Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Hier kun je al je berichten kwijt over je andere dieren.
Gebruikersavatar
shushi
Berichten: 120
Lid geworden op: do 10 jul 2014, 20:13
Locatie: Abbenes

Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor shushi » ma 18 mei 2015, 15:49

Naast onze kanjers Or & Pepp hebben wij ook nog een prachtige lieve Bullterrier, genaamd James... Zoals sommigen van jullie misschien weten kan James niet (meer) zelf plassen.

Kort & bondig...; 4 jaar geleden van de ene op andere dag begonnen met incontinentie, over gegaan in totaal niet meer plassen. Zelfs de beste artsen stonden voor een raadsel. Niemand kon het verklaren en/of een oorzaak vinden. We kregen het advies hem maar in te laten slapen. Men vermoedt dat hij ooit een epileptische aanval heeft gehad, waardoor hij het juiste signaal vanuit z'n hersenen niet meer door krijgt.
Aan onze James merkten we echter niets. En als zo'n beestje maar blijft kwispelen, kun je het niet over je hart verkrijgen om hem te laten gaan. Dat hebben we dus ook niet gedaan. Met als 'gevolg' dat we hem, sinds die tijd, om de dag katheteriseren. Alternatieve wegen hebben we ook al bewandeld (homeopathie, TTouch, etc), niets hielp!

Sinds een aantal weekjes gaat het echter minder met hem... Steeds sneller begint hij urine te verliezen (te druppelen). En zijn urine is steeds vaker troebel. Vrijdag dus even voor overleg naar de da geweest. Conclusie; meneer is ondertussen immuun voor Amoxicilline geworden (wat hij iedere dag krijgt), dus heeft zo ongeveer een chronische blaasontsteking. En vanwege het feit dat de sluitspier niet meer 'getraind' wordt, en er om de dag een katheter doorheen gaat, wordt deze dus steeds slapper (met het druppelen tot gevolg). Dit laatste zal ook nooit meer verbeteren, en ook langzaamaan maar verslechteren. Voor de blaasontsteking hebben we even een korte tijdelijke zware ab-kuur (Synulox) & voor de sluitspier een laatste 'probeersel' wat eigenlijk voor teefje wordt gebruikt (Enurace).

Die dierenarts adviseerde ons om eens goed na te denken over hoe lang we dit nog willen gaan volhouden, indien het echt verslechterd. Diep in ons hart weten we ook wel dat dit niet zo door kan gaan, als hij echt vaker gaat druppelen. De handelingen die we nu doen beperken ons al ontzettend in onze vrijheid (kunnen nooit eens een lang weekend zonder James weg, omdat niemand anders kan katheteriseren. Maar dat is een bewuste keuze geweest. Doe je gewoon voor je 'kind'!). Als hij dagelijks leeg zou moeten zou dit voor hem, èn voor ons, niet te doen zijn.

Zaterdag hebben we een kennismaking bij een pension in Vlagtwedde (250km rijden voor ons). Dit is de enige plek waar we James achter durven te laten tijdens onze zomer vakantie. Dit pension (aan huis) wordt beheerd door een stel dat voorheen een dierenartsenpraktijk samen had, dus zij kennen de handeling. Met hen willen we graag ook nog even over James z'n toekomst praten. Zij denken natuurlijk niet meer in euro's, zoals sommige dierenartsen doen, maar hebben wel de kennis.

Ik weet me geen raad meer, en kan er alleen maar verdrietig van worden. Ik besef me dat James al 4 mooie jaren 'kado' heeft gehad, omdat een ander er waarschijnlijk nooit aan begonnen was. Maar het voelt zo verschrikkelijk om er over na te moeten denken...
'...the purrrfect love!'

Gebruikersavatar
fieken
Berichten: 1201
Lid geworden op: ma 03 okt 2011, 20:14
Locatie: Aalst Belgie
Contacteer:

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor fieken » ma 18 mei 2015, 16:07

Ik kan me voorstellen dat je met je hoofd zorgen zit. Kunnen ze geen kathether inplanten? Natuurlijk als zijn urine donkerder wordt is dat niet goed natuurlijk, veel te geconcentreerd of bloed erin.
Je kan hem (als je daarvoor openstaat) een broekje aantrekken.
Ik heb een duitse dog gehad een teefje en die werd incontinent door haar sterilisatie. Ik heb ze jaren op Propalin moeten zetten en ik had daar héél goede resultaten mee. Een kennis van me net hetzelfde en haar teefje deed het er ook goed mee. Anders moet je eens vragen of hij daarmee niet geholpen zou zijn.
Als zijn sluitspier niet goed werkt kan er natuurlijk ook altijd viezigheid naar binnen kruipen ook en ontsteking geven. Drastischer is een penisamputatie maar als daarmee zijn probleem en pijn opgelost zijn....
Ben je met hem al naar een uroloog geweest?
In ieder geval sterkte met hem.

Gebruikersavatar
Marthe
Berichten: 7664
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 14:53
Contacteer:

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor Marthe » ma 18 mei 2015, 16:09

Wat een verhaal.. Ik kan me jullie verdriet heel goed voorstellen. Jullie hebben zo enorm veel voor James gedaan, iets waar niet alle baasjes toe in staat hadden kunnen én willen zijn. Het moet daarom des te moeilijker zijn om nu te constateren dat hij stiekem achteruit gaat en de situatie zoals hij nu is, niet houdbaar lijkt.
Ik wens jullie heel veel sterkte en wijsheid toe.

Gebruikersavatar
shushi
Berichten: 120
Lid geworden op: do 10 jul 2014, 20:13
Locatie: Abbenes

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor shushi » ma 18 mei 2015, 16:19

We hebben alle opties al gehad... Propalin sloeg niet bij hem aan, dus verwacht ook niet dat deze medicatie voor de sluitspier dat zal doen.
Dametje van hem maken ook al geopperd, maar dat zal geen effect hebben bij een neurologisch probleem.

We zijn bij de beste specialisten in Nederland geweest; de Wagenrenk, in Wageningen. O.a. bij Marianne Zaal (uroloog).

Zucht
'...the purrrfect love!'

Gebruikersavatar
fieken
Berichten: 1201
Lid geworden op: ma 03 okt 2011, 20:14
Locatie: Aalst Belgie
Contacteer:

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor fieken » ma 18 mei 2015, 16:59

Oei.......dat is minder. Ik zou naar hem kijken en zien hoe lang het voor hem houdbaar is. En zolang hij levensmoed heeft zou ik het hem gunnen. Maar van het moment dat het voor hem een lijden wordt zal je helaas voor hem het allerlaatste moeten doen wat je voor hem kan doen...

belinda64
Berichten: 2581
Lid geworden op: ma 18 jul 2011, 11:10

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor belinda64 » ma 18 mei 2015, 18:42

pffff, ik zou die optie van silverlinde toch eens proberen (bij Dian)....
Snap je frustratie echt heel goed hoor..wat is wijsheid...wat mag en kan je hem aandoen..
Kijk naar hem, luister naar je eigen gevoel..
Geef hem een enorme dikke knuffel van mij love3_sm
Groetjes belinda
farao Seti, heilige Mozes, keizer Maximus en Ghandi de grote
cool_sm
R.I.P. president Benjamin Obama rainbow_sm,
Napoleon de veroveraar; always in my heart but not in my house

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor Wil » ma 18 mei 2015, 19:08

Hoi Hoi
Dit zijn vreselijke dingen ,en juist aan deze dieren ga je het meeste hechten ,je bent altijd met ze bezig en veel alerter dan bij een gezonde hond ,
het is jullie zorgen kindje ,ik neem me petje voor jullie af wat jullie al allemaal voor hem gedaan hebben,

Kan me voorstellen dat dit onmenselijk zwaar is ,maar als hij altijd een blaas ontsteking heeft is vreselijk ,dat doet zo zeer ,AB slaat niet meer aan Dit is zo oneerlijk ,ja in je hoofd weet je het altijd wel ;(( maar je wil hem niet kwijt ,
James gaat denk ik zelf wel aangeven wanneer het genoeg is ,jullie houden zoveel van hem dat je dat ook ziet ,klaar ervoor ben je nooit maar er komt een moment dat jullie de beslissing wel kunnen maken ,,,

Fijn dat James bij zulke goede mensen kan komen om te logeren ,betere plek is er niet ,
Je bent dan 5 minuten bij ons vandaan helaas zijn we zaterdag druk met het feest ,als jullie James gaan brengen zijn jullie van harte welkom ,

onwijs veel sterkte meid ,,,wat je ook doet ,het is goed want je houd zo zielsveel van hem , g3
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
shushi
Berichten: 120
Lid geworden op: do 10 jul 2014, 20:13
Locatie: Abbenes

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor shushi » ma 18 mei 2015, 20:09

Het is vooral frustrerend omdat James de ene dag super vrolijk & speels is, en de andere dag ligt hij de hele dag voor pampus in z'n bench... Niet te peilen af & toe! Op z'n goede dagen breekt mijn hart bij het idee om hem te laten gaan helemaal!
Alles is natuurlijk ook veranderd sinds de komst van Jake; voordat die kleine er was had het niet zo'n issue geweest als er wat drupjes urine op de grond liggen (en je het nog niet door hebt), maar nu die kleine volop rond kruipt. Vorige week had James in z'n slaap laten lopen op de bank... Zucht!

We gaan nu sowiezo de komende 14 dagen even de nieuwe medicatie aankijken. Daarna maar verder kijken!

Ken je het pension, Wil..? Faunatuurlijk heet het. De eerste keer telefonisch contact met de vrouw gaf me zo'n vertrouwd gevoel (geloof dat we een uur aan de telefoon gehangen hebben). Mariska zei gister al dat het echt om de hoek is. Wat toevallig zeg!
'...the purrrfect love!'

Gebruikersavatar
Raaf
Berichten: 2756
Lid geworden op: zo 27 apr 2014, 14:38
Contacteer:

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor Raaf » ma 18 mei 2015, 20:57

Wat een afschuwelijk dilemma.
Ik dénk echt dat als het moment dat het niet meer houdbaar is je dat meteen weet en dat de keuze op de een of andere manier "makkelijker wordt.
James mag blij zijn met baasjes zoals jullie......alleen dat is al pure winst voor hém geweest.
Ik hoop ook écht dat jullie je niet schuldig gaan voelen mocht het anders gaan lopen.
Dat is absoluut niet nodig, nu niet maar straks ook niet.

g3
CATHOUSE-ART; EEN UNIEK PORTRET VAN JE HUIS/DIER/WILDLIFE.
http://www.cathouse-art.nl/

Gebruikersavatar
Audrey
Berichten: 3578
Lid geworden op: za 17 aug 2013, 08:33

Re: Even mijn frustratie (en verdriet) kwijt...

Berichtdoor Audrey » ma 18 mei 2015, 20:59

g3 g3
Wat moet dit moeilijk zijn.... Heel veel sterkte!!!!


Terug naar “Onze andere Huisdieren (niet katten)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron