heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Omdat wij een open en vrij forum zijn en respect hebben voor ieders mening ... is speciaal dit subforum opgericht voor de mensen die het nut niet inzien van het HCM-testen.
Veel plezier ... heb respect voor ieders mening en blijf beleeft.

cobie
Berichten: 23
Lid geworden op: di 13 apr 2010, 00:34

heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor cobie » di 13 apr 2010, 23:09

Wil even een topic verder gaan. Heb mijn mening gezegt. Zal het hier nog even uit printen.

Re: 50% van de sphynen HCM positief?? Waar of Niet Waar
Hallo,
Hoe is het mogelijk dat er 50% van de sphynxen HCM hebben. Heb vaak mee gelezen hier en ben ook een tijdtje doods benauwd geweest voor deze HCM. Ben er zo achter gekomen dat heel dat testen nergens op slaat. Heb ook getest en heeft toch geen nut want mijn arts is niet de goeie . Na jaren fokken met de sphynx ben ik er achter gekomen dat het allemaal onzin is. Hoe ben ik er achter? Om goed om me heen te kijken en wat er in de sphynx wereld gebeurt. Over geteste poesje die zwanger zijn en HCM pos. getest zijn. Baarmoeder en alle kittens worden verwijderd zonder na te denken dat deze kleintjes helemaal geen HCM hoeven te hebben. Toch??? Of zie ik het fout zoals al die andere fokkers die geprobeert hebben hier te reageren. er komen hier mensen die inderdaad te maken hebben gehad met HCM en terecht hier vinden ze erkenning. Wat ik bedoel met echte HCM dat zijn de dieren die dood ziek zijn die waren echt. Dit is vergeleken bij deze topic 50% helemaal niks. Ik geloof dat de testen een valse HCM wereld geven. Dat er dieren worden bestempelt die nooit ziek zullen zijn. Dat er medicatie aan dieren worden gegeven die zo zwaar zijn dat ze vanzelf wel ziek worden. Ik zie bij mij zelf geen een kitten of poes die dood gaat....of zelfs ziek is geworden van HCM. Ook bij de mensen die ik ken uit de sphynx en devon rex wereld die al meer dan 30 jaar fokken maar een enkel geval voor is gekomen. Weet nu al dat dit word bestempelt als onwaarheden. Maar dat maakt me niet uit heb echt het gevoel eens een keer te moeten reageren om ta laten weten wat een onzin hier vertelt word.

Denk nou eens goed na......het is nu al 50% ..... ben al een tijdje niet op dit forum geweest werd er heel onrustig van. Het fokken is op deze manier niet leuk meer. Zo word het fokken door het slijk gehaalt. Mensen die met heel hun hart fokken en er alles aan doen maar niet met dit gehersen spoelde clubje mee gaan worden al brood fokkers weg gezet......Word gezegt je mag je mening geven!!!! weet nu al dat mijn mening echt niet gerespecteerd word. Maar wat ik nu hier neer schijf meen ik met heel mijn hart. Mijn gastenboek staat vol met komplimentjes van kitten kopers. Dus wil toch wel zeggen dat ik er alles aan doe om mijn dieren en kittenkopers zo goed mogelijk te verenigen. Dus zet me niet weg als brood fokker of weet ik veel welke namen al hier over het forum zijn gegaan.

Ik zie om mij heen geen kittens die dood neer vallen. Heb het in deze jaren nog niet een keer gehoort of gezien ook niet bij mij zelf. Waar ik het wel zie en heel erg veel is hier op het forum. Ik begijp het echt niet. Jullie maken van het fokken me die leuke sphynxjes en het plezier wat je er van kunt hebben helemaal kapot. Jullie maken kitten kopers bang met een groot gevaar die ik niet om mij heen zie en ook niet bij mij zelf. 50% mensen word wakker!!!!! Zo ver is het al dat verkondigt word dat 50% HCM heeft!!!!. Als dit echt zo was dan vielen om ons heen veel kittens dood of werden dood ziek. Dat zou je zelfs nog op het nieuws zien of in hart van nederland. weet dat jullie mij mening niet delen. Maar gooi al die fokkers die het niet met jullie eens zijn de woorden geldkloppers of broodfokkers toe. Weet een veel beter doel waar je je energie in kunt stoppen. en waar echt veel kittens onder lijden waar eens duidelijkheid in moet komen het enten en niesziekte. Dat is een groot probleem niet alleen in onze katten werereld maar onder alle dieren die geënt worden.

Dat is iets wat veel voorkomt. HCM geloof ik niet in. Het is er wel maar in veel minder maten dan hier word gezegt. en heb je het dan is dat zeker erg het kan niet genezen worden. Maar al die dieren die nu weg gezet worden als HCM katjes geloof ik niet in. Heb genoeg hier gezien. deze discusie is overal ook in andere delen van de wereld. En ik zie het niet om me heen. Heb goed rond gekeken zou dat wel zijn dan ben ik het helemaal met jullie eens. Maar naar mijn mening is het allemaal onzin.

Zal nu wel vanalles over mij heen krijgen. Je mag hier je menig geven en dat doe ik ook met een eerlijk hart en geweten.

EN OP EEN ANDERE TOPIC HEB IK DIT GEZEGT.
Hallo
Ben cobie heb gereageerd in de topic 50% heeft HCM. ga daar maar even lezen daar kun je zien hoe ik over heel dit HCM gedoe denk.
Dit vind ik nou echt onvoorstelbaar. Er word zo veel gezegt maar het word niet nagekomen. Geef een paar voorbeelden die ik de afgelopen jaren voor bij heb zien gaan.

Kreten als je hoeft je niet te schamen voor HCM.
Het enige wat wij willen is de hcm katjes er uit halen.

Dit gebeurt dus helemaal niet want als iemand een poesje heeft die pos. getest is dan word er gekeken naar de ouders. Als deze ouders verschillende testen hebben gehad en nog steeds neg. zijn worden ze bestempelt als HCM. Ik begrijp dit echt niet.....hoe mensen door het slijk worden gehaalt terwijl ze gewoon testen. Mooi voor beeld toch de vader van bill. Bil is een bekende bij veel fokkers en heeft al heel wat gezonden kittens gebracht. Er zijn er ook al die goed uit de testen zijn gekomen. En nu toch verschijnt hij op het forum. alle testen staan op de data......toch?????? En dan ook nog met een mooi verhaal er achter.....zo veel keer neg. en dan weer pos. en neg is zijn vader getest.. Hoe vaak moet dit nog gebeuren????? Sta dan even stil bij deze uitspraak die ik zo vaak heb gezien ook. We willen de HCM katjes er uit halen. Ik ben echt een tegenstander van al deze onzin. Vind het onvoorstelbaar dat je zo hard willig door kunt gaan. Zo veel testen die dan weer wel pos. zijn en dan weer niet. Dan krijgen we het volgende. Het ligt aan de gene die test. pffffff word hier echt moe van dat er mensen zijn die niet gestudeerd hebben en dit beweren.

Als je niet op dit forum komt dan heb je er geen last van. Mensen vragen geen eens naar testen en zelfs zat fokkers die genoeg hebben van al deze onzin. Maar jammer genoeg kom je het toch nog tegen. Op b.v marktplaats waar een onzinnige mail weg word gezet met alle nadelen van een sphynx. Alsof alle fokkers net doen alsof een sphynx niet afgeeft en vuil word. Vraag me af WAAROM moet dit op marktplaats waar zijn we mee bezig. Het hele sphynx HCM gebeuren maakt veel meer kapot dan er werkelijk katjes aan HCM lijden. Ik geloof dus helemaal niet in al die aantallen die bestempelt worden door een test die aan alle kanten niet deugt. Een test die helemaal niks kan zeggen. Een test die helemaal niets kan bewijzen. Het bewijs heb je pas als je dier ziek is. Ik ben ook bang en vind het heel erg dat een dier die niet ziek is een stempel krijgt HCM en ondanks dat hij niet ziek is mediactie krijgt die heel slecht voor hem zijn. Denk misschien zelfs dat daar dieren bij zijn die ziek worden van deze slecht medicatie. Dit gaat in ieder geval nergens over. En klap op de vuurpijl.....is toch wel de topic 50% sphynxen hebben HCM.

Begrijp ook niet waarom bill nu de dupe is. Heb namelijk ook kittens van hem gehad en nu een nestje van zijn zoon Einstein die dus ook getest is en neg. Ik schaam me als sphynx fokker dit kan niet zo door gaan. Zou het zeer op prijs stellen deze praktijken hier te bevechten en niet op markt plaats waar mensen komen die een leuk kitten zoeken. Als ik die advertentie zie staan ....vind het vreselijk ik walg er van. Er zijn zo veel goede fokkers
die er alles aan doen wat zij goed vinden voor hun ras. Heel dit HCM gedoe zijn ook al in andere rassen geweest en gelukkig is het bij veel rassen minder geworden. Vraag me af hoelang dit nog gaat duren bij ons geliefd ras de sphynx. De devon rex heeft net zo goed als een sphynx HCM krijgen elk ras en ook bij honden. Gelukkig hebben we bij de devon geen last van deze toestanden en je hoort er ook niets over. Nogmaals ik ben tegen deze testen het maakt het ras kapot en brengt alleen maar tweestrijd tussen. En ik kom HCM niet tegen. Alleen hier op het forum komt het veel voor. Dus houd a.ub op om te waarschuwen voor al die slecht fokkers die het niet eens zijn met hier......en dat zijn er naar mijn mening heel veel meer dan die hier zitten.

hoe kun je deze ellende vergelijken met een potje voetballen??


EN DAN KRIJG JE DIT
Kijk ... dreigementen gaan uiten tegenover mensen die het WEL goed menen met het Sphynxenras ...en die wel testen en die wel de mensen willen verwittigen dat er HCM in de lijnen zitten en kunnen aangetoond worden door ingestuurde testen ... gaat mij een brug te ver ...

DANK U voor het tonen van je ware aard ... dat je dit openlijk zwart op wit wilt posten ... zodat toekomstige kittenkopers het ook duidelijk weten ...

En laat nu net zo'n dreigementen de voedingsbodem wezen om ons nog meer in te zetten voor het HCM-testen en de mensen (toekomstige fokkers en/of liefhebbers) ervan te verwittigen dat HCM één van de belangrijke factoren vormt voor het fokken/aankopen van een sphynx .... en we zullen hiervoor elk mogelijk media gebruiken die voorhanden is ... en waarvan het SRB forum al een mooi voorbeeld is

cobie
Berichten: 23
Lid geworden op: di 13 apr 2010, 00:34

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor cobie » di 13 apr 2010, 23:18

Dus dit was mijn mening. Ben ik nu aan het dreigen. Nee ik zet mijn gevoelens op papier hoe ik tegen deze toestand aan kijk. Dit zie je vaker als mensen een andere mening hebben. Dus wil ik toch graag weten waar ik ben door geschoten.

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor Anunaki » di 13 apr 2010, 23:33

Wil even een topic verder gaan. Heb mijn mening gezegt. Zal het hier nog even uit printen.

Re: 50% van de sphynen HCM positief?? Waar of Niet Waar
Hallo,
Hoe is het mogelijk dat er 50% van de sphynxen HCM hebben. Heb vaak mee gelezen hier en ben ook een tijdtje doods benauwd geweest voor deze HCM. Ben er zo achter gekomen dat heel dat testen nergens op slaat. Heb ook getest en heeft toch geen nut want mijn arts is niet de goeie . Na jaren fokken met de sphynx ben ik er achter gekomen dat het allemaal onzin is. Hoe ben ik er achter? Om goed om me heen te kijken en wat er in de sphynx wereld gebeurt. Over geteste poesje die zwanger zijn en HCM pos. getest zijn. Baarmoeder en alle kittens worden verwijderd zonder na te denken dat deze kleintjes helemaal geen HCM hoeven te hebben. Toch??? Of zie ik het fout zoals al die andere fokkers die geprobeert hebben hier te reageren. er komen hier mensen die inderdaad te maken hebben gehad met HCM en terecht hier vinden ze erkenning. Wat ik bedoel met echte HCM dat zijn de dieren die dood ziek zijn die waren echt. Dit is vergeleken bij deze topic 50% helemaal niks. Ik geloof dat de testen een valse HCM wereld geven. Dat er dieren worden bestempelt die nooit ziek zullen zijn. Dat er medicatie aan dieren worden gegeven die zo zwaar zijn dat ze vanzelf wel ziek worden. Ik zie bij mij zelf geen een kitten of poes die dood gaat....of zelfs ziek is geworden van HCM. Ook bij de mensen die ik ken uit de sphynx en devon rex wereld die al meer dan 30 jaar fokken maar een enkel geval voor is gekomen. Weet nu al dat dit word bestempelt als onwaarheden. Maar dat maakt me niet uit heb echt het gevoel eens een keer te moeten reageren om ta laten weten wat een onzin hier vertelt word.

Denk nou eens goed na......het is nu al 50% ..... ben al een tijdje niet op dit forum geweest werd er heel onrustig van. Het fokken is op deze manier niet leuk meer. Zo word het fokken door het slijk gehaalt. Mensen die met heel hun hart fokken en er alles aan doen maar niet met dit gehersen spoelde clubje mee gaan worden al brood fokkers weg gezet......Word gezegt je mag je mening geven!!!! weet nu al dat mijn mening echt niet gerespecteerd word. Maar wat ik nu hier neer schijf meen ik met heel mijn hart. Mijn gastenboek staat vol met komplimentjes van kitten kopers. Dus wil toch wel zeggen dat ik er alles aan doe om mijn dieren en kittenkopers zo goed mogelijk te verenigen. Dus zet me niet weg als brood fokker of weet ik veel welke namen al hier over het forum zijn gegaan.

Ik zie om mij heen geen kittens die dood neer vallen. Heb het in deze jaren nog niet een keer gehoort of gezien ook niet bij mij zelf. Waar ik het wel zie en heel erg veel is hier op het forum. Ik begijp het echt niet. Jullie maken van het fokken me die leuke sphynxjes en het plezier wat je er van kunt hebben helemaal kapot. Jullie maken kitten kopers bang met een groot gevaar die ik niet om mij heen zie en ook niet bij mij zelf. 50% mensen word wakker!!!!! Zo ver is het al dat verkondigt word dat 50% HCM heeft!!!!. Als dit echt zo was dan vielen om ons heen veel kittens dood of werden dood ziek. Dat zou je zelfs nog op het nieuws zien of in hart van nederland. weet dat jullie mij mening niet delen. Maar gooi al die fokkers die het niet met jullie eens zijn de woorden geldkloppers of broodfokkers toe. Weet een veel beter doel waar je je energie in kunt stoppen. en waar echt veel kittens onder lijden waar eens duidelijkheid in moet komen het enten en niesziekte. Dat is een groot probleem niet alleen in onze katten werereld maar onder alle dieren die geënt worden.

Dat is iets wat veel voorkomt. HCM geloof ik niet in. Het is er wel maar in veel minder maten dan hier word gezegt. en heb je het dan is dat zeker erg het kan niet genezen worden. Maar al die dieren die nu weg gezet worden als HCM katjes geloof ik niet in. Heb genoeg hier gezien. deze discusie is overal ook in andere delen van de wereld. En ik zie het niet om me heen. Heb goed rond gekeken zou dat wel zijn dan ben ik het helemaal met jullie eens. Maar naar mijn mening is het allemaal onzin.

Zal nu wel vanalles over mij heen krijgen. Je mag hier je menig geven en dat doe ik ook met een eerlijk hart en geweten.

EN OP EEN ANDERE TOPIC HEB IK DIT GEZEGT.
Hallo
Ben cobie heb gereageerd in de topic 50% heeft HCM. ga daar maar even lezen daar kun je zien hoe ik over heel dit HCM gedoe denk.
Dit vind ik nou echt onvoorstelbaar. Er word zo veel gezegt maar het word niet nagekomen. Geef een paar voorbeelden die ik de afgelopen jaren voor bij heb zien gaan.

Kreten als je hoeft je niet te schamen voor HCM.
Het enige wat wij willen is de hcm katjes er uit halen.

Dit gebeurt dus helemaal niet want als iemand een poesje heeft die pos. getest is dan word er gekeken naar de ouders. Als deze ouders verschillende testen hebben gehad en nog steeds neg. zijn worden ze bestempelt als HCM. Ik begrijp dit echt niet.....hoe mensen door het slijk worden gehaalt terwijl ze gewoon testen. Mooi voor beeld toch de vader van bill. Bil is een bekende bij veel fokkers en heeft al heel wat gezonden kittens gebracht. Er zijn er ook al die goed uit de testen zijn gekomen. En nu toch verschijnt hij op het forum. alle testen staan op de data......toch?????? En dan ook nog met een mooi verhaal er achter.....zo veel keer neg. en dan weer pos. en neg is zijn vader getest.. Hoe vaak moet dit nog gebeuren????? Sta dan even stil bij deze uitspraak die ik zo vaak heb gezien ook. We willen de HCM katjes er uit halen. Ik ben echt een tegenstander van al deze onzin. Vind het onvoorstelbaar dat je zo hard willig door kunt gaan. Zo veel testen die dan weer wel pos. zijn en dan weer niet. Dan krijgen we het volgende. Het ligt aan de gene die test. pffffff word hier echt moe van dat er mensen zijn die niet gestudeerd hebben en dit beweren.

Als je niet op dit forum komt dan heb je er geen last van. Mensen vragen geen eens naar testen en zelfs zat fokkers die genoeg hebben van al deze onzin. Maar jammer genoeg kom je het toch nog tegen. Op b.v marktplaats waar een onzinnige mail weg word gezet met alle nadelen van een sphynx. Alsof alle fokkers net doen alsof een sphynx niet afgeeft en vuil word. Vraag me af WAAROM moet dit op marktplaats waar zijn we mee bezig. Het hele sphynx HCM gebeuren maakt veel meer kapot dan er werkelijk katjes aan HCM lijden. Ik geloof dus helemaal niet in al die aantallen die bestempelt worden door een test die aan alle kanten niet deugt. Een test die helemaal niks kan zeggen. Een test die helemaal niets kan bewijzen. Het bewijs heb je pas als je dier ziek is. Ik ben ook bang en vind het heel erg dat een dier die niet ziek is een stempel krijgt HCM en ondanks dat hij niet ziek is mediactie krijgt die heel slecht voor hem zijn. Denk misschien zelfs dat daar dieren bij zijn die ziek worden van deze slecht medicatie. Dit gaat in ieder geval nergens over. En klap op de vuurpijl.....is toch wel de topic 50% sphynxen hebben HCM.

Begrijp ook niet waarom bill nu de dupe is. Heb namelijk ook kittens van hem gehad en nu een nestje van zijn zoon Einstein die dus ook getest is en neg. Ik schaam me als sphynx fokker dit kan niet zo door gaan. Zou het zeer op prijs stellen deze praktijken hier te bevechten en niet op markt plaats waar mensen komen die een leuk kitten zoeken. Als ik die advertentie zie staan ....vind het vreselijk ik walg er van. Er zijn zo veel goede fokkers
die er alles aan doen wat zij goed vinden voor hun ras. Heel dit HCM gedoe zijn ook al in andere rassen geweest en gelukkig is het bij veel rassen minder geworden. Vraag me af hoelang dit nog gaat duren bij ons geliefd ras de sphynx. De devon rex heeft net zo goed als een sphynx HCM krijgen elk ras en ook bij honden. Gelukkig hebben we bij de devon geen last van deze toestanden en je hoort er ook niets over. Nogmaals ik ben tegen deze testen het maakt het ras kapot en brengt alleen maar tweestrijd tussen. En ik kom HCM niet tegen. Alleen hier op het forum komt het veel voor. Dus houd a.ub op om te waarschuwen voor al die slecht fokkers die het niet eens zijn met hier......en dat zijn er naar mijn mening heel veel meer dan die hier zitten.

hoe kun je deze ellende vergelijken met een potje voetballen??


EN DAN KRIJG JE DIT
Kijk ... dreigementen gaan uiten tegenover mensen die het WEL goed menen met het Sphynxenras ...en die wel testen en die wel de mensen willen verwittigen dat er HCM in de lijnen zitten en kunnen aangetoond worden door ingestuurde testen ... gaat mij een brug te ver ...

DANK U voor het tonen van je ware aard ... dat je dit openlijk zwart op wit wilt posten ... zodat toekomstige kittenkopers het ook duidelijk weten ...

En laat nu net zo'n dreigementen de voedingsbodem wezen om ons nog meer in te zetten voor het HCM-testen en de mensen (toekomstige fokkers en/of liefhebbers) ervan te verwittigen dat HCM één van de belangrijke factoren vormt voor het fokken/aankopen van een sphynx .... en we zullen hiervoor elk mogelijk media gebruiken die voorhanden is ... en waarvan het SRB forum al een mooi voorbeeld is
Ik vind het wel te begrijpen dat het nogal wat wrevel kan opwekken, vooral het stukje gehersenspoeld, ik denk dat alle mensen die hier lezen en posten wel degelijk over een eigen wil beschikken ... en tja waar je door bent geschoten, ik denk dat dat door iedereen op een andere manier ervaren wordt!
Ik denk dat het punt nu wel duidelijk is, jij gelooft niet in het nut van testen, een aantal onder ons van wel..... wij gaan jou (jullie) niet kunnen overtuigen en jullie ons (diegenen die zich sterk maken om wel te testen) ook niet.

In één ding heb je groot gelijk ... als het zo verder gaat, gaat het ras op langere termijn wel kapot!

Maar bedankt voor je bijdrage.
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding

Kitty

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor Kitty » wo 14 apr 2010, 00:44

Ik ben nu een paar dagen lid,maar sjee ik lees mijn ogen uit hier.
Ik kom voor info omdat het ras mij aanspreekt,maar wat een gedoe hier.
Iedereen met een eigen mening moet kunnen,en ik als as kittenkoper vond/vind het stukje van Cobie
juist een stuk geschreven uit het hart,en naar haar gevoel.Sorry hoor maar dan zo'n reactie
(even gekopieerd)EN DAN KRIJG JE DIT
Kijk ... dreigementen gaan uiten tegenover mensen die het WEL goed menen met het Sphynxenras ...en die wel testen en die wel de mensen willen verwittigen dat er HCM in de lijnen zitten en kunnen aangetoond worden door ingestuurde testen ... gaat mij een brug te ver ...

DANK U voor het tonen van je ware aard ... dat je dit openlijk zwart op wit wilt posten ... zodat toekomstige kittenkopers het ook duidelijk weten ...

En laat nu net zo'n dreigementen de voedingsbodem wezen om ons nog meer in te zetten voor het HCM-testen en de mensen (toekomstige fokkers en/of liefhebbers) ervan te verwittigen dat HCM één van de belangrijke factoren vormt voor het fokken/aankopen van een sphynx .... en we zullen hiervoor elk mogelijk media gebruiken die voorhanden is ... en waarvan het SRB forum al een mooi voorbeeld is..

Ik als nieuwkomer vind dit nogal uitspraken en ik zal gerust niet alles hebben meegekregen,maar ik vind dit respectloos en vraag me af

beseffen jullie wel dat nieuwkomers lezen via de laatste lopende berichten en tjee wat een reclame zeg voor het Ras wat iedereen hier zo mooi vind.Dit noem ik persoonlijk allemaal nogal op de man?fokker af,en ja dat maakt het voor nieuwe leden echt overzichtelijk.
Ik hou echt wel van discussie ,zelfs als nieuweling,maar dan wel met respect.Ik heb geprobeerd door een aantal dingen heen te prikken hier zoals mij was geadviseerd maar ik weet niet wat ik hier allemaal van moet vinden.Kijk waarschuwen voor HCM in dit ras (en ook andere rassen)ok,maar iemand kan daar een eigen gedachte bij hebben,ik moet eerlijk zeggen dat ik me ook wel een beetje bezorgd maak over vooral de verschillende manieren van testen,Dat heb ik dus wel van hier geleerd.In ieder geval alvast bedankt voor dat leermoment.

mies
Berichten: 32
Lid geworden op: za 12 dec 2009, 08:14

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor mies » wo 14 apr 2010, 07:04

Volgens mij zijn hier alleen mensen aktief die: verkopen met contract, sterilisatieverplichtingen bieden aan kopers, erg op de HCM zitten. (allemaal op 1 lijn dus)
Fokkers die dit niet doen (niet/anders testen, geen steril. plicht enz) staan hier eigenlijk buiten spel. Worden eigenlijk benoemd als "niet goede fokker" .
Valt mij ook op dat veel kitten geinteresseerden ook via dit forum aan een kitten komen. Die worden geadviseerd NIET via MP of wat dan ook te kopen.
Sommige fokkers doen dit in erg agresieve vorm, door dreigementen e.d. (Aan den lijve ondervonden!)
Alsof je een mellaatse bent als je niet hetzelfde doet als de "grote groep".
Twee kampen dus...

Zie ik het verkeerd???

(Ik vind overigens beslist NIET dat Coby dreigementen uit!! Dat mag echt niet zo gesteld worden!)

Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor geertje » wo 14 apr 2010, 08:07

Voor diegenen die van plan zijn om zich een sphynx aan te schaffen.
Even een vergelijk met iets totaal anders:
Je gaat een fiets kopen van 700/800 euro, je kent niets van fietsen (evenmin van sphynxen). Bij de ene winkel geloven ze niet in metaalmoeheid, en laten hier niet op testen. Bij de andere winkel wel, en laten hier wel op testen, je kent niets van metaalmoeheid (evenmin van HCM).
Als je een fiets koopt van 800 euro wil je hier uiteraard een garantie bij. Met dieren ligt dat natuurlijk iets moeilijker, maar ondanks dat ik niets ken van sphynxen of HCM neem ik dan toch maar het zekere voor het onzekere en geef mijn 800 euro uit aan een geteste kat (en zijn voorouders), waarvan ik dan toch min of meer zeker ben dat de kans op HCM een stuk lager ligt. Of ik er nu wel of niet in geloof of een kat hier ziek van kan worden of aan sterven dat doet eigenlijk niet ter zake.

En neen, ik vergelijk fietsen niet met een levend dier...ik kan mij voorstellen dat je als nieuwkomer op dit moment door de bomen het bos niet meer ziet. Ik probeer alleen maar op een zakelijke manier uit te leggen dat als je 800 euro gaat uitgeven hiertegenover wel wat mag staan en beter het zekere voor het onzekere kan nemen.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

mies
Berichten: 32
Lid geworden op: za 12 dec 2009, 08:14

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor mies » wo 14 apr 2010, 08:19

Okee, leuke vergelijking hierboven. ik heb er ook één:

Stel, je koopt een fiets. Je hebt hem uitgezocht en wil betalen en de verkoper zegt: er zijn voorwaarden
verbonden aan de aanschaf van deze fiets.
Namelijk: u mag er niet mee de stad uit, u mag hem niet buiten stallen.
Natuurlijk zegt de koper dan: "Dat maak ik zelf wel uit! Ik heb de fiets eerlijk betaald en wens geen beperkingen opgelegd te krijgen.
Ik doe met die fiets wat ik wil dus."

Uiteraard is de winkelier nu vrij om van verkoop van de fiets af te zien.

Misschien uit zijn verband getrokken, maar toch: iets aan schaffen en er verplichtingen bij krijgen!
Dat gevoel krijg ik altijd als er met een contract wordt gewerkt. Maar dat geldt niet voor iedereen: er zijn natuurlijk mensen die zich kunnen vinden in de voorwaarden/contract en dus een aankoop doen.

mies
Berichten: 32
Lid geworden op: za 12 dec 2009, 08:14

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor mies » wo 14 apr 2010, 08:19

Okee, leuke vergelijking hierboven. ik heb er ook één:

Stel, je koopt een fiets. Je hebt hem uitgezocht en wil betalen en de verkoper zegt: er zijn voorwaarden
verbonden aan de aanschaf van deze fiets.
Namelijk: u mag er niet mee de stad uit, u mag hem niet buiten stallen.
Natuurlijk zegt de koper dan: "Dat maak ik zelf wel uit! Ik heb de fiets eerlijk betaald en wens geen beperkingen opgelegd te krijgen.
Ik doe met die fiets wat ik wil dus."

Uiteraard is de winkelier nu vrij om van verkoop van de fiets af te zien.

Misschien uit zijn verband getrokken, maar toch: iets aan schaffen en er verplichtingen bij krijgen!
Dat gevoel krijg ik altijd als er met een contract wordt gewerkt. Maar dat geldt niet voor iedereen: er zijn natuurlijk mensen die zich kunnen vinden in de voorwaarden/contract en dus een aankoop doen.

Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor geertje » wo 14 apr 2010, 08:26

Ik wou dat het zelfs wettelijk vastgelegd was dat er verplichtingen waren bij het aankopen van een dier: elk jaar zijn inentingen, goede huisvesting, genoeg te eten en te drinken....

Of doel je op het laten testen op HCM, dat legt een fokker niet op...kan het wel adviseren in het belang van het verder onderzoek en evolutie in HCM.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

Gebruikersavatar
griddie
Berichten: 1142
Lid geworden op: vr 11 dec 2009, 10:39

Re: heb andere mening over HCM testen. Mag dit of mag dit niet

Berichtdoor griddie » wo 14 apr 2010, 08:30

Goedemorgen

Men gaat er van uit dat HCM autosomaal dominant vererft. Autosomaal houdt in dat het niet uitmaakt of het van de moeder of de vader komt, dominant betekent dat al één ouder dit hoeft te vererven.
Van HCM wordt gezegd dat het een variabele expressie heeft met een incomplete penetratie. Niet alle katten met HCM hebben dezelfde verschijnselen; ook is er een grote variatie in de wijze waarop HCM zich ontwikkelt. Er zijn ook katten die HCM vererven en zelf helemaal geen verschijnselen vertonen.
De leeftijd waarop bij katten HCM wordt vastgesteld zegt niets over de leeftijd waarop dit mogelijk bij het nageslacht zou kunnen voorkomen.

Testen
Er is dan ook geen 100% garantie dat een kat die middels een echo is getest op HCM dit inderdaad niet heeft of vererft. Het is een momentopname, maar de enige testmogelijkheid zolang er nog geen DNA-test is. De huidige methode biedt in ieder geval wel de mogelijkheid om die katten die positief testen uit de fok te halen.


Dit is toch hetgeen waar het om gaat de katten die positief testen uit de fok halen en daar kun je alleen achter komen door te testen.
Afbeelding


Terug naar “Waarom niet testen ?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron