Pagina 1 van 3

De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: do 14 aug 2014, 12:31
door peggy72
Omdat ik prive nogal wat mailtjes krijg over de middeltjes die wij hier gebruiken nog maar eens de belangrijkste op een rijtje.
We gebruiken hier dagenlijks standaard in het drinkwater Arsenicum album, Duo kruidenelixer en propolis.

Arsenicum Album C30 granule

Hieronder een stukje van de website van Homeo Natura:
Antibiotica werken niet bij een virusinfectie. Het is heel mooi dat er een homeopathisch middel bestaat dat wel een antivirale werking heeft.
Denk daarbij bij de mens aan diverse griepvirussen, bij dieren aan alle mogelijke virussen van de luchtwegen of andere. Het middel
arsenicum album C30 of 30K werkt bij alle diersoorten (en de mens) als antiviraal middel.

Voor onderstaande doseringen wordt uitgegaan van granulen, dat zijn de iets grotere korrels van het
homeopathische middel arsenicum album. Kenmerkend voor het homeopathische geneesmiddelenbeeld van arsenicum album zijn een deel van de volgende symptomen: ernstige onrust en angst, dorst, jeukende en brandende huid, periodiciteit van alle klachten, zwakte,
verergering om middernacht en in rust, verbetering door warmte. Droge hoest en kortademigheid als men gaat liggen, diffuse diarree. Ingeval van braken: drinkt de patiënt een beetje water, dan wordt dat korte tijd later (als het is opgewarmd in het lichaam) weer uitgebraakt.

Preventief gebruik:

Honden, katten, paarden, geiten, schapen, koeien etc. (en ook mensen): 2-3x per week 1-2 granulen (korrels) per dier (of mens) ingeven. Rechtstreeks ingeven (bij de mens opzuigen) of door iets eetbaars mengen. Bij koppel-behandeling kunnen de granulen worden opgelost in lauwwarm water en dan worden verdeeld over de drinkbakken. Neem in dat geval een hoeveelheid water die
in ongeveer 1-1,5 dag opgaat, zodat zo min mogelijk van het middel verloren gaat. Alle soorten gevogelte en knaagdieren (groot of klein): 2-3x per week 1/2 granule
(korrel) per dier nemen (1/2 granule rekenen we bij koppelbehandeling). Bij dieren die alleen in een hok zitten 1 granule rekenen). De granulen mogen door het drinkwater. Neem ook hier een hoeveelheid drinkwater die in ongeveer 1-1,5 dag wordt opgedronkenPropoplis (Fortipur plus)

Dit geven we vooral bij huidklachten, exceem… en versterkt het imuumsysteem. Daarnaast werkt het tegen schimmel en geneest het wondjes snel. We gebruiken daarvoor een versie voor duiven. Dit is namelijk smaakvoller voor de katten.
Onze hond Milo kan niet zonder propolis. Hij heeft een erg dunne vacht tot bijna kaal. Als hij dit gewoon dagenlijks door zijn drinkwater krijgt dan heeft hij een mooie dichte vacht.
Dit is super zuinig in het gebruik en je geeft het ook door het drinkwater.


Duo kruidenelixer

Dit middel gebruiken we eingelijk al zo lang we katten opvangen. Het is een mix van allemaal kruiden en mineralen. Helpt goed voor de algehele verzorging van de katten en honden. Het reinigt het lichaam en is goed voor de darmflora.
Is super zuinig in gebruik je doet het door het drinkwater

Overige middeltjes als het kwaad al geschied is

We gebruiken hier eigenlijk hoofdzakelijk homeopathische middeltjes. We hebben van de homeopaat een lijst met welke middelen helpen bij welke problemen.
Maar gelukkig hebben we deze bijna niet nodig.
Engystol
Dit werkt vooral weerstand verhogend en wordt ook gegeven bij dieren die al ziek zijn om de weerstand te verhogen. Voorheen gaven wij dit standaard nu alleen nog maar bij de seizoenswisseling.


Spartix brieftaben

Dit werkt perfect bij diaree vooral veroorzaakt door giardia. Grote voordeel van dit middel is dat je het maar 1 malig hoeft te geven. Bij hetgeen je bij de dierenarts krijgt moet je minimaal 10 dagen geven en dit is voor de meeste een drama….

Flumin (niesziekte)

Voor ons blijft dit echt een wondermiddeltje. Helpt niet als het al chronisch is geworden.
De dosering van Ailing VSM ligt te hoog een halve capsule per dag volstaat prima. De meeste katten vinden het smerig….maar je hebt met 2 dagen echt resultaat. En met een week zijn ze helemaal van de klachten af.

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: do 14 aug 2014, 18:46
door Wil
Hoi Peggy
Je bent een engel ;)) super dat je het op een rijtje gezet hebt ,,
Ga het kopieren en opslaan ,bedankt dry_sm

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: do 14 aug 2014, 21:46
door Clemmetje
Super Peggy.
Bedankt voor het delen. dry_sm

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: do 14 aug 2014, 22:00
door marisser
Peggy hier hebben we veel aan op het forum echt super dat je het nu hier neer zet..

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: do 14 aug 2014, 23:22
door Yaella
Top Peggy! Je bent al een reddende engel geweest voor velen op het forum die je met het delen van jou ervaringen qua natuurlijke middelen als ook medicatie op weg hebt geholpen. Ook ik heb het gekopieerd. Kan altijd van pas komen dus super!

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: vr 15 aug 2014, 13:11
door jsphynx
Hey Peggy wat leuk om te lezen, wij gebruiken het kruidenelixer ook voor de honden. Ooit eens aangeraden gekregen van een dierentolk, ik dacht mwah jaja zal wel maar goed heb toch een fles gekocht je weet maar nooit ohmy_sm en moet zeggen ben er echt heel tevreden over. Onze boys glimmen als een spiegeltje en we krijgen daar vaak opmerkingen over, ben ooit eens een maand gestopt en ze werden duidelijk doffer. Heb er nooit over nagedacht om het aan de katten te geven en door het drinkwater te doen.

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: vr 15 aug 2014, 19:27
door Wil
Hoi Mar
wat super om te horen dat het bij jou kanjers do duidelijk te merken is ,Heb het net ook besteld voor de honden en de katten ,voor degene die het ook willen bestellen ,
hier een adres

http://www.duokruidenelixer.nl/index.ph ... nfirmation

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: vr 15 aug 2014, 20:17
door peggy72
Ik vindt dat duo kruidenelixer echt super spul..... in de opvang wordt het heel veel gebruikt. En je hondjes worden er inderdaad glimwormen van.

Het helpt niet tegen schimmels en bacterieen maar daar zijn weer de andere middeltjes voor maar gewoon voor de vacht, de ogen....de lichamelijke gesteldheid is het echt een aanrader.

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: vr 15 aug 2014, 20:25
door Wil
Peggy de enige die hier dan gaan glimmen zijn Face en Yip ;)

Re: De middeltjes die wij thuis gebruiken

Geplaatst: za 16 aug 2014, 12:31
door peggy72
Wacht maar af Wil, ook nakies kunnen glimmen ohmy_sm