeft gewerkt aan de Universiteit van Leiden en Harvard Medical School, Boston, USA. Peter heeft meer dan 90 artikelen gepubliceerd in hoog aanstaande wetenschappelijke bladen en is op dit moment Director of Disease Model Core, Institute of Metabolic Science, Addenbrooke’s Hospital, Cambridge, UK. Klik hier voor meer informatie over Peter J. Voshol.“Nieuw (in)zicht op bloed-onderzoek”

“is meten werkelijk weten?”

Het seminar zal twee onderwerpen zal aansnijden:

1. Diagnose: Hoe relevant zijn onze metingen?

Binnen dit onderwerp probeert Peter een bewustwording te creëren over wat een meting, in de brede zin van het woord, betekent en inhoudt. Wat zegt de waarde die uit een meting van bloedwaarden komt? Is deze waarde correct, en zo ja, voor hoe lang? Maakt het uit of ik vandaag, morgen,‘s ochtends, ‘s middags, zomers of 's winters deze meting uitvoer? Geeft dat dezelfde waarde en/of dezelfde interpretatie/diagnose? Heeft voeding invloed op de uitkomst van de meting van bloedwaarden, op korte termijn c.q. lange termijn? Met voorbeelden van dag en nacht ritmes, seizoens- en andere verschillen hoopt Peter uw blik te verruimen en u een handvat te geven om wat breder naar resultaten van onderzoeken en metingen te kijken. Een praktisch handvat voor interpretatie, diagnose en mogelijk aanpak?

Vervolgens zullen in het tweede deel van het programma deze inzichten verder vertaald worden naar de praktijk door dit aan de hand van het CardioMetabole syndroom verder uit te diepen.

2. Fysiologie en het CardioMetabole Syndroom: What do we know?

Dit onderwerp is veel meer gericht op de achtergrond van het CardioMetabole Syndroom. Wat betekenen termen als insuline resistentie en is dit gelijk voor elk orgaan? Welk orgaan is het eerst en welke het meest aangedaan in het ontstaan van het CardioMetabole Syndroom cq Obesitas/Type 2 Diabetes. Is er 1 oorzaak en dus ook 1 oplossing voor deze ziekte/diagnose? Peter hoopt uw basis kennis van glucose en vet metabolisme te verruimen of te verrijken met inzichten in de (patho)fysiologie van het CardioMetabole Syndroom en hij hoopt daarbij een bijdrage te kunnen leveren in de ondersteuning van behandeling. De algemene kennis betreffende dit onderwerp is niet dier-species afhankelijk. Dus behandeling en preventie in onze diersoort als mens is net zo relevant voor andere diersoorten en vice versa.

Peter houdt van open en interactieve sessies en wil graag dat vragen direct gesteld kunnen worden om de interactie zo actief mogelijk te houden.

De kosten voor deelname bedragen € 135,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief handouts, lekkere broodjes lunch en onbeperkt gebruik van koffie/thee faciliteiten. Bij inschrijving voor 20 oktober 2013, ontvangt u 10,- euro korting. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar: vol = vol. Het seminar wordt georganiseerd in de cursusruimte van Den Hoek Bisschopsweg 2, 3732 HW De Bilt, Nederland. Het seminar begint om 10.00 uur en duurt t/m 16.30 uur.

Accreditaties bij de diverse beroepsverenigingen zijn in aanvraag.

Bezoek onze website voor meer informatie en online inschrijving of neem rechtstreeks contact op met Claudia de Gooijer-Kant, coördinator per e-mail (info@healthcare-academy.nl) of telefonisch (+31 0)633688491.--------------------------------------------------------------------------------

image Een greep uit ons overige opleidingsaanbod:
22 november Praktische veterinaire neuraaltherapie met Eric Laarakker
7 december Seminar over het interpreteren van bloed-waarden en metingen "Nieuw (in)zicht op bloed-onderzoek, is meten werkelijk weten?" Met Dr. Ing. Peter J. Voshol
13 december, nascholing manuele therapieën gezelschapsdieren, “de indirecte methode” met Ad Warmerdam
voorjaar 2014, geplande start van Connectie-cursus
voorjaar/zomer 2014 geplande start van Lecher-antenne cursus
voorjaar 2014, geplande start van nieuwe opleiding Advanced animal physiotherapy course, Working with Meridians
zomer 2014 Westerse fytotherapie, 6-daagse zomercursus
najaar 2014 Traditional Chinese Veterinary Medicine Herbal Course
De eerstvolgende IVAS approved TCVM acupuncture course start in 2015
Bezoek onze website voor meer informatie, volledig cursusaanbod en online aanmelding: www.healthcare-academy.nl

Of neem rechtstreeks contact op met Claudia de Gooijer-Kant (coördinator) via: T. (+31 0)6-33688491 of onderstaande contact-gegevens:Healthcare-Academy Den Hoek
Bisschopsweg 2
3732HW De Bilt
Nederland
T: +31 (0)633688491
E: info@healthcare-academy.nl
W: www.healthcare-academy.nl

Terug naar “Gezondheid Overig”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron