zieke katten cattery lunara

Gebruikersavatar
debbytjuh79
Berichten: 673
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:48
Contacteer:

zieke katten cattery lunara

Berichtdoor debbytjuh79 » di 10 nov 2015, 14:37

Dit topic is een vervolg aan het topic "triest verhaal" je kan het als een openbaring zien!!!

Op 23 september 2015 kwam er via een onbekende voor mij een melding binnen bij iemand anders dat een moederpoes met kittens en nog een aantal katten in zeer slechte toestand zouden verkeren. Dit verhaal is te lezen in het volgende topic :

phpBB3/viewtopic.php?f=70&t=8842

Achteraf gezien blijkt dat dit verhaal over de zieke katten door de mede fokker Dhr van cattery Lunara zelf ( De man van de vrouw van cattery Lunara waar de katten nog verbleven ) zelf de wereld in was gebracht! vanuit een derde hand (familie-lid) hebben wij vernomen had hij dit extra gedaan had om zijn vrouw in een slecht daglicht te zetten zodat hij sterker zou staan in de scheiding en daarnaast als "vader" ook sterker zou staan als de "betere" ouder!! (alsus volgens de verklaringen uit zijn omgeving) Het sneeuwbaleffect van dat er mensen zijn gaan kijken of deze geruchten op waarheid berust waren over het welzijn van de katten heeft de meneer van cattery Lunara dus zelf op zich afgeroepen! Het liep alleen niet volgens zijn eigen uitgedachte "spelletje". Want de vrouw-mede eigenaresse van Cattery Lunara koos in dit geval in het belang van de dieren die nog ziek bij haar verbleven!

Vrouw mede eigenaresse cattery Lunara heeft in het belang van de dieren gedacht op dat moment! Zij heeft mondeling de katten overgedragen aan 1 van de 2 dames die op dat moment ter plaatste waren, de andere dame die mee was die heeft getekend voor de overdracht! Omdat de andere dame dit om prive omstandigheden niet kon doen. In overleg met de politie is dit dan ook zo gebeurd! Naar mijn weten is er toen afgesproken dat de katten eerst zouden worden opgevangen en eerst weer beter zouden worden gemaakt en dan herplaats (gecastreerd/gesterrilisseerd) zouden worden om als gezelschapsdier verder door het leven te gaan. Er is contact geweest met de dierenbescherming, en de dierenpolitie over deze dieren!

Op 23 september konden de 2 dames alle katten tijdelijk plaatsen bij een geweldige man en een vrouw in timboektoe! Die mensen hadden hun deur/huis open gezet met liefde maar hadden ook aangegeven dat ze niet de tijd hadden voor de verzorging van deze zieke dieren! Deze mensen wouden wel derden de gelegenheid geven om in hun huis de verzorging te laten doen, in de eerste instantie had de dame die niet voor de overdracht had getekend hier een oplossing voor, maar dat bleek een dag later anders te zijn!

Toen op 24 september begon het afschuwelijke avontuur pas echt!! Iedereen die er direct en indirect bij betrokken zijn geraakt hebben zelf katten, dus kunnen geen zieke dieren in huis nemen!! De katten moesten geplaatst worden en wel bij mensen zonder katten!! Gezien de ziekten die ze bij zich hadden! Met man en macht is er rond gebeld!! Door zowel de betrokken partijen als de indirecte betrokken partijen en ook compleet onwetende mensen! Voor mams en kittens werd een tijdelijk adres gevonden, en de andere 2 groten ook. Er werd een HCM echo afspraak gemaakt voor de kater op 25 september in Dordrecht. Op 24 september aan het einde van de middag hebben wij mams en kittens naar een tijdelijk top opvangadres vervoerd en Macho en Cheeta ook vervoerd en afgeleverd op het tijdelijke opvangadres. Op 25 september zijn wij met Macho naar Dordrecht geweest en daarna hebben wij hem weer afgeleverd bij het opvang adres. Gezien het opvangadres van mams met kittens ook tijdelijk was werd er gelukkig een blijvende verzorgster gevonden, deze persoon heeft veel zorgen meegemaakt om deze dieren! Een kitten met een rare vorm van lichaam en daarnaast een kitten met een hartruis die benauwd is! En dan nog de andere kittens niet te vergeten die allen last hadden van de oogjes en nies! En mama die maar bleef klungelen met nies, hoest en oogjes!

De dieren zijn allen dierenarts in en uit geweest, ontzettend triest!! 2 kittens die meer dood dan levend waren oren pikzwart (slecht onderhouden en/of verzorgd!!) mama's oogjes die maar niet wouden genezen!! De kittens hadden nies en conjuctvitis! Chlamydia!! diarree hebben ze gehad! De kittens waren allen aan de dunne kant, 1 van de kittens het "varkentje" was mager en zwak, er is gevreest voor haar leven!! Hier is ontzettend veel zorg om geweest! En nu nog is er zorg!! De grootste zorg nu is om 1 kitten die benauwd is en een hartruis heeft!!!! Dit kitten is vandaag bij Marc Dirven geweest voor een hartecho!! Er is duidelijk een hartruis er kan nu nog niet worden beoordeeld of dit HCM is!! Daarnaast klinken de longen niet goed!! Dit kitten word benauwd na fysieke activiteit!! En dan is er nog Cheeta die steeds ziek is!!

Onderling is er ontzettend veel stress en gedoe geweest om deze katten, deze hele situatie is voor iedereen die direct en indirect betrokken is/was een hel geweest!! Maar allen waren het over 1 ding eens het welzijn van de dieren staat op nr1!!

De mannelijke fokker van cattery lunara heeft voldoende gelegenheid gehad om contact op te nemen met 1 van de mensen, hij wist immers wie er direct of indirect betrokken waren! Waarom heeft hij dat niet gedaan?? Omdat dit zijn eigen sneeuwbaleffect was? omdat hij wel wist hoe ziek zijn dieren waren?? Wou hij geen dierenartskosten?? of vond hij de aandacht van "slachtofferrol" wellicht fijn?? Iedereen heeft gewacht op het moment om met de man van cattery Lunara in gesprek te gaan.... maar hij kwam niet!!! En het was aan hem om hierin iets te doen!! Gezien hij hierin in gebreke is gebleven zijn de katten nu dan ook definitief allen herplaatst in een blijvend huis! Dit is pas sinds vandaag helemaal afgerond! Wij allemaal stonden open om in gesprek te gaan met de man van cattery lunara!!! De man van cattery lunara heeft 6 weken de tijd gehad om naar zijn dieren om te kijken en/of te vragen en/of medische gegevens in het belang van het dier te verstrekken GEEN van deze dingen heeft de man van cattery Lunara gedaan! Als je toch echt van je dieren houd dan bel je op of je mailt of je gaat aan de deur!! Geen van de betrokkenen heeft ook maar iets persoonlijk van de man van cattery Lunara vernomen!!! Een simpel gesprek om tot een oplossing te komen was teveel moeite??? De man van cattery lunara kan niet net doen alsof hij het niet wist... er zijn voldoende pb's van andere mensen waaronder ook dreigementen...waaruit blijkt dat de man van cattery lunara dit dondersgoed wist!! Daarnaast is op sphynxlovers vrijwel meteen ook de waarheid geplaatst...over dit gebeuren... de man van cattery Lunara had gewoon de telefoon in handen kunnen nemen, of kunnen mailen of kunnen pb-en via facebook bijvoorbeeld!! Maar niets helemaal niets heeft deze man zelf ondernomen!!!

Nu over Macho en Cheeta dat is ook een triest verhaal! Via derden kwam het gerucht dat Macho alvleesklierproblemen zou hebben en zo neer zou kunnen vallen of onderkoeld zou kunnen raken... Het ergste is dit kwam NIET van de man van Cattery Lunara!!! (De vrouw van cattery Lunara zei hier geen weet van te hebben!) Als dit dan echt zo is en je houd van je dier dan meld je dit toch!!! dat deze man niks loslaat over de gezondheid van de dieren die in zijn bezit zijn geweest zegt ook al iets over de liefde die hij voelt voor dieren!

Aan de hand van het gerucht over de alvleesklier hebben meerdere dierenartsen het medisch dossier van Macho proberen te krijgen!! Sterkliniek kerkewijk in Veenendaal mocht geen informatie geven over deze dieren, de beste dokter Gertwim Bakker vond het ook niet nodig om in het belang van het dier te denken! Bij deze arts Gertwim Bakker staat waarschijnlijk het contact met de medefokker van cattery lunara hoger in het vaandel dan het welzijn van het dier! Of staan er mischien "gekke" dingen in de dossiers? Die niet aan het licht mogen komen? onbegrijpelijk dat als een kat wellicht medische zorg nodig heeft dit niet word verteld door zowel de dierenarts als door de vorige eigenaar!! Schandalig!! het gaat toch om de dieren en niet om de mensen erom heen?? De reden dat er zo moeilijk word gedaan over de medische gegevens is ons nu helaas wel duidelijke geworden..!!

Met Macho lijkt het nu goed te gaan!! Al hebben we geen medische gegevens over deze kater! Deze kater heeft 4 weken doxeral gehad voor de nies!! (net als alle andere katten die zijn afgestaan door de vrouw mede eigenaresse van cattery Lunara) In de eerste week had Macho regelmatig heftige niesbuien, soms had hij een paar uur geen nies maar als die eenmaal begon was het niezen niet zomaar weg!! Ook was Macho iets aan de slanke kant, maar niet zorgwekkend slank. De ontlasting was ook niet optimaal! De kattenbak die deze kater mee had gekregen vanuit cattery Lunara zag er niet uit!! Deze lekte en was aan elkaar geplakt met ducktape!!!! Zijn enigste kussentje was vies plakkerig en stonk naar Pis!! Dat was zijn ligplekje?? Schandalig dat deze kat die zoveel geld binnen heeft gebracht bij Cattery Lunara, niet meer had dan een vies stinkding om op te liggen en een lekkende kapotte kattebak!!

Met Cheeta gaat het op en af Cheeta heeft een vreemde kleur (gelig en wittig), ze braakt af en toe, soms lijkt ze weer een beetje de goede kant op te gaan en dan ineens gaat het weer slecht!! Cheeta haar gebid was slecht haar tandvlees pijnlijk rood en ontstoken!! Cheeta is geholpen aan haar mond/gebid omdat dit noodzakelijk was!! En dit probleem met haar mond is niet iets van "gisteren"!! Daarnaast heeft Cheeta last van haar buik ze word op dit moment nog vol onderzocht! Er is een groot bloedonderzoek gedaan, een echo van de buik gemaakt, een foto en een HCM onderzoek! Dit naast de operatie aan haar gebid!! Ook Cheeta is behandeld voor de nies! Ze had van de nies iets minder last dan Macho, daarnaast had Cheeta wat meer last van haar oogjes!!
Over Cheeta en haar medische geschiedenis kunnen wij wel wat meer vertellen!!

Cheeta is vanaf 2011 - 2015 steeds op en af ziek geweest, ze heeft veel antibiotica gehad!! Cheeta is binnen 23 maanden van 4 nestjes bevallen wat betekend dat ze in totaal ongeveer 8 en half maand zwanger is geweest van die 4 nestjes binnen 23 maanden!!! waarvan ze ongeveer 48 weken lang kittens bij zich heeft gehad van deze 4 nestjes!! Dat is 11 maand in totaal van die 23 maanden!!! dus 8 en half maand zwanger + 11 maand kittens bij zich = 19 en half maand!! In onze ogen uitgebuid als geldmachine!! Cheeta heeft in die 23 maand maar 3 en half maand RUST gehad!!! Als iemand op deze manier fokt is dit dan een fokker of een fucker??!!! De nestjes gekregen op: 22-11-2011 (5 kittens), 4-9-2012 (1 kitten), 19-03-2013 (7 kittens), 25-10-2013 (5 kittens)!! Dus 18 kittens van 1 poes in 23 maanden en 2 dagen tijd!!!
We praten hier over 1 poes!!!!! De andere poes/poezen hebben ook niet "stilgezeten"!!!!!
Elk nestje kittens hadden antibiotica nodig en/of oogzalf!! inclusief de moeder!!
Ook is er sprake geweest van Giardia!!


Wij zijn van mening dat als deze poes nu nog bij cattery lunara had gezeten dat ze vast weer zwanger zou worden.. om geld voor deze fucker van cattery Lunara te verdienen!!! want duidelijk is dat mama gewoon ziek zwanger mag worden!! Zie het medisch dossier!!!!

Bij Cattery Lunara draait het blijkbaar alleen maar om GELD!!!! Dat is wat het medisch dossier ook laat zien!! Hier kan niemand omheen toch??

Het trieste is dat mensen denken dat ze een gezonde kat kochten bij Cattery Lunara, de kittens die ziek werden in hun nieuwe huis hadden het nooit van cattery lunara!! het kwam bij de kittenkopers weg of van een plant... bijvoorbeeld!!!! Maar absoluut niet bij cattery Lunara!!! Wat een leugenaar!!!! Ook kwam cattery lunara kittenkopers met zieke kittens nooit tegemoed in de medische kosten die zij kregen doordat hun pas aangekochte kitten ziek was!! Het was immers niet bij cattery lunara opgelopen volgens cattery lunara!!

Mischien begrijpen de mensen die dit nu lezen nu dan ook waarom we zo begaan zijn met deze katten, we hopen dat alle kittens gezond worden/blijven, dat het kitten met hartruis en benauwdheid erboven op komt!! We hopen dat Cheeta hier door komt en nog lang van haar pensioen mag gaan genieten!! Dit verdient ze zo!!!

De andere poes mama van de kittens is gelukkig ook gered van uitbuiting want haar stond natuurlijk hetzelfde te wachten als Cheeta!! Mama van kittens is voor haar 1e levensjaar gedekt, niet eens getest... nergens op... niet het hart en niet het bloed!! Deze poes haar dossier is leeg!! leeg gehaald ??? of is er niks bekend bij de d.a en dus ook nergens op onderzocht!!

In totaal is uitgegeven aan medische kosten: € 2391,93!!!! Dit kostenplaatje zal nog oplopen gezien de gezondheid van deze katten!!!! Dit kostenplaatje is EXCLUSIEF benzine kosten die verschillende mensen gemaakt hebben.. en op zich hebben genomen! totaal is er voor deze katten: 2524 KILOMETER!!!!!!! door het land gereden!!!!! En dan praten we nog niet eens over de normale verzorgingskosten!!! Deze zijn hierin niet meeberekend!!


AFBEELDINGEN;

Op de website staat wij zijn... wij hebben passie... wij zullen ons bezig gaan houden met... dus man en vrouw zijn beide van cattery Lunara!

Afbeelding

Medische gegevens van slechts 1 poes!!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Groetjes

Debby

Afbeelding
www.magicsphynx.com

Gebruikersavatar
Dalila
Berichten: 1316
Lid geworden op: wo 08 okt 2014, 10:47

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor Dalila » di 10 nov 2015, 15:26

Mijn god dit is nog veel erger dan ik me had kunnen voorstellen! Wat een arme dieren. Echt mijn hart bloed als ik dit lees! Ik heb je verhaal zeker 3 keer gelezen nu. En wat ben ik blij dat jullie deze dieren hebben kunnen redden!
Uitgebuit zijn ze tot op het bot!!
En al die kosten die jullie gemaakt hebben. Echt petje af voor iedereen die hier een bijdrage op wat voor manier dan ook heeft geleverd!
Je zou eigenlijk hopen dat hij nooit meer dieren (sphynxen) mag houden. Maar hij zal wel gewoon doorgaan! Zag geloof ik zijn vriendin op een andere FB groep met een kitten staan. Krijg daar serieus braakneigingen van :(
Afbeelding

Gebruikersavatar
rona
Berichten: 934
Lid geworden op: wo 19 dec 2012, 14:27

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor rona » di 10 nov 2015, 15:28

Wat een verhaal hè deb [CRYING FACE]Wat een zorgen hebben we om ze gehad.....en nog!!! Je hebt het heel goed verwoord.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

bananenmobiel
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 30 mar 2015, 20:16

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor bananenmobiel » di 10 nov 2015, 15:29

Het enige dat ik kan zeggen is TFOE!!!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Gebruikersavatar
debbytjuh79
Berichten: 673
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:48
Contacteer:

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor debbytjuh79 » di 10 nov 2015, 15:53

Zo zag de kattebak van Macho eruit!!

Afbeelding
Groetjes

Debby

Afbeelding
www.magicsphynx.com

Gebruikersavatar
Dalila
Berichten: 1316
Lid geworden op: wo 08 okt 2014, 10:47

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor Dalila » di 10 nov 2015, 15:55

Dat is walgelijk Debby!!
Afbeelding

femdy
Berichten: 57
Lid geworden op: vr 21 jun 2013, 21:51
Contacteer:

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor femdy » di 10 nov 2015, 16:06

Omg het is nogal een verhaal met nogal erg veel bewijs dat deze meneer een echte broodfokker is.
Hij heeft hart voor zijn portemonnee!!!
Vreselijk arme Cheeta en de andere sphynxjes.

herma
Berichten: 116
Lid geworden op: zo 17 jun 2012, 16:11
Locatie: Gendt

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor herma » di 10 nov 2015, 16:32

Woorden schieten te kort bij het lezen van dit verhaal ..... kippenvel ...
Ook ik heb alles meerdere malen gelezen , ongelooflijk .......

Respect voor een ieder die meegewerkt heeft aan de reddingsactie !!

Matcho , ach... wat is het fijn dat hij nu lekker als huiskat kan leven .
Lieve Cheetah , haar gezondheid nog zorgelijk ... ik ga duimen dat ze nog lang van haar pensioen mag gaan genieten .
Moeder van de kittens , nog niet opgeknapt , en die zielige kittens .... vreselijk

Hoe kan iemand zich zo mooi voordoen , ja... meerdere van ons gingen in zijn mooie verhalen mee .
Ik ben er verdorie ook ingetrapt ...gatver!!

Zo iemand mag NOOIT meer fokken , maar we weten allemaal dat deze meneer gewoon doorgaat sad1_sm

Jullie zijn toppertjes !!!!!! dry_sm

Gebruikersavatar
Shyla
Berichten: 309
Lid geworden op: di 07 apr 2015, 13:09

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor Shyla » di 10 nov 2015, 16:46

Ik had het al in het andere topic gezegd maar doe het nogmaals want dit kan niet vaak genoeg gezegd worden: aan een ieder die heeft meegewerkt om de katten en kittens op te vangen, jullie zijn echt fantastisch!!!

Voor de desbetreffende personen die misbruik hebben gemaakt van de dieren heb ik geen goed woord over!!! Zware mishandeling en uitbuiterij is dit!!! En dat over de rug van een weerloos dier!!! Walgelijk, ik word hier echt zo verschrikkelijk boos en verdrietig van...waarom toch??? Alles voor dat vieze stinkgeld[POUTING FACE][IMP][POUTING FACE]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
When I look into the eyes of my cat, I do not see an animal, I see a living being, I see a friend, I feel a soul

Lieve groet, Mandy

Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25901
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: zieke katten cattery lunara

Berichtdoor Wil » di 10 nov 2015, 18:20

Hoi Deb
toppie op papier gezet !!!!!! ook wij hopen dat deze katten nu een geweldige tijd tegemoet gaan ,,ze verdienen het ,,,

Herma erg he hoe mensen je een rad voor de ogen kan draaien ,Moet je verdomme het medische dossier zien van Cheeta ,het ene na het andere antibiotica word ingezet ,als ze maar uitgemolken kunnen worden ;(((

Ik heb geen idee wat een STERKLINIEK inhoud ,in mijn ogen dus helemaal niks waar was dokter Bakker voor de dieren ??????????Wie beschermde hij !!!!!!!!!!! zichzelf ??????
een beetje DA met gevoel spreekt hier een fokker op aan ,of trekt zijn handen van hem af ...die hoort toch niet in deze praktijken mee te werken ,
Hoezo kan het dat ander dossier leeg is van Cleo ???? alles eruitgehaald ????? had ze ook geen kittens ,,,,,?? geen AB ??? Cleo gezond en kittens gezond ,we hebben het levende bewijs gezien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoe zo de kat moet afvallen met oog op keuring ,advies van een DA is dat omdat dan de HCM test beter uitvalt of ??????????
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/


Terug naar “Sphynx”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron