8 oktober katten getest

In onze HCM Test subforum kun je de afspraak en/of uitslag van de HCM test bij je katten zetten. Als je de testuitslagen hier neer wilt zetten moeten de testen opgestuurd worden dan zetten wij ze in onze HCM database.Dit om iedereen de zekerheid te geven dat wat hier gepost wordt ook klopt.
Forumregels
In onze HCM Test Hoek kun je de afspraak en/of uitslag van de HCM test bij je katten zetten.
Als je de testuitslagen hier neer wilt zetten moeten de testen opgestuurd worden dan zetten wij ze in onze HCM database.
Dit om iedereen de zekerheid te geven dat wat hier gepost wordt ook klopt.
Gebruikersavatar
jsphynx
Berichten: 7211
Lid geworden op: di 15 dec 2009, 20:25

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor jsphynx » zo 31 okt 2010, 00:21

dagmar vertelt dat het waarschjlijk gebeurt dat mensen niet testen omdat de test zo duur is en er daarom met de stambomen worden vervalst. Dan krijgt ze gelijk te horen dat zij dat zou doen en geen geld uit wilt geven. dagmar zegt dit om aan te tonen dat er gesjoemlt kan worden. Dus nu is zij weer de geld gierige.
Ik neem aan dat je mij hiermee bedoeld Cobie. Als je goed leest zie je nergens staan dat ik het tegen Dagmar persoonlijk heb. Als dat wel zo is noem ik het beestje wel bij de naam hoor, dus dit is hoe jij het opvat. Verder word ik hier een beetje moe van, niet alleen van jou maar ook van de andere dames die hier bij tijd en wijle komen stoken want in mijn ogen zegt Chantal (Zenga) het heel treffend. We horen jullie nooit, niet bij nare dingen, niet bij leuke dingen maar alleen als er bij HCM onderwerpen gereld kan worden. Vermoeiend en een verspilling van mijn energie dus ik laat het hier verder bij. Krijg sterk de indruk dat jullie hier op het forum komen om met name Wil onderuit te trappen. Ik ken Wil al een aantal jaartjes als een gouden wijf en trek me daar dus verder niks van aan maar ja dan zal ik ook wel bij de Olfers lieden horen...
Als je de beste plek in huis wilt, moet je de kat verplaatsen...
Groetjes Marjolein

lathyrus
Berichten: 3036
Lid geworden op: di 20 apr 2010, 22:25
Locatie: Wichelen, België

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor lathyrus » zo 31 okt 2010, 01:24

nou dat was het dan....geef alleen nog andwoord als er iets over mij word gezegt of gevraagt en voor de rest vind ik het prima zo en zien we wel wat de toekomst gaat brengen.
ik heb u iets gevraagd in mijn post net na uw eerste post maar ik krijg er geen antwoord op.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ramses
Berichten: 3309
Lid geworden op: di 03 aug 2010, 07:55

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor Ramses » zo 31 okt 2010, 08:12

Amai door het veranderen van uur had ik de tijd om de volledige 12 p telezen

Hier is dus mijn mening dus dit hoef de jouwe niet tezijn alhoewel ik liever zou hebben van wel .

Als liefhebber van dieren in het algemeen vind ik het heel belangrijk dat alle testen die ras eigen zijn gedaan worden

een fokker die zegt ik geloof niet in de testen maar wel dat HCM bestaat hallooooooo waar ben je mee bezig ,

Ik heb jammer genoeg al rondom mij moeten vernemen dat er een kat gestorven is aan HCM het is de realiteit het bestaat ,en als je het optijd weet kan je met medicatie het leed verzachten wat is daar mis mee!!??

Iemand die gaat fokken met een ongeteste poes of kater moet eens verder nadenken van waar hij/zij mee bezig is ,doe ik het voor het geld of omdat je een echte liefhebber bent .

Een test kost geld ok maar hoelang ga je , je kittens nog kunnen verkopen als het bekent word in het wereldje dat je positieve kittens verkoopt ??hoeveel gezinnen heb je in de tranen gezet omdat ze tehoren krijgen dat hun lieveling een erfelijke aandoening heeft en dat de fokker dit kon/moest weten???? hoeveel verlies heb je dan ???

Zit je plots met een test die licht positief is awel ga dan ergens ander om een 2de opinie tekrijgen verdorie , als ik naar de dokter ga en ik krijg een ziekte tehoren waarmee ik moet leren leven ga ik verdorie ook naar een ander specialist om een 2 de advies tekrijgen .

En dat je dan een jaar je poes/kater uit de fok moet houden awel dat doe je dan gewoon , niet alleen voor het welzijn van de poes/kater maar ook voor het komende nageslacht .

Natuurlijk hopen sommige van ik zal altijd wel een koper vinden die er niet teveel van weet , en dan zijn mijn kittens ook verkocht hé .

Dat is mijn mening als mens en liefhebber


Afbeelding

Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor geertje » zo 31 okt 2010, 09:38

Verder word ik hier een beetje moe van, niet alleen van jou maar ook van de andere dames die hier bij tijd en wijle komen stoken want in mijn ogen zegt Chantal (Zenga) het heel treffend. We horen jullie nooit, niet bij nare dingen, niet bij leuke dingen maar alleen als er bij HCM onderwerpen gereld kan worden. Vermoeiend en een verspilling van mijn energie dus ik laat het hier verder bij. Krijg sterk de indruk dat jullie hier op het forum komen om met name Wil onderuit te trappen. Ik ken Wil al een aantal jaartjes als een gouden wijf en trek me daar dus verder niks van aan maar ja dan zal ik ook wel bij de Olfers lieden horen...
Helemaal met eens Marjolein.

Cobie als je dan toch gelooft in HCM maar niet in de testen, gebruik dan je energie om hieraan te werken net zoals Wil doet. Als je begaan bent met het ras en daarmee wil fokken wil je toch maar alleen dat je hiervoor gezonde dieren gebruikt. Zo niet zit hier een heel ander (financiëel en gemakzuchtig?) verhaal achter.
Ik ben geen fokker maar heb wel recht van spreken want ik heb me blijkbaar beter geïnformeerd dan jij, weet net zoals Nadine dat fokken veel geld kost, weet veel meer van HCM dan jij blijkbaar want de dingen die jij schrijft slagen gewoon nergens op. Ga eens wat lezen op het internet, spreek verschillende radiologen aan, kijk ook eens in de 'mensenwereld' daar testen ze toch ook, of geloof je daar ook niet in....
Maar ach, wat zit ik hier toch weer te schrijven, dat is allemaal je intentie niet... gewoon de testen onderuit halen zodat je zelf de moeite niet meer hoeft te doen.
Ik hoop ooit dat er een wet komt en het mogelijk is dat mensen die fokken met dieren die een erfelijke ziekte hebben gestraft worden zodat het misbruik eindelijk eens stopt.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

Gebruikersavatar
bucked_naked
Berichten: 865
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 14:12
Locatie: Beringen
Contacteer:

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor bucked_naked » zo 31 okt 2010, 10:21

Het is toch altijd in mijn topics dat er zo gedaan word eh...
Hoe komt dit toch?
ik ben tijden geleden weg gebleven ,om dit soort dingen,

ik vind, iedereen mag zijn eigen mening hebben, spijtig genoeg denkt niet iedereen hetzelfde,
Het zijn jou katten, en jij moet met je katten doen wat jou het beste lijkt,
als je maar niet aan broodfok doet, en je dieren lief hebt,
het is niet verplicht om te gaan testen, dus je mag het hun ook niet kwalijk nemen,
ik zou zelf niet durven fokken zonder een test in mijn handen,.... En ook gewoon om mijn lijnen op te volgen,
Maar soms denk je toch ( en zo denken er heeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeel onder ons)
WAAR ZIJN WE IN GODSNAAM MEE BEZIG????
En dat ligt niet aan onze katten,maar het ligt aan die cardiologen,... Spijtig genoeg,
Daar gaat het om,.... Niet wie en hoe denkt.....
Maar om het gebeuren van de testen...

Als iedereeen met 1 en het zelfde toestel scande, Iedereen op de zelfde manier, dan kan je gerust zijn,
maar nu toch niet?
De 1 test rechtstaand, de ander liggend, de ander word in slaap gedaan, Daar gaat het toch om?
En je krijgt toch altijd met testen te doen,want als je 1 in het buitenland koopt,dit is altijd met risico,want je kent die cardiologen niet,
uit deze lijn weet je dan ook veel minder,
ik zal altijd blijven testen,anders fok ik met een bang hart,

Onze Obi zen ouders zijn ook negatief getest, deze testjes heb ik,maar het zijn russische... kan je deze geloven?
Kendra

Voor sommige mensen zijn alle katten hetzelfde.Maar een echte kattenliefhebber vindt elke kat absoluut uniek in zijn soort.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Clemmetje
Beheerder
Berichten: 27338
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 10:23
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor Clemmetje » zo 31 okt 2010, 11:17

Dat klopt Kendra maar ik denk niet eens dat de cardiologen daar zo heel veel aan kunnen veranderen.
Er moet een overkoepelend orgaan komen dat zegt een HCM moet volgens dit protocol gedaan worden en bij dit ras is de waarde zoveel en bij dat ras zoveel.
Volgens mij is dit bij de honden wel zo.

En Cobie ik was degene die over het geld begon. Ik vind dat als je fokt met wat voor dier dan ook dat je alles moet uitsluiten op erfelijke aandoeningen bij je fokdieren. En dat kost nou eenmaal geld. Kun of wil je dit niet eraan uitgeven moet je er niet aan beginnen.
Groetjes Clem
Afbeelding

lathyrus
Berichten: 3036
Lid geworden op: di 20 apr 2010, 22:25
Locatie: Wichelen, België

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor lathyrus » zo 31 okt 2010, 20:12

Dank je wel kendra.

Dagmar wilde ook even reageren maar die kan niet in loggen. Dat was de vorige keer ook zo dus zet ik het even voor haar weg.
Even voor de gene die haar niet kennen dagmar is ook een fokker die al 26 jaar fokt en iemand die altijd klaar staat voor een ander.

lieve cobie,


als je wilt mag je dit berichtje in mijn naam op de lijst zetten, ik heb het weer geprobeerd maar wordt er niet meer toegelaten.

lathyrus:

je hebt zelf nog niet een nestje gefokt en alles wat je zegt is pure theorie.

met de voorbeelden van fokker A en fokker B en kittenkoper A en B heb je wel de spijker op de kop getroffen, dat soort praktijken bestaat en nog veel erger.

maar jij vergeet daar bij (en dat kan jij ook niet weten omdat je zelf niet fokt) dat fokken een dure business is en sommige fokkers, maakt niet uit of ze nou het nut van het testen wel of niet inzien gewoon niet het geld hebben om die dure testen te betalen. wat nog veel erger is, is dat je de een na de andere kat uit de fok moet halen maar als je toch door wilt gaan moet je weer een nieuw kitten aanschaffen en de prijzen van een sphynxkitten voor de fok zijn erg hoog, als je er ueberhaupt een kan krijgen van een goede fokker. (aan die hoge prijzen doen wij trouwens niet aan mee.)

wat doen deze fokkers (en dat vind ik het ergste), ze vervalsen de stambomen en frauderen met de uitslagen en dat is mijns inziens erger dan niet testen en de verschillende meningen van de cardiologen, voor die gaat het toch alleen maar om geld verdienen. het vervalsen en frauderen maakt het sphynxen ras definitief kapot. ik durf te beweren, dat geen ene stamboom bestaat, waar niet een keer in gerommeld is. nog een reden te meer dat testen zinloos is want wat valt er met het oog op erfelijkheid nog te bewijzen?

ich dacht heel even, dat Wil het licht gezien had toen ze zei: is het misschien een grote geldklopperij? en dat is het, net als bij de entingen enz. enz. maar hoe kan Wil nou nog terug? niet en nooit dus, jammer voor haar.
iemand als Wil, die al zo lang fokt en zo veel weet, daar zou je toch van kunnen verwachten, dat ze sommige dingen ook een beetje meer kritisch gaat zien.

hoe is het bij haar gegaan met fokken toen de testen op hcm er nog niet waren maar de ziekte wel al bestond? ik denk, dat zij toen met heel veel meer plezier gefokt heeft als nu en zijn er toen daarom meer doden gevallen aan de hcm?
denk het niet want die ziekte is er altijd geweest en zal er altijd zijn.

ik heb wel hoop dat het testen een keer stopt en dat de cardiologen daar dan zelf schuld aan hebben, zolang ze niet in staat zijn om een lijn te gaan trekken, de een wil er nog rijker van worden als de ander en verlaagt de waardes nog sneller als de ander en dan: kom over een half jaar maar weer terug, dan kijken we wel hoe het verder gaat. kassa ping!

wat kan het hun schelen, dat je bang wordt dat je katje ziek wordt of dood gaat of een jaar langer de boel onderpiest zolang ze maar genoeg katten krijgen om te hertesten. laat ze maar zo doorgaan, dan stopt het vanzelf wel een keer omdat alles heel ongeloofwaardig wordt, het begin is al gemaakt!

met dank aan ingrid putcuyps, ga zo door!
Even terzijde: het aantal jaren dat iemand fokt is niet bepaald een referentie.
Dat zegt niks over de intenties van zo een fokker.
Dat zegt ook niks over de manier waarop zo een fokker fokt.
Ik zou het kunnen verduidelijken met meerdere voorbeelden maar k zal het maar niet doen.

beste dagmar

ik zie niet in wat er in mijn post dan precies pure theorie is.
Je zegt zelf dat het voorbeeld dat ik geef van de kittenkopers de nagel op de kop is.
Ik weet ook dat het de nagel op de kop is omdat het geen verhaaltje is dat ik hier net uit mijn duim heb gezogen maar omdat het echt gebeurd is.
In de rest van mijn post vraag ik uit interesse aan Cobie (en niet om haar aan te vallen of weet ik veel wat) hoe zij haar beslissing maakt bij het aankopen van dekkaters en fokpoezen als ze geen geloof hecht aan die testen (en ik krijg er geen antwoord op).
En vertel ik dat ik als kittenkoper het fundamentele recht heb om te weten of 1 van de ouderdieren van 1 van mijn kittens ooit positief is getest zodat ikzelf een weloverwogen beslissing kan maken over het wel of niet aankopen van een bepaald kitten en ik zelf kan beslissen welk risico ik wil nemen.
En zeg ik dat het walgelijk is als een fokker weet dat 1 van de ouderdieren positief is getest maar mij dat toch niet verteld.
Wat is er dan pure theorie in mijn post?

Ik ben dan wel leek/liefhebber en ik heb geen enkele aspiratie in de richting van fokken, nu niet en nooit niet, ik ben toch geen domoor.
Ik weet best dat fokken geld kost.
Als ik me niet vergis heeft Annemieke hier ooit eens zo een berekening gezet van wat het kost om een nestje te fokken.
Ik geloof best dat het zoveel kost maar er kwam de opmerking dat er in het lijstje ook een aantal dingen stonden die eenmalig moesten aangekocht worden en die daarna meerdere keren kunnen gebruikt worden en die je niet iedere keer in rekening kan brengen en met die opmerking ben ik het ook eens.
In ieder geval, dat het veel geld kost weet ik.
Dat dekkaters en fokpoezen aardig wat euro's kosten dat weet ik (wie heeft die fokdieren zo duur gemaakt? De fokkers dan toch).
Maar het is maar een armzalig excuus vind ik dat iemand zegt dat ze niet testen omdat ze er geen geld voor hebben.
Ik ben het helemaal eens met wat Marjolein daarover zegt.
Als je geen geld hebt om te testen (en je gelooft wel in die testen) fok dan niet.
Als je gelooft in de testen en je wil wel degelijk iets doen aan hcm in de lijnen en je wil het risico dat je kittens fokt met hcm zo goed als je kan verkleinen hoe kan je dan tegen jezelf verantwoorden dat je niet test ?
Met wat ben je dan als fokker eigenlijk bezig?
Geen geld hebben voor testen is dan maar een armzalig excuus in mijn ogen.

Ik hoor altijd maar dat fokken veel geld kost.
Wel, je kiest er zelf voor om te fokken.
Niemand dwingt je om te fokken.
Dat is je eigen keuze.
Je fokt omdat je dat wilt, omdat je er voor jezelf iets uithaalt (daarmee bedoel ik dan niet geld maar bijvoorbeeld gewoon omdat je het leuk vindt)
Als je wil fokken dan weet je dat je heel wat euro's moet bovenhalen om je ouderdieren aan te schaffen en weet je dat je heel wat euro's moet bovenhalen om te doen wat nodig is om zo gezond mogelijke kittens te verkrijgen.
Dat is nu eenmaal de prijs die je moet betalen om te kunnen doen wat je wil doen.
En als je het geld niet hebt om het goed te doen doe het dan niet en bespaar een hele hoop mensen en dieren dan een hoop ellende.
Als ik morgen een hobby uitkies dan ga ik daar ook euro's voor moeten bovenhalen.
En als ik de euro's niet heb om de nodige uitrusting of weet ik veel wat aan te schaffen om dat hobby op een verantwoorde manier te kunnen uitoefenen wel dan moet ik dat hobby maar achterwege laten en me iets anders uitzoeken dat ik me wel kan veroorloven.

En zoals Clemmetje ook zegt, als liefhebber een kitten kopen en daar voor zorgen kost ook een aardige duit.
Net zoals niemand een fokker dwingt om te fokken dwingt ook niemand een liefhebber om een kitten te kopen.
Als je een kitten koopt weet je dat het je ook een aardige duit gaat kosten, niet alleen de aankoopprijs maar ook al de rest wat er komt bij kijken (halve trouwboek en ik durven de optelsom al niet meer maken van al de dingen die we al hebben moeten betalen sedert we onze kinders hebben aangekocht) want je wil per slot van rekening het beste voor je kinders en je wil dat je kinders gelukkig en gezond zijn.
Je weet dat het je geld gaat kosten.
Dus als je een kitten koopt moet je later dan ook niet zeuren dat het zoveel geld kost en als je er het geld niet voor hebt dan begin je er gewoon niet aan, als je kiest om te fokken dan weet je ook dat het veel geld kost maar dat gebruik je dan niet als excuus om te verantwoorden dat je hcm testen waar je dan wel in gelooft toch niet laat doen...
Zo zie ik dat dan.

Net toen ik dacht dat ik toch wel alles had gehoord en gezien en niks me meer kon verbazen wat betreft het kattenwereldje doe jij je nu me van mijn stoel vallen met je stelling dat er geen enkele stamboom is waar niet mee gerommeld is...
Ik vraag me af wie je in s hemelsnaam nog kan vertrouwen als kittenkoper.

Ik vind je stelling over cardiologen maar niks.
Volgens jou draait het bij cardiologen alleen maar om geld.
En niet om de hcm (als je dierenartsen dan hoort praten over fokkers zeggen zij dan dat het bij de meeste fokkers alleen maar om geld draait en niet om het welzijn van de dieren, waarschijnlijk ga je daar dan van steigeren als je dat te horen krijgt?)
Beweer je dan echt waar dat hcm geen probleem is bij het sphynxenras ?
En dat men aanmoedigt om te testen (en te hertesten) gewoon om het geldlaatje te vullen?
Het is maar 1 grote oplichterij en de fokker is daar het arme slachtoffer van dan?
Ik vind dat nogal een bewering hoor.
Je zegt dat hcm er altijd geweest is en er altijd zal zijn.
Dat zal waarschijnlijk wel waar zijn, dat jullie de hcm er niet helemaal kunnen uitkrijgen (er is nu eenmaal ook nog iets zoals ouderdomshcm).
Maar je kan als fokker tenminste wel verantwoord aan het werk gaan en vermijden om met dieren te fokken die hcm hebben en die kittens krijgen met 50 procent kans op het ontwikkelen van hcm.
Je kan mensen en dieren die ellende tenminste besparen.
Blijkbaar vinden sommige fokkers dat niet nodig
Ze willen kunnen doen wat ze leuk vinden, fokken, ze willen dat graag zo goedkoop mogelijk doen en ze hebben geen zin om geld uit te geven aan testen want dat is volgens hen alleen maar geldklopperij.
Er mag geen geld uit hun zak worden gehaald.

Er mag wel geld uit de kittenkoper zijn/haar zak worden gehaald.
Men mag wel die zijn of haar plezier dat ze hebben aan hun kitten helemaal naar de verdommenis helpen en hen opzadelen met heel veel verdriet.
Als zij te horen krijgen dat hun kitten op 1 jarige leeftijd hcm positief is dan kan dat geen kwaad, de fokmolen blijft toch draaien en dan kunnen ze lekker nog eens 850 euro of ergens in die regionen komen uitgeven bij een fokker…dat is dan ook kassa, ping ping…
Sommige fokkers doen er dan nog een schepje bovenop.
Als 1 van hun verkochte kittens hcm positief test op de leeftijd van 1 jaar dan weten ze de eigenaar van dat kitten te vertellen dat die het kitten compleet onnodig heeft laten testen en dat die het beestje onnodig een hoop stress heeft aangedaan en daardoor is dat kitten dan positief getest.
Het is niet genoeg dat de eigenaars van het diertje kapot zijn van verdriet, nee, gooi er nog wat bij als fokker om zelf toch maar buiten vuur te kunnen blijven en probeer mensen wijs te maken dat hun eigen fout is dat hun kitten positief getest is, probeer vooral hen dat te doen geloven en probeer vooral om hen nog wat slechter te doen voelen dan ze zich al voelen.
Je kan maar nooit weten dat ze zich laten vangen en ze zich dat laten aanpraten.
Dat is ook geen theorie maar echt gebeurd.
En dat trekt op niks.

Ik vind dat iedereen recht heeft op zijn of haar eigen mening.
Als je als fokker niet gelooft in die testen dan geloof je er niet in en dan mag je dat zeggen.
En als je als fokker je eigen dieren niet wil laten testen dan laat je ze maar niet testen.
Ik vind het onverantwoord en ik mag dat ook zeggen.
Je hebt als fokker de kans om een hoop miserie te voorkomen door te laten testen en door hcm positieve poezen en katers uit de fok te halen maar sommige fokkers doen het liever niet want het kost geld.
Als je dan als fokker tenminste eerlijk bent daarover tegen je kittenkopers en zij het risico dat ze lopen goed kunnen inschatten tot daar dan aan toe.
(al is er dan wel nog altijd een groot slachtoffer die geen keuze krijgt, het positieve hcm kitten dat geboren wordt terwijl het had kunnen vermeden worden dat het diertje hcm positief werd geboren)
Maar niet iedere fokker is eerlijk tegenover zijn kittenkopers, sommigen doen zich voor als fokkers die op een verantwoorde manier fokken terwijl ze er op los sjoemelen en de boel belazeren (en nee, dat is geen steek naar dagmar of cobie toe want ik ken die mensen niet).
Ze geven de kittenkopers een vals gevoel van veiligheid.
En als er wat misloopt en die kittenkoper laat dat weten dan wordt de kittenkoper aan zijn of haar lot overgelaten, de kassa heeft gerinkeld en dat was het voornaamste, wat er achteraf met kittens en kopers gebeurd dat maakt niet uit

Het kan de cardioloog dan niet verdommen dat een verdachte kater de boel een jaar onderpist maar dat kan hen niet verdommen omdat ze het belangrijker vinden dat er geen kittens geboren worden met 50 procent kans op het ontwikkelen van hcm en ze onnodig leed willen vermijden (zij zien wel al die hcm katten die ziek zijn)
De fokker die zwijgt dat hij of zij zweet over positieve of verdachte testen en die als er toch kittens op 1 jarige leeftijd de diagnose hmc krijgen dat kitten en de kittenkopers in de steek laat die doet dat omdat het hem of haar niet kan verdommen dat mensen en dieren leed en verdriet wordt aangedaan en die doet het omdat het hem of haar extra geld kost om zieke dieren uit de fok te halen en ze te vervangen door gezonde dieren en op een verantwoorde manier te fokken.
En dat kan toch niet zijn, dat het nog wat meer geld kost voor de fokker.
Wat is dan het ergste?
Volgens mij toch wel het laatste.
En bij wie draait het dan om kassa kassa en ping ping, toch ook bij de laatste
Schandalig is het, ik heb er geen ander woord voor
Wat mij betreft zouden hcm testen verplicht moeten worden en zou er verplichte openheid over moeten bestaan, een database waarin men verplicht de testresultaten moet zetten zodat niemand nog een blaas kan wijsgemaakt worden.

Ik hoop alvast dat Ingrid Putcuyps nog heel heel lang doorgaat.
En ik snap niet dat fokkers die fokken omdat ze sphynxen graag zien en die het beste voorhebben met die sphynxen niet allemaal op 1 lijn gaan staan en niet allemaal aan t zelfde zeel gaan trekken om oa uniformiteit in die testen te bekomen zodat er op een goeie manier kan getest worden maar dat fokkers mekaar gaan tegenwerken daarin en gaan ijveren en pleiten voor het afschaffen van testen ipv samen te werken om de rotte appels er uit te krijgen.
Ik snap niet dat er mensen zijn die hcm blijkbaar geen probleem vinden en die het de moeite niet waard vinden om een manier te vinden om die lelijke afschuwelijke ziekte zoveel mogelijk de kop in te drukken.
Dat gaat mijn simpele verstand allemaal te boven.
Hoe kan je nu pleiten voor het afschaffen van testen?
Terwijl je met die testen wel degelijk hcm gevallen kan voorkomen, je kan ze niet uitroeien maar je kan er wel een deel voorkomen.

Mij doet het dan denken aan t geen er gebeurd met borstkankerscreening en de screening op baarmoederhalskanker bij vrouwen.
Je kan nooit borstkanker of baarmoederhalskanker uitroeien.
Het is er en het zal er altijd zijn (bij borstkanker heb je net zoals bij hcm de erfelijke vorm en de niet erfelijke vorm).
Er werd gepleit voor regelmatige screening van beide aandoeningen dmv mammo en echo voor borstkanker om de zoveel tijd en dmv uitstrijkjes om de zoveel tijd voor de baarmoederhalskanker.
Men pleitte daarvoor om de simpele reden dat het bewezen is dat het mensenlevens red (mijn eigen leven is er door gered trouwens)
Nu begint men te pleiten om die screenings drastisch te verminderen.
Waarom?
Het kost teveel geld.
Bij borstkanker zouden het vooral oudere vrouwen zijn die er de pijp aan uitgaan (vrouwen boven pensioenleeftijd) en dan wegen blijkbaar de kosten niet op tegen de baten (die oudere vrouwenlevens redden en de paar jongere die ook de pijp uitgaan vergeten we dan ook maar) en uitstrijkjes worden ook maar meer om de twee jaar terugbetaald dus adviseert de gyneacoloog je aan om dat maar om de twee jaar of nog minder te laten doen terwijl tijdige opsporing van baarmoederhalskanker je leven kan redden.
Begrijpe wie begrijpe kan.
Of het nu om mensen of om dieren gaat, uiteindelijk draait het altijd om t zelfde, leed wordt goedgepraat of onder de mat geschoven want het mag allemaal geen geld kosten en wie met het leed en de miserie zit kan de pot op…
We leven in een ellendige wereld, money makes the world go around en aan al de rest heeft men schijt
Gelukkig is niet iedereen zo en zijn er toch mensen die toch proberen om iets te veranderen en die hun kop niet in het zand steken.
Afbeelding

Gebruikersavatar
YiL
Berichten: 151
Lid geworden op: zo 01 aug 2010, 14:23
Locatie: Rotjeknor :)

Re: 8 oktober katten getest

Berichtdoor YiL » di 09 nov 2010, 15:29

Maar niet iedere fokker is eerlijk tegenover zijn kittenkopers, sommigen doen zich voor als fokkers die op een verantwoorde manier fokken terwijl ze er op los sjoemelen en de boel belazeren (en nee, dat is geen steek naar dagmar of cobie toe want ik ken die mensen niet).
Ze geven de kittenkopers een vals gevoel van veiligheid.
En als er wat misloopt en die kittenkoper laat dat weten dan wordt de kittenkoper aan zijn of haar lot overgelaten, de kassa heeft gerinkeld en dat was het voornaamste, wat er achteraf met kittens en kopers gebeurd dat maakt niet uit
Ik heb dit artikel een tijd terug al gelezen en al die tijd jeuken mijn handen!!
Dit is ons overkomen en overkomt ons nog steeds, in levende lijve ondervonden en bewijs heb ik op papier o3
Degene die ons uiteindelijk hebben bijgestaan waren degene die ons nog geen cent hadden gekost!!!!

Maar back onTopic
Afbeelding
Suusje & Rockstar & Aayla

De wil om je eigen hachje te redden is ZO groot, dat je totaal geen wil meer hebt om dit op te lossen.


Terug naar “HCM Test Hoek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten

cron