er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

In onze HCM Test subforum kun je de afspraak en/of uitslag van de HCM test bij je katten zetten. Als je de testuitslagen hier neer wilt zetten moeten de testen opgestuurd worden dan zetten wij ze in onze HCM database.Dit om iedereen de zekerheid te geven dat wat hier gepost wordt ook klopt.
Forumregels
In onze HCM Test Hoek kun je de afspraak en/of uitslag van de HCM test bij je katten zetten.
Als je de testuitslagen hier neer wilt zetten moeten de testen opgestuurd worden dan zetten wij ze in onze HCM database.
Dit om iedereen de zekerheid te geven dat wat hier gepost wordt ook klopt.
Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Wil » ma 21 feb 2011, 17:19

Er worden in de database geen testen meer geplaast van:Dr Filip Luyckx DVM

Momenteel werkzaam bij :

Dierenarts

Dierenkliniek De Brem

Gierlebaan 131

2275 LilleIk wil graag duidelijk uitleggen ,waarom de testen niet opgenomen worden in onze database en ook waarom diegene die erin staan per direct verwijderd worden!!!!!Iedereen die bij ons op de database zoekt naar uitslagen moet erop kunnen vertrouwen ,dat ze kloppen!!!

Na raadpleging van de database neem je vaak de definitieve beslissing :

koop je een kat wel of niet !

Neem je dat nestje wel of niet !

Koop je dat kitten wel ,of niet !Ik heb een test van deze dokter gekregen ,waarvan de kat EQUIVOCAL staat op de test ! Iedereen weet dat Equivocal simpelweg gezegd een term is voor een nog iets meer afgezwakt “verdacht”

Tegen diegene die had laten testen werd gezegd,dat hij wel goed was ,dat de test op 2 jaar het meeste zegt en dat er ondertussen gerust met deze kat mocht gefokt worden!!!Hierop werd de test naar mij gestuurd om hem op te nemen in ons bestand: toen ik de kat dus VERDACHT zette, schrok de mevr. ontzettend want de dokter had immers gezegd dat deze kat GOED was! Op de test stond nochtans duidelijk in het fluo-geel Equivocal aangeduid!Hierdoor ben ik met deze man die de test afgenomen had gaan mailen ,( bedankt trouwens voor het antwoorden )

Ik heb hem verteld ,dat je 3 dingen hebt: Postief -Verdacht en Negatief

Dat dit de normen zijn ,die in de meesta databases gebruikt worden en zo ook in onze database! Dat ik 1 van deze 3dingen in moest vullen en dat Equivocal op zich niet tot de mogelijkheid behoorde.Toen mailde hij: zet dan maar Negatief erin, Ik heb het wel 5 x doorgelezen ,hier kan ik met mijn verstand niet bij !!!!!Lees het stukje, waar hij antwoord geeft aan degene van wie zijn kat getest is:Gezien de leeftijd, de globale gemeten parameters en de waarden mag je met ........ fokken.

De gemeten waarden overschrijden de referentiewaarden niet maar leunen er toch bij aan, meestal moet je controleren vanaf 2 jaar.

Equivocal wil zeggen dat het hart niet perfect is maar er zijn geen duidelijke tekenen HCM.

Je kan dit best vergelijken met de graad B voor heupdysplasie, dit is geen heupdysplasie maar ook niet perfect. Dus je mag wel fokken.

In feite kan je evengoed schrijven; geen tekenen van HCM, da’s kort en bondig en erg duidelijk maar de term equivocal is eerlijker en meer genuanceerd

De meeste hier die testen weten dat de hartslag vreselijk hoog is van de Sphynx, zelfs gesedeerd is hij nog hoog.

Deze kat had tijdens de test slechts een hartslag van 95! Terwijl de hartslag van een kat in rust tussen de 120 en 150 slagen per minuut telt !Voor alle duidelijkheid heb ik aan de hand van deze test vandaag een second opinion gevraagd.

Deze kat is aan de hand van zijn metingen zonder meer Verdacht en moet opgevolgd worden en bijgevolg volgens protocol even uit de fok geweerd worden, ook kan de hartslag haast niet kloppen!Ook staat op de homepage en op de verslagen dat hij aangesloten is bij ESVC (European Society of Veterinary Cardiology) Dat is een non-profit organisatie die dierenartsen met bijzondere interesses betreffende cardiologie wereldwijd verenigd!

Ze publiceren ook een lijst met de aangesloten dokters die erkend zijn door de vereniging, daarop kon ik deze arts niet vinden.

Bij navraag daar ,blijkt hij ginder helemaal niet bekend noch aangesloten te wezen!!!!!! Terwijl hij er toch mee adverteerd !?

http://esvcardio.com/site/view/2011Memb ... tory.pml#L


Door al deze dingen:

- hart niet goed maar zet hem toch maar goed in de database!

- Het vergelijk van HCM (wat nimmer nooit met geen enkele mogelijkheid te genezen valt en lethaal kan wezen) met HD (wat je operatief wel in orde kan maken en niet lethaal op zich is)

- Door NIET aangesloten te zijn bij ESVC ,wat vermeld wordt op de test ,en op de homepage van die kliniek ,

Hebben wij het vertrouwen in deze man verloren !ps ,als jullie in pawpeds kijken ,naar Bemisu Easy to be naked ,kunnen jullie zien ,dat deze equivocal is: net zoals de betreffende kat zou zijn volgens dr. Luyckx ….. met als 'enige' verschil: Easy Boy mocht dus (gelukkig) NIET in de fok!

http://pawpeds.com/db/?a=h&id=628016&g= ... o&o=ajgrepHier even de uiteg over Equivocal welke ook op Pawpeds terug te vinden is en de aanbevelingen naar fokbeleid toe!Verdacht (of equivocal) betekend dat er iets in het hart is gevonden wat niet 'normaal' is, maar ten tijde van de test is het niet zeker of het HCM is of niet... Het betekend dus ook niet automatisch dat de kat HCM zal gaan ontwikkelen!!!! Verdacht betekend niets meer of minder dan verdacht. De afwijking kan door andere dingen veroorzaakt worden zoals hoge bloeddruk, nierfalen, of iets anders. De kat kan ook een normale variatie hebben op de 'standaard' waarden, zoals bijvoorbeeld de papillair spieren die een beetje groter kunnen zijn dan die van de doorsnee kat; enkel verdere onderzoeken kunnen aantonen of dit HCM is of niet.

Gevallen waar vastgesteld is dat katten "HCM verdacht" zijn moeten voor de fok als volgt behandeld worden:Verdacht, jonger dan 2 jaar oud:
Als de kat jonger dan 2 jaar was op het moment dat de test werd uitgevoerd wordt het niet aanbevolen om deze kat voor de fok te gebruiken. In plaats daarvan wordt een volgende test gedaan op een latere leeftijd.

Verdacht, 2-3 jaar oud:
Als de kat tussen de 2 en 3 jaar oud was op het moment dat de test werd afgenomen, kan één nest gepland worden als het absoluut noodzakelijk is, en als de kat nog niet eerder nakomelingen heeft gehad. De partner moet dan uiteraard een normaal hart hebben en mag geen naaste verwanten *) hebben die HCM positief zijn. De kittens uit deze combinatie mogen voorlopig niet voor de fok ingezet worden. Dit verbod op het gebruiken van deze kittens kan worden opgeheven indien de risicovolle ouder een normaal hart heeft of als het hart nog steeds verdacht is bij een volgende test op de leeftijd van 3 jaar.

Verdacht, ouder dan 3 jaar:
Als de kat ouder was dan 3 jaar op het moment van de test, kan de kat opgenomen worden in een fokprogramma, maar alleen indien het dier wordt verpaard met een Maine Coon met een normaal hart en die geen naaste verwanten met HCM heeft.

Groetjes Wil
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
nonalize
Berichten: 3633
Lid geworden op: wo 19 mei 2010, 13:00
Locatie: Nijverdal

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor nonalize » ma 21 feb 2011, 17:31

Nou jah, lekker makkelijk 'zet m maar op negatief '
Ik neem aan dat de eigenaren de poes wel uit de fok houdt nu?
Ben blij dat ik dichtbij Ommen woon whistle_sm
Groetjes Elize

Gebruikersavatar
Precious Sapphire
Berichten: 478
Lid geworden op: wo 09 jun 2010, 22:09
Locatie: Koksijde
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Precious Sapphire » ma 21 feb 2011, 18:31

Wil, bedankt voor de info!

Zo kan het ook niet anders dan dat er geen duidend logica terug te vinden is in de wijze van vererving, als men als dierenarts-specialist met de testen begint te froemelen .
Als de eigenaar van deze kat een oneerlijke fokker was geweest weet die zeer goed dat er nu met de kat moet gefokt worden omdat die bij de volgende test positeif zal blijken en er dan geen negatieve test ter beschikking is om voor te leggen aan de kopers van de kittens. De kat wordt dan gecastreerd en de positieve test blijft levenslang verborgen, als nakomelingen later positief blijken zal men horen "hoe kan dat nu, de ouders waren toch ok voor HCM? "

Er zijn maar weinig mensen die de werking van HCM testen begrijpen, een doorsnee kandidaat voor een sphynxkitten weet niet beter dan dat de ouders getest moeten zijn, hoe of wat dat precies inhoud weten zij niet.

Misschien heb ik erover gekeken maar ik zie op het forum geen lijst met erkende cardiologen waarbij men terecht kan voor HCM-testen, of mag dat niet?

Groetjes, Kathy
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Wil » ma 21 feb 2011, 19:20

Hoi Hoi
Lekker he dat je dicht bij Ommen woont ;))

Kathy in deze lijst staan ook radiologen ,en cardiologen die mogen testen ,ook handig als je ooit iets uit het buitenland zou halen ,

http://esvcardio.com/site/view/2011Memb ... tory.pml#L

Er staat ook een rijtje op pawpeds ,het is inderdaad handig als we dat op het HCM plein gaan zetten ,help het even onthouden ,

Als er goed getest wordt ,kan je inderdaad zo de lijn terugvinden ,waar de HCM vandaan komt ,zeker als je al oudere katten hebt die getest zijn ,

Maar op deze manier ,is het dweilen met de kraan open ,dat is in en in triest , juist ,omdat we met levende dieren bezig zijn ,
en er nu toch steeds meer fokkers het nut van het testen inziet ,
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
Ramses
Berichten: 3309
Lid geworden op: di 03 aug 2010, 07:55

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Ramses » ma 21 feb 2011, 19:30

Man man man wat is me dat deze dierenarts speelt hier wel Russisch roulette Pfffff

Dank Wil omdat je zogoed alles opvolgt voor ons allen ive_rose_sm
Afbeelding

Gebruikersavatar
Anunaki
Berichten: 6231
Lid geworden op: ma 07 dec 2009, 23:06
Locatie: Vlaanderen (België)
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Anunaki » ma 21 feb 2011, 19:33

Door dit soort dingen begin ik te begrijpen dat er mensen zijn die twijfelen aan het nut van testen ....... want wat heeft het voor nut op deze manier!!!!!!!!!!!

Het is zo al moeilijk genoeg om gezond te fokken.
Je moet toch op z'n minst gezond x gezond kunnen fokken (of toch het idee hebben dat het OK is het jaar dat je de combi maakt) en dat een dokter kan missen is mogelijk ..... en dat een negatieve kat verdacht en positief wordt het jaar erop is ook mogelijk, dat op zich is al moeilijk genoeg!

Maar dat een kat door een dokter Equivocal gezet wordt op papier en waarvan hij dan zegt fokt u maar met deze kat daar draait mijn maag van rond .... ik word daar misselijk van!!!!!!!

HCM is geen HD!!!!!!! HD is voor 1/3 erfelijk 1/3 heeft het met voeding te maken en 1/3 met omgevingsfactoren, voor HD heb je zelfs al een pennhip test! .... Daar kan je van weg fokken en je weet het per direct bij de eerste test...... Wij kunnen met HCM alleen maar verdachte en positieve katten uit de fok weren en elk jaar zijn we opnieuw vogelvrij!
Dan gaat een dokter zeggen om te fokken met Equivocal dash1_sm dash1_sm dash1_sm
Dat hij niet zeker is van zijn metingen kan altijd .... maar mensenlief, zeg dan kom binnen 6 m nog eens terug met deze kat dan gaan we hem nog eens rustig bekijken ...... dat is toch het einde van de wereld niet! 6 maandjes in ruil voor +/- 6 kittenleventjes!

Oh God!

Aan de persoon van deze kat: Ga hem opnieuw laten testen bij iemand anders, als die hartslag op deze test al zo laag is, is er misschien nog wat anders misgelopen met de test? Hoeft niet maar kan wel ..... Hertest die kat dan weet je tenminste wat je hebt: ten minste dat is wat ik zou doen! ..... Ik zou niet in jouw schoenen willen staan: dit is om te rotten! Om ziek te worden en om zot te worden!

'k Ben er echt ni goed van!!!!!
Groetjes, Wendy
Wie met mensen omgaat als pionnen, ziet spoedig dat zijn schaakbord leeg is!
Afbeelding

Gebruikersavatar
geertje
Berichten: 7682
Lid geworden op: wo 09 dec 2009, 13:23
Locatie: Antwerpen

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor geertje » ma 21 feb 2011, 19:48

Aan de persoon van deze kat: Ga hem opnieuw laten testen bij iemand anders, als die hartslag op deze test al zo laag is, is er misschien nog wat anders misgelopen met de test? Hoeft niet maar kan wel
Misschien is ook zijn apparatuur niet in orde. Reintje heeft als ze heel klein was in het ziekenhuis gelegen aan een hartmonitor. Haar hartslag was veel te hoog en er was echt wel een beetje paniek. En toen viel ze in slaap....kon niet met zo'n hoge hartslag. Bleek dat de hartmonitor stuk was en ze een normale hartslag had.
Dus het kan best dat heel de test gewoon onzin is.
Misschien toch best om opnieuw een test te laten doen en je geld terug te vragen aan mijnheer knoeier.

@Wil, knap hoor dat je zo veel moeite doet!
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..

Gebruikersavatar
pegske
Berichten: 86
Lid geworden op: ma 01 nov 2010, 16:41
Locatie: Essen
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor pegske » ma 21 feb 2011, 20:00

weet je ,zou het mss geen goed idee zijn van alleen nog testen te aanvaarden van die bepaalde erkend radiologen die Wil zonet heeft omschreven via de link?
dat iedereen verplicht wordt daar te testen?
of zie ik het verkeerd ?

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Wil » ma 21 feb 2011, 20:07

Hoi Geert
ik ben er het hele weekend mee bezig geweest ;( ,nu nog steeds ,
Het beroerde is ,het is nog een aardige man ook ,maar voor ons is HCM heel erg serieus iets ,
liever 1 teveel geholpen ,dan 1 te laat ,
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/

Gebruikersavatar
Wil
Beheerder
Berichten: 25904
Lid geworden op: do 05 nov 2009, 18:47
Contacteer:

Re: er worden van deze arts GEEN testen geplaast :Dr Filip Luyck

Berichtdoor Wil » ma 21 feb 2011, 20:12

Hoi Peggy
klopt wat jij zegt ,er moet getest worden bij de erkende radio of cardio logen ,
Het beroerde daarmee is ,dat je daar ook goede en slechte bij hebt zitten ,sommige vinden het een simpel iets ,en kunnen 5 katten in 1 uur doen ,
maar als je dat doet ,ben je verkeerd bezig ,om 1/10 van een mm te kunnen meten ,moet je toch wel even geduld hebben ,
Maar dat is met alles zo ,

Of je bij een goede zit ,kom je na jaren pas achter ,als je kat 4 en 5 jaar zijn ,en er vallen geen HCM katten uit de lucht bij jou oudere goed geteste katten ,zit je goed ,
Het is en blijft een moeilijk iets
Groetjes Wil
Afbeelding

Hier wordt niet geshopt voor een goede test

http://database.sphynxrexbreeders.nl/


Terug naar “HCM Test Hoek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

cron